A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Karácsony a családi rendezvények ideje

2008.12.27. 17:28 | megszervező | Szólj hozzá!

Csoki, bor és tea, a jótékony ünnepi kellékek

Karácsony a családi rendezvények idejeJótékony hatással vannak az agyra az év végi ünnepek egyes kellékei, mint a csokoládé, a bor és a tea. Az Oxford Egyetem kutatói és norvég kollégáik szerint ezek a finomságok mind fokozzák kognitív teljesítményünket, így például a megismeréssel, a leképezéssel, az információfeldolgozással kapcsolatos folyamatainkat.

Az egyetem élettani, anatómiai és genetikai tanszékének csapata 2031 idős, 70 és 74 év közötti ember esetében vizsgálta a három gyakori, flavonoid tartalmú élelmiszer bevitele és a kognitív teljesítmény közötti összefüggést. A flavonoidok a növényvilág gyógyhatású vegyületcsoportjai, a gyógynövények is ezeknek köszönhetik előnyös tulajdonságaikat.


A kísérletsorozatban résztvevőket étkezési szokásaikról faggatták, és kognitív tesztek garmadáját töltették ki velük. Az eredmény nem hozott túl nagy meglepetést, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, bort, vagy teát, jelentősen jobb eredményeket értek el a teszteken és kevésbé jellemezte őket az időskorral együtt járó csökkenő kognitív teljesítmény, mint azokat, akik nem élnek ezekkel az élelmiszerekkel.

A kutatók fokozott figyelmet szenteltek a mikrotápanyagoknak a korral járó kognitív teljesítmény csökkenésében játszott szerepének. A gyümölcsök mellett az italok, mint a tea, a vörös bor, a kakaó és a kávé a polifenolok, a növényi mikrotápanyagok legfőbb étrendből származó forrásai. Ezeknek az étrendi polifenoloknak a legnagyobb alcsoportja a flavonoidok, melyekről a korábbi kutatások már bebizonyították, hogy fogyasztásuk csökkenti a demencia, egyfajta - főként időskorban jellemző - szellemi leépülés előfordulását.

A most kapott eredmények ugyanezt támasztják alá, bár a brit és norvég kutatók figyelmeztetnek, további vizsgálatok szükségesek annak bizonyítására, hogy a flavonoidok, és nem a vizsgált élelmiszerek egyéb összetevői idézték elő a különbségeket. A hatás egyébként a bornál volt a legszembetűnőbb.

A kutatók ezúttal sem felejtettek el figyelmeztetni, hogy a jótékony hatások eléréséhez tudni kell mértéket tartani, ami különösen igaz a borra. A mérsékelt alkoholfogyasztás javítja a kognitív funkciókat és csökkenti az Alzheimer-kór, valamint a demencia kialakulásának kockázatát, a túlzott alkoholizálás azonban éppen ez utóbbi kór egyik kiváltója lehet, nem is szólva számos egyéb egészségügyi problémáról.

Ugyanakkor a csokoládéknál is a fekete csokoládét ajánlják, ami a kutatások szerint sokkal jobban eltelít, mint a tejcsokoládé, csökkentve az édességek, illetve a sós és zsíros ételek utáni vágyunkat, míg a teáknál szintén nem okoz meglepetést a zöld teák favorizálása.

 

Forrás: borhirek.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr76882113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: karácsony rendezvény

süti beállítások módosítása