A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Karácsonyi vásárok belföldön

2009.12.07. 09:15 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageAz advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, pontosabban december 25-ét, a Megváltó, Jézus Krisztus születésének napját megelőző negyedik vasárnaptól számított időszak.Ilyenkor van lehetőség a már hagyománynak számító karácsonyi vásárokon megtalálni a megfelelő ajándékot vagy csak ...

... egy kicsit kikapcsolódni a vásári kísérő programokon.Íme néhány példa:

Budapesti Karácsonyi Vásár – 2009
XI. Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapest, 2009. november 20 - december 29.
Vigalom, karnevál, sokadalom

A téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint 1 hónapon át várja a látogatókat a Vörösmarty térre, forralt borral, hagyományörző kézműves ajándékokkal és díszekkel, töki pompossal, kürtös kaláccsal, gyermekjátszóval, mikulással, adventi kalendáriummal, óriás karácsonyfával és gyönyörű ünnepi díszkivilágítással.

Budapest legnagyobb téli eseménye, Európa kedvenc karácsonyi vására
A Budapesti Karácsonyi Vásárra évről évre több mint 600 ezer ember látogat el egyedülálló magyar kínálatának, ünnepi hangulatának, csodálatos környezetének és kapcsolódó programjai sokszínűségének köszönhetően. Nem csupán a magyarok, de a külföldiek szívéhez is közel áll, hiszen a budapestit Európa legnagyobb karácsonyi vásárai között tartják számon, és évente rengeteg turista keresi fel. Ha egyedi, és magyar ajándéknak valót keres, ha szereti az ünnepi fényeket, hangulatot, illatokat, ha egy finom falatra vágyik és közben örömmel hallgat ünnepi zenéket, ha szeretné a karácsony varázslatos érzését becsempészni a mindennapjaiba, akkor látogasson ki a Vörösmarty térre, ahol több, mint egy hónapig folyamatosan élvezheti ezt a meghitt, vidám, karácsonyi hangulatot.


Program:
Minőségi, egyedi, magyar kézzel készült ajándékot keres?
A Budapesti Karácsonyi Vásár egy igazi családi program, ahol az idősebbtől a fiatalabb generációig mindenki együtt élheti át a nosztalgikus ajándékok varázsát, ám egyúttal meg is tanulhatja azok elkészítési módját, közvetlenül a népművésztől. Mi sem lehet nagyobb ajándék a nagyszülőknek, mint egy régen látott fajáték, vagy egy fűzött karácsonyfadísz, de a vásár bővelkedik ma divatos tárgyakban is, amelyeket kézművesek készítenek külön erre az eseményre. Bőrdíszmű, ezüstből és zománcból készült ékszerek, könyvek, CD-k, fajáték, üvegfúvó mester figurái, kovácsoltvas termékek, kékfestők textíliái, kosarak, edények, gyertyák, táskák, amelyek mind zsűrizett népművészek munkáját dicsérik.

Forralt bor, Töki Pompos, Kürtőskalács, magyaros vendéglátás
Ha a több, mint 100 faházzal körbezárt vásári kavalkád látványos termékei mellett szívesen falatoznánk valami finomat, akkor érdemes helyben maradni, és a számos vendéglátóhely kínálatából válogatni, hiszen ezúttal is különleges, ünnepi termékek várnak ránk: töki pompos, avagy a vályogkemencében sült magyar kenyérlángos igazi kedvenc, de a kolbászok, hurkák illatának is rendkívül nehéz ellenállni. Kapható kürtős kalács, sült gesztenye, forralt bor, tea, pálinka, hagymás húsok, rétesfélék. Az ételeket nézelődés közben is és a padoknál ülve is el lehet fogyasztani.

Hangulatos zenék, vidám táncházak, bábszínház, gyermekjátszó, mikulás
A Vörösmarty téren nem csak vásárolni, falatozni érdemes, de nagyszerű programkínálatának köszönhetően egy igazi családi időtöltésre is kiváló helyszín, ahol kicsiktől nagyokig mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. A téren felállított színpadon folyamatos műsor várja a járó-kelőket a magyaros népzenétől a klasszikus darabokig, de aki szeretne felmelegedni, csatlakozni is tud a mulatsághoz, hiszen sokszor táncházzal is készülnek a fellépők. Hétvégenként bábszínház várja a legkisebbeket, de számukra is tartogat állandó programlehetőséget a fűtött játszóház, ahol kézműves foglalkozásokon lehet elsajátítani a báb – és ajándékkészítés fortélyait, valamint mézeskalácssütésre is nyílik lehetőség. A mikulás is várja a gyerekeket december első hétvégéjén.

Adventi kalendárium
December 1-24. között minden nap 17 órakor látványos bemutatóval ünnepelünk meg minden adventi napot. A Gerbeaud ház ablakai mögött megbújó színes kortárs művészeti alkotásokat, Kárászy Szilvia harangjátékával leplezzük le. A zenés ablaknyitás mellett fényjáték, valamint torony fúvós is színesíti az élményt.

Nyitva tartás: naponta 10-20 között, valamint december 24-én 12 óráig, december 25-26 zárva

 

Karácsonyi Vásár - Szeged

Rendezvény vége: 2009. december 24., csütörtök
Szeged, Széchenyi tér, Dugonics tér, Dóm tér

Karácsonyi Ünnepi Hetek
November 27. és december 24. között ismét három helyszínen várja az érdeklődőket a Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvénysorozat.  A Széchenyi téren karácsonyi vásár, kézműves foglalkozások, forralt bor és finom falatok várják a kilátogatókat.  A Dóm téren december 23-ig magyar kézművesek árulják termékeiket, a kikapcsolódásról a Bálaszínház változatos műsorai gondoskodnak.  A Dugonics téren - a két karácsonyi vásár között „félúton” - forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos és még számtalan finomság várja az érdeklődőket. Immár ötödikalkalommal szervezzük meg a közös adventi gyertyagyújtást. A 9 méter átmérőjű adventi koszorú idén is a Dóm téren kerül felállításra. A karácsonyt megelőző négy vasárnapon szegedi közéleti szereplők és a különböző egyházak képviselői közösen gyújtják meg az adventi gyertyákat, rövid ünnepi műsor kíséretében.

Karácsonyi vásár az Europarkban! 
2009-ben az Europark Bevásárlóközpont főbejárata előtt Karácsonyi faluval várjuk vásárlóinkat.
A vásárban 6 m2-es, díszített faházak állnak a kereskedők rendelkezésére. Az Europark belső terében a földszinten 2,5 m2 nagyságú árusító hintóink lesznek kihelyezve.

A vásárral kapcsolatos kérdésekkel, továbbá bérleti szándékukkal kérjük jelentkezzenek
Kiss Zsófiánál a 06 (20) 823 8890 telefonon vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen. kiss.zsofia@europark.hu Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Mikulás és Adventi vásár -Zalakaros
Kiállítás, vásár
________________________________________
Rendezvény kezdete: 2009. december 4., péntek
Rendezvény vége: 2009. december 6., vasárnap
Zalakaros, Gyógyfürdő tér
Tel.: (93) 340-421

Zalakaros, 2009. december 04 - 06.
Vigalom, karnevál, sokadalom

2009-ben első ízben rendezzük meg a Mikulás és Adventi vásárt. A régi hagyományokat követve jön majd a Mikulás a gyerekekhez, és a karácsonyi készülődésben kiválaszthatják a díszeket és ajándéktárgyakat a kézműveseknél. Forralt bor és sült gesztenye várja a vásárlókat.

Pontos helyszín: Gyógyfürdő tér
Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
Zalakarosi Turisztikai Egyesület
93/340-421
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Gyula - II. Méz- és Kalácsfesztivál
2009. dec. 11. péntek – 2009. dec. 13. vasárnap (3 nap)

Adventi Napok - Tihany

Tihany, 2009. november 28 - december 06.
Vigalom, karnevál, sokadalom

Adventi, mikulás-napi program. Karácsonyi ajándék és dekoráció készítés, kézműves játszóház, amatőr művészeti csoportok fellépése, Mikulás-buli.

Pontos helyszín: Németh László Művelődési Ház
Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
Németh László Művelődési Ház
87/538-022
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Advent Fényei - Balatonfüred

Balatonfüred, 2009. november 29.
Vigalom, karnevál, sokadalom

Pontos helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Információ:
Pethő Krisztina
87/581-239
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Karácsonyi vásár, játszóház - Zalaegerszeg

Zalaegerszeg, 2009. december 15 - 22.
Vigalom, karnevál, sokadalom

Kézműves és iparművész termékek vására.
Pontos helyszín: Göcseji Múzeum (Batthyány u. 2.)


Illatos Advent - Veszprém
Mikor: 2009.11.28 - 2009.12.24
Hol: Óváros tér - Veszprém
Kategória: Vásárok

Karácsonyi vásár a veszprémi Kossuth utcán
2009. december 24-ig
Veszprémben november végétől karácsonyi vásár várja az érdeklődőket meghitt hangulattal és remek ajándékötletekkel a Kossuth utcán, hétvégente az Óváros téren a Városháza előtt lépnek fel helyi művészeti csoportok az Illatos Advent programsorozat keretében, de lesz állatsímogató és kézműves foglalkozás is, mint ahogy a várbeli megszokott betlehemes játék sem marad el.
muvelodes@balatonfured.com Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges tihany-muvhaz@canet.hu Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges zalakaros@tourinform.hu Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Ha nincs ötlete, mivel ajándékozza meg családtagjait, barátait a szeretet ünnepén, látogasson el a veszprémi Karácsonyi Vásárba, ahol egy csésze forró tea mellett, kellemes karácsonyi dallamok kíséretében járhatja körbe a sétálóutcán található kis faházakat, amelyek számos ajándékozási lehetőséget és ötletet kínálnak a látogatóknak. A gyermekek számára a rendezvény ideje alatt mese- és bábelőadásokat, zenés gyermekműsorokat szerveznek, valamint a vásáron évről-évre vendégül látják a Mikulást, aki ajándékkal is kedveskedik a legkisebbeknek.

Győri Téli Fesztivál
2009. december 31-ig

Vitathatatlan, hogy egy-egy város hangulatát advent idején a karácsonyi vásárok hangulata határozza meg. A nagyvárosok terei megtelnek árusokkal, pavilonokkal és persze sok-sok nézelődővel, akiket valljuk be nemcsak a vásárlás, de a hamisíthatatlan íz- és illatkavalkád is ki-kicsalogat az utcára.

November 27-től huszonhét napon át újra kürtőskalács- és forraltbor illat lengi körül a Belvárost. A csillogó díszek, kézművestárgyak, ruhaneműk és villogó fényfűzérek között reggeltől estig válogathatunk. A látványos forgatagnak a Baross út, a Megyeház tér és a Széchenyi tér ad otthont. Mára elmondható, hogy az elmúlt tíz év alatt meghonosodott a vásárturizmus és a rendezvény színvonalában, látványában nem sokkal marad el a bécsitől vagy a budapestitől.

Kaposvári Advent - Karácsonyi Ünnepi Hetek - Veszprém
2009. nov. 29. vasárnap – 2009. dec. 22. kedd (24 nap)
Kaposvár, Kossuth tér

Az idei évben is koncertekkel, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várnak minden kaposvárit és a városba látogatót több helyszínre. A Kossuth téri programok mellett a templomokban koncertekkel, az Együd Árpád Művelődési Központban pedig családi programokkal várja a kicsiket és a nagyokat.

Adventi - Karácsonyi Vásár - Hévíz

Hévíz, 2009. december 01 - 31.
Vigalom, karnevál, sokadalom
Pontos helyszín:Deák Ferenc tér



Adventi kirakodóvásár - Mór

Mór, 2009. november 29 - december 20.
Vigalom, karnevál, sokadalom

Adventi kirakodóvásár és programok. A Karácsony-várás időszakát a városi művelődési, közoktatási intézmények és a civil szervezetek rendezvényei teszik meghitté. Ünnepélyes gyertyagyújtás az adventi vasárnapokon 16.30 órától.

Az adventi ünnepi időszakban a Polgármesteri Hivatal előtt felállított fenyőfa mellett a város lakossága vasárnaponként egy-egy közös adventi gyertyagyújtásra gyűlik össze. A polgármesteri köszöntő és az egyházi vezetők áldását követően a város közoktatási intézményei bensőséges műsorral kedveskednek a közönségnek.

Pontos helyszín: Polgármesteri Hivatal előtti színpad, Városi park

IV. Adventi örömök – Élő betlehem programsorozat Nagyvázsonyban
2009. december 20-ig

Nagyvázsony központjában, az úgynevezett Kisiskolánál idén is állni fog az életnagyságú szalmabábfigurákkal, élő állatokkal felállított betlehem, amely körül helyi összefogással gazdag program várja a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Szeretettel hívjuk Önt is!

November 26. csütörtök
Ünnepváró terménygyűjtő gyalogtúra
4. 00 Találkozó: Művelődési ház előtt túraöltözetben

November 28. szombat Ünnepi fúvóskoncert
18. 00 Művelődési ház: 15 éves a Nagyvázsonyi Német Nemzetiségi Ifjúsági Fúvószenekar- ünnepi koncert

November 29. Advent első vasárnapja
15. 00 Kisiskola
„Babavilág kiállítás megnyitója”–hazai készítésű, reborn- és porcelánbabák
16. 00 III. Adventi Dalos találkozó
Közreműködnek: Úrkúti Viva Voce kórus, Bakonybéli Nefelejcs Vegyeskar, Veszprémfajszi Kórus, Dalkör Nagyvázsony, Őszirózsa Nyugdíjasklub Kórusa
Gyertyagyújtás

December 4. péntek Jön a Mikulás!
17.00 órától A település utcáit járja a Mikulás
Kb. 17.45 Kisiskola Gyermekek karácsonyfája – az első díszeket a Mikulással együtt helyezik el a gyerekek
18.00 Művelődési ház A gyerekek találkozhatnak a Mikulással
Mikulásnapi műsor
Közreműködnek: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió
növendékei és a nagyvázsonyi Modern táncos lányok
Mikulás Disco kicsiknek és nagyoknak

December 6. Advent második vasárnapja
16. 00 Kisiskola Gyertyagyújtás – az Általános Iskola 1. osztályos diákjainak és
Énekkarának közreműködésével
Kézműves játszóház nem csak gyerekeknek:
Hógömb és dekorgumi Mikulás készítése

December 13. Advent harmadik vasárnapja
16. 00 KisiskolaGyertyagyújtás- a Mesevár Óvoda gyermekeinek és a Téti Ifjúsági Ének és Zenekar közreműködésével
Kézműves játszóház nem csak gyerekeknek:
Cserépből készített fenyődísz és karácsonyi asztali dísz készítése természetes anyagokból

December 14. hétfő
16. 00 KisiskolaKézműves játszóház nem csak gyerekeknek:
Adventi kopogtató készítése és karácsonyi meglepetés készítése

Nemesleányfalu: Adventi Orgonaest
Evangélikus templom Közreműködnek: Kolontári Attila Evangélikus Kántorképző
18.15 intézet hallgatója, Németh Szabolcs evangélikus lelkész, Kisteleki Zoltán vers és
prózamondó művész – az alkalom különlegessége, hogy 40 év után először szólal meg újra a leányfalusi templom orgonája

December 15. kedd
16. 00 Kisiskola Kézműves játszóház nem csak gyerekeknek:
Karácsonyi dísz terményekből , hóember ajtó és ablakdísz készítés

December 16. szerda
16. 00 Kisiskola: Karácsonyi történetek
Karácsonyi daltanítás
Népszerű karácsonyi gyerekfilm vetítése
December 17. csütörtök
16. 00 Kisiskola: Kézműves játszóház nem csak gyerekeknek, Mézeskalács sütés

December 18. péntek, 14 óra
Művelődési Ház: Idősek Karácsonya gyermekintézményeink, közösségeink közreműködésével

December 20. Advent negyedik vasárnapja
16. 00 Kisiskola Gyertyagyújtás-
„Adventi jelenetek” Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Általános iskola 3. osztályosai, Kislődi Christkindl (sváb betlehemes), Pásztorjáték a nagyvázsonyi betlehemesek közreműködésével

December 24. Karácsony
14.00 Evangélikus istentisztelet Nemesleányfalun
17.00 Karácsonyi istentisztelet a református templomban
22.30 Éjféli(g tartó) szentmise karácsonyi szolgálatokkal a katolikus templomban

Kísérő programok: Betlehemi jászol életnagyságú bábokkal, élő állatokkal.
A programokra kilátogatókat egy pohár teával, illetve forralt borral vendégeljük meg, a meghitt hangulatú a beszélgetéseknek is helyet kínálunk.  Nagyvázsony helytörténeti kiállítás és a „Babavilág kiállítás”- ” - hazai készítésű, reborn- és porcelánbabákból megtekinthető a kisiskolai programok teljes ideje alatt.  „Mikulásgyár” : december 14-20-ig önkénteseink várják az adományokat a programok ideje  alatt a Kisiskolában, valamint hétköznap délelőttönként a Művelődési házban.  A Német Kisebbségi Önkormányzat által kiadott magyar-német nyelvű „Nagyvázsony  múltja képekben”című könyv a rendezvény ideje alatt megvásárolható (Karácsonyig 2.000 Ft/példány ill. Karácsony után 3.000 Ft/példány áron).

Rossz idő esetén a színpadi programok a Kisiskola Nagytermében kerülnek megrendezésre.
A programokról bővebb információ:  20/285-4668

Adventi vásár - Siófok 2009. december 23-ig
Adventi programok Hangulatos karácsonyi vásár a Fő téren, minden hétvégén kulturális programokkal színesítve.

Forrás: rendevenyvilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr741566033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: karácsony rendezvény rendezvényhelyszín rendezvényszervező

süti beállítások módosítása