A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

A tökéletes dekoráció az esküvőszervező feladata?

2008.10.09. 11:19 | megszervező | Szólj hozzá!

Az esküvői szolgáltatók egy része szívesen dolgozik esküvőszervezővel – mi is. Ennek oka, hogy a szervező már eleve egy „szűrőt” jelent, vagyis csak azoknak ajánl ki bennünket, akik jó eséllyel valóban igénybe is veszik szolgáltatásainkat. Tekintve, hogy egyedi jellegű dekorációkat készítünk, így nem tudunk – és nem is szeretnénk – olyan munkákat elvállalni, amit bármelyik ügyes kezű dekoratőr el tud készíteni. Éppen ezért jó szolgálatot tesz az esküvőszervezők „szűrő” funkciója, arról nem is beszélve, hogy rendkívül sokat tudnak segíteni a megrendelőkkel történő egyeztetésben, a társ-szolgáltatókkal való együttműködésben, és magának a dekorációnak a tökéletes megvalósulásában is…
Gondolok itt például az olyan esetekre, amikor elkészül ugyan a dekoráció, de nem tölti be a funkcióját, mivel a dekoratőr nincs ott személyesen az esküvőn, ezért nem tudja felügyelni a részleteket. Láttam már például olyan – nem kis költségvetésű – dekorációt, ahol...

...az ifjú pár háta mögött elhelyezett fénydekorációt sötétedéskor egyszerűen elfelejtették felkapcsolni… Az esküvő felfokozott hangulatában nyilván észre sem vette senki, sem a pár, sem a vendégek, de a képeken és videofelvételeken már egészen biztosan kiszúrták utólag, és gyanítom, minimum kisebb csalódottságot éreztek. Ezért jó az, ha van ott valaki az esküvőn is – például a szervező –aki az ilyen részletekre oda tud figyelni.

A gond csupán az, hogy az esküvőszervezők egy része – ma még – nem tulajdonít kellő jelentőséget a dekorációnak. Még kedvenc esküvőszervezőm is, aki a szakma nagy ásza, és az esküvőszervezők képzésének úttörője, a minimáldekor híve. Alapvetően ez nem jelent problémát, hiszen a párok többségének valóban erre van igénye. Tekintve, hogy a dekoráció a teljes esküvői költségvetés igen jelentős részét teszi ki, nyilvánvaló, hogy valahol szorítani kell a nadrágszíjon – és ez többnyire a dekoráció.
 
De mi van azokkal, akik mást szeretnének? Az esküvőszervezők többsége egy-két jól bejáratott virágossal (esetleg léggömbdekoratőrrel) dolgoztat, és tetszik, nem tetszik, a pár azt kapja. Pedig az esküvőszervezőnek eszébe nem jutna csárdát ajánlani annak, aki kastélyos esküvőt szeretne; vagy éppen dj-t ajánlani annak, aki mulatós lakodalmat akar. Ugyanezt a gondolkodásmódot kellene elérni a dekoráció kapcsán is: az egyéni igényeknek leginkább megfelelő szolgáltatókat ajánlani, vagyis a különleges dekorációt igénylő megrendelők számára olyan dekoratőrt, akinek a különlegesség a specialitása (szerényen megjegyzem: például bennünket).

Bízom benne, hogy az esküvőszervezők képzése során egyre inkább előtérbe kerülnek ezek a szempontok is. Bízunk az esküvőszervezők új, feltörekvő generációjában. J
 

 

Forrás: kreativcsoport.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr97702601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: dekoráció esküvőszervező

süti beállítások módosítása