A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Korfu ősszel is zöld sziget

2009.10.28. 11:00 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageA forróság ugyan már alábbhagyott, ám ősszel is élménydús kirándulás szervezhető Görögországba. Apartvidékek változatossága azoknak is élmény, akik nem hívei a tengeri fürdőzésnek. Korfun a strandok már nem zsúfoltak, s ezekben a hetekben a mediterrán gyümölcsök is beérnek.   - Minden turistát félrevezetnek!- mondja tört angolsággal vegyesboltjának teraszán egy műanyag székben ücsörgő idős férfi, majd egy fénymásolt szórólapot nyom a kezünkbe. A papíron a görög mellett hét másik nyelven olvasható: az utazásszervezők kisemmizik a Peruládeszben élőket, mert a Korfu északnyugati részén fekvő kis falu nevezetességeiről azt állítják, hogy azok egy másik településhez, Szidarihoz tartoznak.


A peruládeszieket leginkább az háborítja fel, hogy a több tíz méter magas homokkő sziklákat, s a világszerte híres Szerelmesek csatornáját a legtöbb európai és tengerentúli katalógusban úgy hirdetik: azok Szidari részei, az ő falujukról pedig szinte sehol sem esik szó. Az igazság az, hogy a két település mára teljesen összenőtt. A fent említett szerelmesek alagútjáról azt tartják: örökre - mások szerint csak harminc évre - összeköti a párokat, akik közösen úsznak át rajta.

Fakultatív kirándulásra nem érdemes a magyar utazási irodáknál befizetni. Egyrészt jóval drágább, mint ha magunk szerveznénk meg a csillagtúrát, másrészt harminc-negyven másik emberhez vagyunk kötve. Korfu egy térképpel és útikönyvvel önállóan is bebarangolható.

Az edzettek biciklivel is nekivághatnak a szerpentineknek: bár néhol olyan meredek az út, hogy le kell szállni a nyeregből, kárpótlásul viszont elidőzhetünk az olajfaligetek árnyékában. B típusú jogosítvánnyal nemcsak robogót, hanem 50 köbcenti feletti motort is bérelhetünk, az éles, lejtős, kavicsos kanyarok miatt kezdő motorosoknak nem tanácsos Korfun gyakorolniuk. A legkényelmesebb autóval nekiindulni, viszont arra számítanunk kell: a kis hegyi falvakban nekünk kell hegynek felfelé, kanyarban hátratolatnunk, ha a szűk úton szembejön a járatos busz.

Paleokasztrica érdekes megálló lehet. Itt sem a hegy tetején álló kolostor az egyetlen látnivaló: búvárszemüveggel megéri kicsit lebegni az öblök kis strandjain, a felszínről kis és nagy halak, tengeri sünök tucatjai figyelhetők meg, medúzától pedig errefelé nem kell tartani. A partokon mindenfelé motorcsónakosok, vízitaxisok várnak utasokra. Kenu és vízibicikli is sok helyen bérelhető: legalább egy alkalommal muszáj vízre szállni, s megnézni közelről is a sziklákat, a vízzel elöntött kis barlangokat. Tudják ezt az ottaniak is, ezért akár 10-12 eurót is elkérnek egy órára a pedálos vízi járművekért.

Egy hűvösebbnek látszó napon barangoljuk be a sziget fővárosát, a 40 ezer lakosú Korfut. Amíg a tengerparti településeken frissen festett apartmanházak, medencékkel felszerelt hotelek sorjáznak, Korfu óvárosát az omladozó homlokzatok jellemzik. A divatos főutcák, gondozott terek és parkok mellett érdekes végigsurranni a másfél-két méter széles utcácskákon, levegőtlen sikátorokon is: a házakat szárítókötelek kötik össze, fejünk felett nadrágokat és konyharuhákat lenget a szél. Mindenképp másszunk fel a part mentén álló régi erődbe is. Az erődítmény ugyan itt-ott leginkább elhagyatott szovjet laktanyákat idéz, ám a kilátás mind a városra, mind a tengerre pazar.

A sziget fővárosától néhány kilométerre nyugatra vízi vidámpark van. Az AquaLand névre keresztelt parkot nem lehet elvéteni, a turistaközpontokból pedig hetente többször szerveznek gyűjtőjáratot. Nagy fegyelem kell ahhoz, ha itt az ember egy nap alatt mindent ki akar próbálni.

Korfun szeptember második felében már nincs hőség, ám a nap még sokat süt. Szinte bármerre is járjunk, az utak mentén már dézsmálható a citrom- és narancsfák termése, érik a szőlő és a gránátalma, gyümölcsözik a kaktusz. Utóbbihoz viszont csak óvatosan szabad közeledni, mert az ízletes, narancssárga csemege héja apró töviseket rejt: a mohó gyümölcstolvajok még idehaza is napokig szedhetik nyelvükből az alig látható, szúrós kis tüskéket.

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr1001428586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: házasság nászút

süti beállítások módosítása