A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vállalkozás (1) online vallalkozas (2) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Megnézhetjük az Eszterházy-kastély restaurátorait

2009.09.21. 09:30 | megszervező | Szólj hozzá!

Augusztus végén elindult az ország egyik legnagyobb örökség-turisztikai fejlesztése az Esterházy-kastélyban. A mintegy 4 milliárd forintos beruházás 90 százaléka uniós támogatással valósul meg, így a műemlékegyüttesben 2013-ra megnyílhat az Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ.


Fertőd


A munkálatok közben a kastély folyamatosan látogatható marad, ám a látogatók nem a szokványos útvonalakon juthatnak be a kiállításokra, hanem kulisszákon, rejtett lépcsőházakon keresztül. Kuriózuma lesz ennek a közel öt évig tartó időszaknak, hogy olyan útvonalak is megnyílnak a látogatók előtt, ahol megleshetik munka közben a restaurátorokat. A fertődi Esterházy-kastélyban a projekt teljes ideje alatt is folytatódik a Haydn zenei fesztiválsorozat nyaranta.

Az Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ I. fejlesztési ütemének kivitelezési munkálatai augusztus 27-én kezdődtek el a belső díszlépcsőház, a Sala Terrena (nyári hűsölő) és a nyári ebédlő restaurálásával. A nyári zenei évad zárása után, szeptember 21-től restaurátorok dolgoznak a zeneteremben és a díszteremben is. Október 1-jétől a belső díszudvar parkosítása kezdődik meg. Az I. fejlesztési ütem során 2011-ig fokozatosan megújulnak a déli nagy park felőli homlokzatok, rekonstruálják a bábszínház tetejét és egy parkolót is építenek.

Dr. Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója hangsúlyozta, hogy a munkálatok alatt is folyamatosan látogatható lesz a műemlékegyüttes. Szeptember 1-jétől fokozatosan új útvonalakon járhatják be a kastélyt a vendégek, akik nem látnak kevesebbet a kastély kiállításaiból, mint korábban, viszont 10-15 perccel megnövekszik a látogatási idő. Némi kényelmetlenséget jelenthet ez, ám kárpótlásul az érdeklődők a kulisszák mögé is bepillanthatnak, sőt kevéssé ismert helyeket is bemutatnak számukra. Így többek között megnézhetik munka közben a restaurátorokat a díszteremben és a nyári ebédlőben. A kastélyban működő szolgáltatások, a külön túravezetések, az ajándékbolt, a kávézó, a tourinform iroda és a "parktaxi" zavartalanul működik tovább.

A projekt I. fejlesztési üteme a tervek szerint 2011-ben zárul. Az 1.6 milliárd forintos beruházást a kormány 2007 novemberében kiemelt projektként nevesítette, ami lehetőséget teremtett arra, hogy 90 százalékban uniós forrásból újulhasson meg az európai hírű egyedi műemlék. A most induló helyreállítási-fejlesztési projekt első ütemét követi a fejlesztés második üteme 2,4 milliárd forintos keretben. Ennek során a többi között tovább bővül a felújított épületek száma és a kastélypark egy része, valamint a két kamarakert is megújulhat. Fogadóközpont épül, amely egyrészt kiszolgálja a kastélyba és a világörökségi területre érkezőket, valamint a régió turisztikai központja lesz. A második ütem megvalósulása után az Esterházy-kastély európai színvonalú központjává válik a Fertő-táj világörökségi területnek.

 

Forrás: kastely.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr631365632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: kastély

süti beállítások módosítása