A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküdjön Ön is a Nemzeti Múzeumban

2010.01.21. 12:00 | megszervező | 2 komment

ImageAz Axel.hu csapata utána járt, vajon hogyan úszhatjuk meg minél egyszerűbben a kézfogót. A megoldás: fogadjunk esküvőszervezőt! Így megúszhatjuk egyszerűbben, de olcsóbban nem. Esküdhetünk a Budai Várban, provance-i stílusban, kimondhatjuk az igent a Nemzeti Múzeumban, és fogadhatunk bébiszittert  ... ... a vendégek nyűgös gyermekeinek. ’Másfélmillióból már lehet esküvőt csinálni’. Szuper.

Eddig leginkább amerikai filmekben találkozhattunk úgynevezett esküvőszervezőkkel, akiket nemrégiben a világhíres hátsójú Jennifer Lopez vezetett be a honi köztudatba, a Szeretném, ha szeretnél című neorománc főszerepében domborítva.

Nos, mindez már Magyarországon is valóság: több iroda is foglalkozik azzal, hogy levegye a házasulandók válláról a tervezés és szervezés komoly terheit.
Mindezt persze megfelelő díjazás ellenében.

Az esküvőszervezőt nem lehet átverni

Egy házasulandó párnak több dolog miatt is szüksége lehet

Elengedhetetlen kellék
esküvőszervezőre. Ha kevés az idejük, vagy ha meg kell felelniük bizonyos társadalmi elvárásoknak, például egy külföldi-magyar pár esetében. Illetve természetesen akkor, ha a leghalványabb elképzelésük sincsen arról, hogy hogyan kell megszervezni egy esküvőt.

Egy "hivatásos" sok mindenben megkönnyítheti a házasulandók dolgát. Gyorsabban jutnak előre az előkészületekben, nem kell saját maguknak utánajárni a részleteknek, rengeteget telefonálni, olyan helyeket megnézni, amik nem felelnek meg az igényeknek.

Az esküvőszervező tudja, hol nem vernek át, hol jó az étel, hogyan készül egy forgatókönyv, mik a hagyományok. Ezen kívül többféle stílus közül lehet választani, kényelmes, nyugodt környezetben dönteni, és ami a legfontosabb: több éves tapasztalat áll a pár rendelkezésére.

A nagy napon pedig mindent az esküvőszervező koordinál, nem kell stresszelni azon, hogy megjött-e a torta, mikor játszik a zenekar, ki mondja a beszédeket.

Költséges és sznob

- Egyelőre azonban nem túl bevett szokás ma Magyarországon esküvőszervezőhöz fordulni. Az emberel leginkább attól tartanak, hogy az ilyesmi nagyon költséges, vagy éppen túlságosan sznob dolog - tudtuk meg Karacs Zsófiától, a Románc Esküvőszervező Iroda művészeti vezetőjétől.

A profi esküvőszervezőknek szinte semmi nem okozhat gondot. Bár az ideális idő egy lagzi megtervezésére 3 hónap, Zsófia cége szervezett már le kézfogót 3 hét alatt is.

A leendő házaspárok leggyakrabban zöld területen szeretnék tartani a polgári szertartást, és azt kérik, legyen minél rövidebb a templomi esküvő.
- Gyakori kérés az is, hogy úgy szervezzük meg a templomi esküvőt, hogy ne okozzon gondot, ha a felek különböző vallásúak, vagy ha egyikük nincs megkeresztelve. És az állandó kitétel: legyen minél rövidebb a jegyesoktatás - sorolja az igényeket.

A szervezésnél csupán az okozhat problémát, ha a pár tagjai különbözőképpen képzelik el az esküvőt.

Több ember, jobb hangulat, nagyobb számla


Bájital
Napjainkban a trendi esküvőt, egy félig nyitott, félig zárt helyen kell elképzelni. Esetleg még a hajó az, ami szóba jöhet, bár ez utóbbi már kezd kimenni a divatból. Nincs vőfély, nincs tradicionális vacsora, inkább ültetett, svédasztalos állófogadás. Zenében a lakodalmas, mulatós, 3+2 vonulat helyett a funky, a jazz illetve a 80-as évek zenéje dominál.
Az esküvőnél az egyik legérzékenyebb pont: a költségvetés. A fizetendő összeg nagysága természetesen a létszámtól is függ. A vendéglátás részére például ahhoz, hogy minden minőségi legyen, 7-12000 Ft /fővel kell kalkulálni.


- Másfél millióból már lehet esküvőt csinálni: de azt gondolom, egy ilyen eseménynél nem a minimumot, hanem a rendelkezésre álló keretet kell megállapítani - világított rá az esküvőszervező.

A költségvetésbe általában a szertartás, a fogadások, a szállítás, a fotó, a zene valamint a meghívók és egyéb apróságok kategóriáiba tartozó dolgok ára tartozik bele.

Meg persze az esküvőszervezés díja: a szolgáltatás díja:5000 Ft+Áfa/óra az esküvő programjának kezdetétől a végéig.
Az ajánlat két esküvőszervező munkáját tartalmazza maximum 120 fős létszámig.

Határ a csillagos ég

Ha pedig valaki azt gondolná, hogy mindez már a luxus kategória, akkor nagyon téved. Bár egyelőre a párok többsége nem fogad esküvőszervezőt, és nem fordul irodákhoz - tehát kicsi a piac -, ha valaki világra szóló lagzit akar csapni, megteheti.

Egy budapesti, esküvőkre specializálódott rendezvényszervező iroda munkatársától megtudtuk: akár olyan impozáns helyszíneken is kimondhatjuk a boldogító igent, mint a Budavári Labirintus, a

Exkluzív helyszín
Gödöllői Királyi Kastély, a Néprajzi, a Nemzeti, az Iparművészeti, a Hadtörténeti vagy a Kiscelli Múzeum.

A szabadba vágyók pedig - jó idő esetén - esküdhetnek például a Budapesti Botanikus Kertben. Mindezt persze a megfelelő díjazás ellenében.

Az ifjú pár meglepi a vendégeket

A megfelelő helyszín kiválasztás után aztán a kézfogó stílusát is kiválaszthatjuk. Ez lehet például magyaros, provance-i vagy éppen retro, kinek mihez támad kedve.

A stílusjegyeket a dekoráció hordozza magában, kockás abrosz, tésztatányér - mihez mi passzol.

Ezen kívül vannak bizonyos kiegészítő szolgáltatások is, mint például bébiszitter-szolgálat a vendég gyerekeknek, egy kisebb tűzijáték, egy nagyobbacska limuzin, vagy éppen apró figyelmességek a vendégek számára.

Bizony, az igazán elit esküvőkön nemcsak a vendégek ajándékozzák meg az ifjú pár, hanem fordítva is.


Esküvői édesség
- Kérhető például minden asztalra ki, esküvői mintákkal díszített egyszer használatos fényképezőgép, hogy minden vendég a legkedvesebb pillanatait örökíthesse meg az esküvőből, vagy éppen csinos ajándék gyertyák az egybekelők monogramjával - mesélte lapunknak a Fáraó Esküvőszervező Iroda munkatársától.

Van rájuk kereslet

Ezek azonban az általunk megkérdezett esküvőszervezők szerint elég kirívó eseteknek számítanak, bár, mint egyikük hozzáfűzte, ha nem lenne rájuk kereslet, a rendezvényszervező cégek mind lehúzhatnák a rolót.

A legtöbben azonban - ki anyagi, ki hagyományőrző megfontolásból - maradnak a régi, jól bevált, szintetizátoros, sátoros, vagy vendéglátóipari egységben megrendezett lakodalomnál.

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr161663651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.05. 09:24:05

T. megszervezem.hu
Ha már ugyis szó nélkül átvették a blogomból a cikkeket, akkor nem szeretnének némi reklámot is elhelyezni?

üdvözlettel:
rrroka

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.11. 06:25:40

Tisztelt megszervező!
Tisztelt megszervezem.hu!

A z Önök általa a 321igen.blog.hu-ról, megkérdezésem nélkül átvett blogbejegyzéseim közléséhez, újrafelhasználásához NEM JÁRULTAM HOZZÁ.
Múltheti megkeresésemre nem reagáltak.
Amennyiben továbbra is szeretnék a bejegyzéseket a blogjukhoz és üzleti tevékenységükhöz felhasználni kérem keressenek meg az indapasson megadott elérhetőségeimen, vagy távolitsák el honaljukról a szerzői jogokat sértő, megszervezőt szerzőként feltüntető másolatokat.
Köszönöm.
Üdvözlettel:
rrroka

Címkék: esküvő esküvőszervező álomesküvő

süti beállítások módosítása