A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Tokaji borhírek

2009.04.08. 14:58 | megszervező | Szólj hozzá!

A tokaji keltezésű cikk megállapította,hogy a desszert borairól ismert magyarországi régióban ma már világszínvonalú száraz borokat is előállítanak.

A fotókkal illusztrált írás szerint a sok kollégája által Magyarország vezető borászának tekintett Szepsy István volt az, aki szakítva a hagyományokkal 2000-ben áttörést ért el. Segített új fejezetet nyitni a nagy hagyományokkal rendelkező magyar bortermesztés történetében: kiváló minőségű száraz bort állított elő.

A mennyei zamatú mézédes tokaji aszú legalább a 17. század óta különleges helyet biztosít az északkelet-magyarországi régiónak. A tokaji aszú a világ egyik leghíresebb édes bora, amelyből egy-egy palack időnként több száz dollárért kel el.

Szepsy István családja 500 év óta foglalkozik aszú előállításával, az első száraz bora ezért is keltett nagy figyelmet. Akik megkóstolták, azt mondták, hogy a testes borban a meghatározó körte és alma íz, valamint a markáns ásványosság és savtartalom egyensúlyban van és frissítő hatású.

"Meglepődtem, milyen bor sikeredett" - mondta a most 58 éves Szepsy István, hozzátéve, a minőségre koncentráltak, s el is érték.

Csaknem egy évtizeddel áttörése után a mintegy 600 tokaji borászatból már körülbelül 20 állít elő minőségi száraz fehér borokat, amelyeket egyre nagyobb mennyiségben exportálnak például az Egyesült Államokba és Japánba, London és más városok vezető éttermeinek borkínálatában jelennek meg.

Molnár Péter, a Patricius Borház ügyvezető igazgatója azt mondta, Szepsy István segített megmutatni, hogy Tokaj jó száraz bor előállítására is képes az édes borok mellett.

Szepsy István 2003-ban saját márkát alapított és ma már tíz különféle száraz bort kínál, boreladásainak majdnem 60 százalékát száraz borok teszik ki.

A The Wall Street Journal arról is írt, hogy a jó minőségű száraz borok gyártását az is elősegítette, hogy az utóbbi években világszerte visszaesett az édes borok, köztük az aszú iránti kereslet.

Ronan Laborde, a bordói Chateau Clinet vezérigazgatója elmondta, hogy az édes borok piaca az elmúlt két évtizedben megváltozott. Cége tulajdonában van a tokaji Chateau Pajzos és a Chateau Megyer borászat. "Nyitnunk kellett a száraz borok felé, de jó minőségre törekedtünk, fogyasztóink a külföldi piacokon egyre igényesebbek" - mondta.

Mint az amerikai üzleti lap megjegyezte, a tokaji borvidék néhány leghíresebb birtoka külföldi, többnyire francia befektetők kezében van, az értékesítés szempontjából piacvezető borászat azonban brit tulajdonban van.

forrásom a http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5gIj1SBTjMHkklXSZAFaa6Ip5YzTw

Forrás: borhirek.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr511275703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: bor

süti beállítások módosítása