A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

11 esküvői hiedelem

2009.06.26. 09:30 | megszervező | Szólj hozzá!

eskuvoMennyi-mennyi babona terjeng az esküvő körül! A legismertebbekkel már találkozhattál oldalainkon, ám most azt is bebizonyítjuk, hogy konkrétan egy lépést sem tehetsz anélkül, hogy annak jelentése ne lenne a népi hiedelmek körében...

1. Kedves ara, vigyázz a fátyladra! Ha leesik, az bizony nem jelent jót.

Ellenben ha olyan fátylat viselsz, amelynek előzőleg már volt egy gazdája, aki jelenleg boldog házasságban él, akkor biztos lehetsz abban, hogy csupa jóban lesz részed.

2. Azt gondolhatnánk, hogy a sírásból semmi jó nem származik. Nem úgy az esküvői pityergés, amelyről az a babona járja, hogy szerencsét hoz.

3. A menyasszony barátnőit biztatjuk a következő szokásra: vegyétek rá a menyasszonyt, hogy írja rá a neveteket a cipője talpára. Akié a hosszú mulatozás után is olvasható, az megy legközelebb férjhez.

4. Lássunk néhány biztató előjelet! Önmagában bosszantó, ám gazdagságot jövendöl, ha esik az eső az esküvő napján. Ugyancsak pozitív hatással bírhat a jövőre nézve, ha a vőlegény szivárványt, kosarat vagy fekete macskát lát.

5. Vigyázat! Nem szabad mennyasszonyi ruhába öltözve fényképet készíteni a mennyasszonyról az esküvő előtt! Akkor is kicsúszik a szerencse a kezünkből - pontosabban a lábujjaink közül -, ha az esküvőn szandált vagy elöl nyitott cipőt hordunk.

6. Ha már a cipőnél tartunk: furán hangzik, de egyes hiedelmek szerint a templomban a párnak egymás lábára kell taposnia, és amelyiknek hamarabb sikerül, az fogja uralni a házasságot. A lakodalom estéjén pedig nem szabad cipőt cserélni, mivel az a férj cseréjét is jelenti.

7. Kedves hajadonok, nem feltétlenül kell tolongani a koszorúslány szerepért, ugyanis ha már háromszor voltál koszorúslány, akkor nem fogsz férjhez menni.

8. Pohártörés az esküvőn szerencsét hoz.

9. Ami viszont cseppet sem szerencsés előjel: nyitott sírt, szerzetest vagy apácát látni, az esküvőt a pár bármely tagjának szülinapján tartani, a jegygyűrűt elejteni, otthon felejteni, elhagyni.

10. Állítólag nem jó az esküvőt májusban tartani, mivel a házasság olyan múlandó lesz, mint a fák virágai.

+1 A mennyasszonynak nem szabad gyöngyöket hordania, sem a ruháján, sem ékszerként, mivel könnyeket szimbolizál.

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr441299768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő

süti beállítások módosítása