Látványos, molekuláris, fúziós. No, nem a Star Trek legújabb részének kulisszái mögé tekintettünk be. 2009. május 13-án egy különleges rendezvényhelyszínre invitált a Comp-Let Event & Party Service Kft., ahol egy vadonatúj, exkluzív, hideg-meleg „fingerfood” trendet mutatattak be.
A Degusta Bitebar névre keresztelt gasztronómia kalandtúra szervezői a modern konyhaművészet minden trükkjét felhasználva a fúziós konyhára fektették a hangsúlyt.
A budai Citadella egy estére a gasztronómiai élvezetek fellegvárává változott. Több mint 200 szakmai partnert és vendéget ízek kavalkádja, meghökkentő, de harmonikus párosítások örvendeztették meg a Degusta Bitebar bemutatón. Az est során akár harmincféle különböző ínyencséget is megkóstolhattak. A szakácsok a látványkonyhában, frissen készítették el a falatokat, melyeket modern, látványos világító pulton, óriás koktéltornyon, apró kelyhekben, pohárkákban, tálkákban helyeztek a vendégek elé.
Bár ízekről nehéz beszélni, mégis érdemes rátekintenünk az étlap egy-két ínycsiklandó kínálatára: tavaszi medvehagymaleves, borjúlábkocsonya rántva, mangó chutney-val, szarvasgombás libamájhab balzsamecet-redukcióval, vöröstonhal sashimi pirított szezámmaggal, mentás tahini szósszal, chilis királyrákfarok korianderes zöldborsókrémmel, rozé kacsamell carpaccio lilahagymalekvárral, Earl Gray-es tejcsokoládé mousse lágy citromkrémmel. Az est folyamán különleges bemutatókra – kaviár-, pezsgő- és vodkakóstolóra – is sor került.
A Degusta Bitebar bemutató szervezői, Fábián Bea és Kis Péter, a Comp-Let Event & Party Kft. rendezvényigazgatója, illetve ügyvezetője kiemelték, hogy a jelen gazdasági helyzetben a partner- és ügyfélkapcsolatok építése vált a rendezvényszervezés legfontosabb mozgatórugójává, ezért szeretnék bevezetni a piacra ezt az innovatív rendezvénytípust. „A hagyományos, de merevebb keretek közé szorított party service és a rövid idő alatt lezajló koktélfogadás közé szerettük volna megteremteni azt a beszélgetős rendezvénytípust, ahol kapcsolatok ápolására és építésére a lehető legnagyobb lehetőség kínálkozik, miközben a vendéglátás nem csak aláfestő zenének számít , hanem maga az egyik legizgalmasabb program, igazi gasztronómiai kalandtúra” - nyilatkozta Fábián Bea rendezvényigazgató az OGH hírügynökség számára.

Láng Róbert, az Adriatic Challange tulajdonosa: "Nagyra értékelem a Degusta Bitebar bemutatót. Az elmúlt 15-20 évben Kanadától kezdve Dél-Afrikáig megfordultam és megismerkedhettem a nemzetek gasztronómiai kultúrájával, a nemzetközi trendekkel. Amit itt láthattunk, az ma Magyarországon a szakma csúcsát jelenti. Úgy az ételek minősége mint a prezentációja igazán egyedülálló. A több tucat különböző ízvilágú étel között kellemesen sodródik az ember a nagyszerű kísérő borkínálat társaságában."
Forrás: eskuvovilag.hu