A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Bazi nagy magyar lagzi

2009.08.19. 11:00 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageKakastöke pörkölt, pacal, bábuütő játék, kontyoló és lakodalom mindennap: a Hungarikum faluval a néphagyományok is kiköltöztek a Szigetre. Aki lemaradt a Mátravidéki és rábaközi programokról, az ma egy kalotaszegi, szombaton egy Gal­ga menti, vasárnap pedig egy sárközi lakodalom legszebb perceibe nyerhet bepillantást a vadonatúj helyszínen

Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál programigazgatója a Metropolnak elmondta: az új helyszínnel egyaránt gondoltak a magyar és a külföldi látogatókra, és számításuk be is igazolódott, a közönség ugyanis vegyes. Arról, hogy a műsor hogyan állt össze, a következőket tudtuk meg:
– Először azt találtuk ki, hogy idén a lakodalom legyen az a téma, amely összeköti a programokat.


E köré szerveztünk mindent – a zenekarokat, tánccsoportokat, hagyomány­őrző csoportokat ennek megfelelően kerestük meg, miután kiválasztottuk, hogy mely tájegységek szerepeljenek. Emellett az azokhoz kapcsolódó nemzetiségeket is igyekszünk bemutatni.

Mindehhez hozzátette: az alapgondolat onnan származik, hogy a fesztiválra érkező rengeteg külföldi legnagyobb része
a reptérről egyenest a Szigetre jön, majd a programok befejeztével azonnal távozik, így nem látnak semmit a tájból, a kis falvakból, itt azonban egy hektáron megtalálnak mindent.

A Hungarikum faluba ellátogató lányokat szívesen „felkontyolják” – a vidéki lakodalmakban ugyanis a lánykorukban hajukat leeresztve hordó ifjú mátkák hajviseletét, asszonnyá válásukat jelezve, ugyanígy megváltoztatják. De sül itt lakodalmas kalács is, minden délután ötkor útjára indul a lakodalmas menet, este tizenegytől pedig hajnalig tart a táncház daliás legényekkel és csinos menyecskékkel.

A helyszínen emellett kis kemencében sül a mézeskalács, ki lehet próbálni a gólyalábat, a métát, netán a bigét. Főként a külföldiek tették mindezt nagy lelkesedéssel ottjártunkkor: honfitársaink inkább a gasztronómiai élvezeteknek hódoltak.
Van itt ugyanis sokácbab, kakastöke-pörkölt és harcsapaprikás, pacal és minden egyéb, mi szem-szájnak ingere.

Csak azzal vigyázzunk, hogy ha túl későn érkezünk, lehet, hogy már nem lesz minden finomságból. A fröccskert mellett jó magyar pálinkák egészítik ki a palettát, no meg lakodalmas hintó, egy hatalmas faragott bölcső és nagyon kedves arcú, népviseletes hölgyek sokasága. Nem csoda tehát, hogy zene helyett itt a nevetéstől hangos minden.

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr611314843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő

süti beállítások módosítása