Sok ügyfél és vendég számára a nap fénypontja egy finom étel és egy jó bor. A lehető legrosszabb amit egy rendezvényszervező tehet, ha nem foglalkozik a borkínálattal. Egy olcsó, rossz minőségű bor tönkreteheti a vendégek hangulatát és a rendezvény megítélésének is árthat. Figyelmesen válasszunk borokat!
Néhány jótanács a rendezvényszervezőknek:
- Konzultáljunk a séffel a felszolgálandó ételek ízvilágáról.
- Amennyiben van egy alternatív menüsor is, fontos, hogy az ott szereplő ételek is passzoljanak a kiválasztott borokhoz.
- Végezzünk el egy tanfolyamot és legyenek ismereteink a borokról és azok ízvilágáról.
Alapvető szabályok:
- Könnyű ételekhez könnyű borokat kínáljunk.
- Nehéz ételekhez a nehéz borok illenek.
Néhány összeillő étel és bor:
- Tengeri ételekhez jól illik például egy Ezerfürtű vagy egy Kéknyelű.
- Ázsiai stílusú ételekhez a Sauvignon Blanc, Rizling, vagy a vörösek közül az enyhén hűthetők mint például a Rose, vagy egy fiatal Merlot
- Csirkemell chardonnay mártással Chardonnay borral
- Marhaszelet egy erőteljesebb vörösborral mint például a Cabernet Savignon
- A desszert borok minden édességhez jól illenek, valamint sajtokhoz is, különösen a lágy brie vagy a kékpenészes sajtokhoz.
Forrás: rendezvenyszervezes.blogter.hu