A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vállalkozás (1) online vallalkozas (2) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Szűzies fehérség vagy sem?

2009.09.16. 10:15 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageA Lagzi.info oldalán olvasható, hogy a szűzies hófehér, földig érõ menyasszonyi ruha elterjedését a francia hagyományoknak köszönhetjük, amely néhány évszázaddal ezelõtt kezdett népszerûvé válni. Ma már szinte teljesen természetes, hogy fehér vagy annak valamilyen árnyalata a ruha színe.

A dekorációul szolgáló illatos virágok és a menyasszonyi csokor is minden esküvõ elengedhetetlen kelléke, de Franciországban minden kizárólag fehér színben. Minden csupa-csupa fehér az esküvõn. A menyasszonyi ruha, a dekoráció és az összes virág is.Az egyes szál virágok egyébként is különös jelentõséggel bírnak mindkét házasulandó fél vonatkozásában, ezért is olyan nagyfokú a precízség az elõkészületek során. A virágok jelenléte különösen akkor volt igen hasznos, amikor, olyan ma már kézenfekvõ dolgok, mint a parfüm vagy a dezodor, még nem álltak rendelkezésre. A virág volt tehát a legpraktikusabb eszköz, hogy némi friss levegõt varázsoljanak a túlzsúfolt helyiségekbe.

Akadályok templomba menet

Még ma is gyakorta alkalmazott szokás a kisebb falvakban, hogy a vőlegény felhívja menyasszonyát esküvőjük reggelén, hogy a templomba kísérje. Eközben a falu rosszcsontjai fehér szalagot feszítenek ki a pár előtt, a templom felé vezető úton, amit a menyasszonynak kell majd átvágnia. A szertartás után babérleveleket szórnak eléjük, hogy közös útjukat ezen keresztülsétálva kezdjék meg.

 A mulatozást a fiatal jegyeseknek tartott pohárköszöntővel nyitják meg. A tószt után már, mint férj és feleség koccintanak. Az utolsó kortyot egy külön, az alkalomra gravírozott kétfogantyús serlegből (a coup de mariage-ből) isszák meg, amely rendszerint egy több generációt „megélt”, szinte már családi ereklyének számító kellék.

Hiába tiltakozik a nősereg

FranciaA francia esküvői vacsora rendkívüli jelentőséggel bír. Sokszor eltart akár 3-4 órán keresztül is, mert mindennek alaposan megadják a módját. A lakmározás után meg is van a kellő energia a viccelődéshez. Szükség is van erre, mert a vacsora után minden férfi vendég (itt elsősorban övék a főszerep) a terem közepére áll és várja, hogy a menyasszony a többi meghívott szeme láttára egyre feljebb és feljebb húzza szoknyáját. Férfibarátaink persze nagy lelkesedéssel minden egyes plusz centiméterért hálásak, és további eredmény elérése érdekében ezt pénzdobálással ki is fejezik. A női „szekció” hiába tiltakozik erőteljesen, eljutunk egészen a menyasszony harisnyakötőjének kivillanásáig. Sőt! A szemérmes ara a játék végén, hatalmas tapsvihar közepette legaktívabb rajongójának dobja azt, megköszönve annak lelkes támogatását.

S ha még bírják szusszal, nem ritka, hogy a jókedélyű, ám a hagyományokat nem sokra tartó barátok még a lakodalom után, hajnalban – éppen a nászéjszaka eseményeit megakadályozva – a lakásban felkeresik az ifjú párt és bádogfazékokon dobolva romantikus, olykor fülsiketítő szerenádot adnak ablakuk előtt. A kedves csíny célja, hogy további frissítő italok kíséretében, amit a vőlegény ilyenkor illedelmesen felajánl, a lehető legtovább tartson a mulatság. Valószínűleg mindenki egyöntetű nagy örömére….

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr241365373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező esküvői ruha

süti beállítások módosítása