A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvő mezítláb a tengerparton...

2009.09.04. 10:00 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageJanuár közepén ismét eljött az esküvő kiállítások ideje, már lázasan szervezik a nyári menyegzőket. Miről álmodik a menyasszony 2009-ben? Ugyanarról, mint dédanyái. Egy olyan esküvőt szeretne magának, amilyet még senki sem látott. Az esküvő belépő a boldogság kapuján - egy napra legalábbis. Esküvő kiállításon jártunk.

A Budapesti Kongresszusi Központban a hétvégén tizenhatodszor rendezték az Esküvő kiállítás és vásárt, az időközben önálló iparággá vált esemény szereplői. A növekedést jó mutatja, hogy az 1993-as kezdéskor 10 cég szeretett volna bemutatkozni, mára 170 – sorolja Nemes Ildikó a szervezők nevében.

Bár megbecsülni sem meri, hogy mekkora üzletről van szó, de bizonyosra veszi, hogy eléri a milliárdos nagyságrendet. A becslés nem túl merész, mert a kiállításon körülnézve, az ajánlatok hallva, a mai esküvők többségének végszámlája legalább hét számjegyű. Bár tudjuk, hogy egyre kevesebben mondják ki a boldogító igent, de akik megteszik, azok világraszóló lakodalmat szeretnének maguknak.
 
 
menyasszony
 


Limuzinok, mint a filmeken

A kiállítás csupa meglepetés. A parkolóban sorjázó oldtimerek és a hatalmas limuzinok mellett nem lehet csak úgy elmenni.

A 22 személy szállítására alkalmas limuzinban dübörögve szól a zene, a nyers színű bőrülések, a monitorok, a roskadozó bárszekrény láttán mindenkinek leesik az álla. Ilyet, csak a filmeken láttunk eddig. A kamion hosszúságú, hófehér limuzinban a násznép szállítása 100 ezer forintba kerülne, egy kétórás útra.

 
limuzin


Meglepetés-, nem hivatalos- megújító esküvők

Az esküvői újdonságok fogalmi szinten is tetten érhetők. Ma már meglepetés, hivatalos és nem hivatalos esküvők is léteznek. A www.naszut.hu üzemeltetője a Karibi szigetekre, Mexikóba, Kubába viszi a párokat. Az idei katalógus elején egy pár látható, akik egyszerű, fehér ruhában, mezítláb, kéz a kézben sétálnak a tengerparton.

A férfi egy meglepetés útra fizetett be kedvesének, akit ott helyben egy nem hivatalos esküvő keretein belül el is vett. A megszokott, normál ceremóniára itthon, idén kerítenek sort. De divatos a megújító esküvő is, amit korosabb párok szerveznek maguknak kapcsolatuk érzelmi megerősítésére. Az ilyen típusú nászutak ára 1,2 milliótól 6 millióig terjed.

Kosztümös esküvő

A megszokott formától eltérő ceremóniák sorába illenek a kosztümös esküvők. Az egyik fotós kiállító egy svájci pár képeit mutatta, akik cowboy és indián díszletek között keltek egybe. A pap azonban nem lóháton, hanem Harley Davidson-on érkezett az esketésre.

Szervezés szoftverrel

A lakodalmak világát is elérte a számítástechnika. A www.azeneskuvom.hu kitalálói saját bőrükön tapasztalták, hogy mennyire bonyolult a minden részletre kiterjedő szervezés. Utánanéztek, és meglepve tapasztalták, hogy más országokban többféle esküvőszervező szoftvert lehet kapni, míg nálunk egyet sem.

Programozók lévén gyorsan gyártottak egyet, amit azóta már az interneten keresztül árulnak letölthető formátumban. A szoftver nem tűri a halogatást, amikor elindítják, minden alkalommal felsorolja, milyen teendőkön kellene már túl lenni, minek jött el az ideje.

Több napos vendégeskedés

A változások a helyszín kiválasztásban is megmutatkoznak. Ma már valamit magára adó pár minimum egy kastélyban köti össze az életét. De az igazán gáláns vendéglátók több napra hívják meg a násznépet. Leggyakrabban egy wellness hétvégére, hogy pihenten kezdhessék a nagy napot. Az ilyen alkalmak már nyolc számjegyű esküvői számlát eredményezhetnek, a vendégek számának megfelelően.

Sissy kastélyban, másfél millióból

A kiállítás forgatagában számos ruhakölcsönző kiköltözött, és helyben kínálta öltözékeit. Az egyiknél egy fiatal nő megtalálta az igazit. Azonnal átöltözött. Pörgött, forgott, szinte le sem akarta vetni a ruhát, amit csak augusztusban fog viselni. Mélyen dekoltált, deréktól lefelé hullámzik, tüllfátyol egészíti ki.

A 23 esztendős Sebők Fruzsina már most úszik a boldogságban. Öt éve ismeri jövendőbelijét, aki 28 esztendős, mindketten egy életre terveznek. A menyasszonynak bizonyára nem lesznek anyós problémái, mert a ruhát is vőlegénye anyukájával együtt próbálja fel.

– Mire vágyik a menyasszony? – tesszük fel a kötelező kérdést. – Arra, hogy egy napra királylány legyek! – válaszolja, azonnal.

Válságban érzelmi biztonságra vágyunk

Vajon miként hat a házasságkötésekre a gazdasági-pénzügyi válság? – kérdeztük a kiállítás főszervezőjét ismét. Pszichológiai elemzésekre hivatkozott. Válság idején az emberek arra törekednek, hogy az érzelmi kötődéseiket megerősítsék, stabillá tegyék. Biztosan érződni fog a válság hatása, de nem akkora mértékben, mint más területeken. – összegzi az esküvőipar kilátásait.

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr151338273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező álomesküvő

süti beállítások módosítása