A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Vakuk kereszttüzében

2009.08.14. 11:36 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageA lányok már kicsi korukban is illegetik magukat a tükör elõtt és szeretnek pózolni amikor fényképezõgépet vagy a videó kamerát látnak. Egy kisfiú, teljesen más világ, még azért is haragszik, amikor anyukája megigazítja a haját vagy a ruháját. Mondhatjuk, a helyzet húsz év múlva is változatlan.

Kivételek természetesen mindkét oldalon akadnak, de általában a hölgyek jó része boldog izgalommal várja az esküvõi fényképezést, míg a férfiak többnyire a nagy nap elkerülhetetlen velejárójának tekintik. Összeszedtünk számotokra néhány tanácsot, amelyet akkor is hasznosíthattok, ha gyomrotok összeszorul arra a gondolatra, hogy az objektív elé kell állnotok és akkor is ha egészséges önbizalommal indultok neki e csöppet sem kellemetlen procedúrának.
 
Rákészülni elég nehéz, s talán külön nem is kell az esküvõi fényképezésre. -mondja Bodonyiné Szentesi Mariann, az ÁSZ Fotó Stúdió fényképésze, aki szerint e nap különlegessége, hangulata, az eseményre való várakozás feszültsége adja azt a pluszt, amitõl az "egyszerû fotózás" esküvõi fényképezéssé változik. A rákészülést inkább az esküvõi ruha, a smink, az ékszerek, s az egyéb elõkészületek jelentik, miután a "külsõ és a belsõ" is ünneplõbe öltözik. Tehát, ha boldogok vagytok, jókedvûek és a számotokra megfelelõ fényképészt is sikerül kiválasztani, akkor nincs okotok aggodalomra, a felvételek csak jól sikerülhetnek. Nektek nincs más dolgotok, mint hogy elengedjétek magatokat, örüljetek annak a napnak, amely a legszebb az életetekben, és ez sugározzon rólatok. Azzal tehettek a legtöbbet a fotózás sikere érdekében, ha fesztelenül, felszabadultan követitek a fotós kéréseit. Megnyugtatásul elárulom nektek, hogy a szakember szerint, a fényképezés elsõ tizenöt perce után szinte mindenki feloldódik.


A mûtermi fotózás meghatározott körülmények között történik. A beállítások és a megvilágítás kelthetnek némi feszültséget, de ne tekintsétek a mûtermi lámpákat ádáz ellenségeiteknek, amelyek az egyébként is meleg nyári napon elviselhetetlennek tûnõ forróságot árasztanak, s még ráadásul a szemetekbe is világítanak. Tekintsetek inkább rájuk úgy, mint hasznos segítõkre, ugyanis a jó megvilágítással csodákat lehet mûvelni. A fényképezés elõtti napokon bátran forgathattok esküvõi lapokat, és kinézhettek néhány nektek tetszõ beállítást, azonban nem árt hallgatni a fényképészre, mert õ tudja igazán, hogy melyik illik legjobban a személyiségetekhez. Mivel õ kívülrõl szemlél titeket, szakavatott szeme egybõl felismeri, hogy alkatotok, megjelenésetek alapján mivel érdemes próbálkozni. Bodonyiné Szentesi Mariann vallja, hogy minden pár gyönyörû a nagy napon, de a stílusuktól függõen más-más vonást kell az egyéniségükbõl kidomborítani. A szakember úgy véli, a pikánsabb felvételek is elkészíthetõek megfelelõ "tálalásban" és ízléses formában kivitelezve. Természetesen ezt õ maga sohasem indítványozza, mert van, aki nem tartja az ilyen felvételt illõnek.

Ne sajnáljátok az idõt a számotokra megfelelõ mûterem kiválasztására Az esküvõi kiállítás jó alkalom lehet a tájékozódásra, amikor egy helyen tudjátok összehasonlítani több stúdió ajánlatát is. Mivel a legjobb referenciát a barátaitok elégedettsége szolgáltatja, a fotós kiválasztása elõtt, kikérhetitek az õ véleményüket is. Tájékozódjatok a szolgáltatás áráról is, ám ne azt tartsátok szem elõtt, hogy egy sorozat mennyibe kerül, hanem inkább azt, hogy az adott árért milyen minõséget kaptok. Tudjátok!? Idõnként az olcsó is lehet drága. Arról nem is beszélve, hogy egy nektek sem tetszõ sorozatot, bizonyára nem lesz kedvetek mindenkinek mutogatni. A fényképezés idõtartama sem közömbös, lehetõleg ez ne legyen kevesebb mint egy óra. Azonban arra ti is figyeljetek, hogy a mûteremben szabott idõpontok vannak, igyekezzetek ezt betartani. Csak úgy biztosítható a fotózáshoz szükséges fesztelen légkör, ha a megbeszélt idõponthoz mindkét fél tartja magát. Bár a fényképezés egy feszültséggel teli élmény, a végére a menyasszony és a võlegény is úgy belejön, hogy szinte sajnálják, hogy véget ér és alig várják, hogy láthassák az eredményt. A kész képeket már nagy boldogsággal szokták nézegetni a fiatalok és a nyers képeknél is látszik, hogy az eredmény felülmúlja várakozásaikat.
 
A retusálás, a méretezés és a vágás tovább fokozza a felvételek minõségét. Szabadtéri szertartások esetén hasonló a helyzet. Vannak ajánlott helyszínek, de maximálisan alkalmazkodnak a pár elképzeléséhez is. Amennyiben viszont a fényképész az óhajtott helyszínt bejárva úgy látja, hogy az nem mutat majd jól a felvételeken, akkor, ajánlom, hallgassatok rá. Minden fotós arra törekszik, hogy méltóan örökítse meg ezt a napot. Azonban hiába minden erõfeszítése, ha ti nem törekedtek arra, hogy a munkájában partnerei legyetek. Ez nem azt jelenti, hogy profi módon kell a gép elõtt viselkednetek. Nem várja el ezt egyetlen fényképész sem tõletek, hiszen egy átlagembernek ritkán adódik az életében ehhez hasonló szituáció, amikor a fényképezõgép elõtt pózolhat. De talán éppen ez a spontaneitás adja meg a felvételek szépségét, amikor úgy mozogtok, ahogy a fotós ajánlja, de közben hozzáadjátok a mozdulatokhoz a saját egyéniségeteket. Kedves fiatalok! Ne féljetek a fotózástól! Biztosítalak benneteket, hogy páratlan élményben lehet részetek, ha a fényképezést jókedvvel, oldottan várjátok. Nem lesz még egy ilyen alkalom az életetekben, amikor kipróbálhatjátok, hogy a nagy sztárok és a világhíres modellek mit érezhetnek a vakuk villanásának kereszttüzében.
 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr141308894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő fotós

süti beállítások módosítása