A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Dekoráció az esküvőre

2009.06.15. 11:29 | megszervező | Szólj hozzá!

tortaAz esküvői dekoráció fokozza az esemény szépségét, a vendégeket elvarázsolják az apró fortélyok, a hangulatos, harmonikus légkör ünnepélyessége, eredetisége pedig hozzájárul ahhoz, hogy minden jelenlévő számára valódi élményt jelentsen az esküvőtök. Amennyiben nem bízod a dekorációt erre szakosodott cégre, mert esetleg nem fér bele ...

...  a költségvetésbe, akkor a saját kreativitásodra és ötleteidre tudsz támaszkodni, és hidd el, ez sem kevés, sőt... Így valóban olyan egyedi lesz minden, ahogy megálmodtad.

 Első lépésként írd össze a feldíszítendő helyek listáját. Ha megvan, hogy mit kell díszíteni, akkor célszerű meghatározni a sorrendet, valamint megállapítani egy költségkeretet a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében. Szükségtelen túlásokba ne essetek, az agyondíszített, túlzsúfolt asztalokkal például ellenkező hatást fogsz kiváltani, mintha néhány jól eltalált, nagyon odaillő kiegészítővel dobod fel a terítéket.Mi legyen a kiindulópont a díszítéshez? A dekoráció alapja természetesen a virág, amiből ugye a kezedben is lesz egy csokorral.

Ez kiindulásképpen nem is rossz. A csaknem mindenhol visszatérő virágfajta és a kedvetekre való színvilág meghatározásával megtettétek az első lépést az alaphangulat megteremtéséhez. Lássuk tételesen, hogy hol kell megvalósítani ezt a hangulatot úgy, hogy a végeredmény tökéletes harmónia legyen. Esketési szertartás dekoráció
A ceremónia helyszínének dekorációja mindig ünnepi, de visszafogott legyen. Az emelkedett pillanatokat kiválóan öltöztethetitek kerti környezetben egy boltívvel vagy virágokkal, de semmiképp ne színezzétek túl, mert itt nem a dekoráción van a hangsúly. Ugyanez érvényes - benti esküvő esetén - a házasságkötő teremre is. Utóbbi esetben bevett szokássá vált az a költséghatékony megoldás, hogy amennyiben egymás után több esküvő zajlik az adott napon és helyszínen, a párok "szövetkeznek", és felosztják egymás között a dekoráció költségét. Ilyenkor persze némi kompromisszumkészségre szükség van...Templomi dekoráció
A templomok dekorálása nem könnyű. Felekezettől függően adott a temlomokban egyfajta hangulat, egyfajta díszítettség - ezt kell még ünnepibbé varázsolni, de nem megtörni a templom eredeti hangulatát. Az oltárdísz, a padok végén függő virág, a szórható virágszirmok teszik ünnepivé a templomokat. Minden mással csak óvatosan!Teremdekoráció
Az első benyomás mindig fontos. Igaz ez a lakodalom helyszínére is. Az ifjú pár és a vendégek hangulatát is nagyban befolyásolhatja egy ízlésesen, szépen feldíszített terem. A lagzi helyszínén töltjük a legtöbb időt, ennek megfelelően kell dekorálni. A harmónia itt már vegyülhet az oldottabb légkör adta könnyedséggel, így a szabályok is tágabb teret engednek a dekorációnak.Az esküvői teremdíszítés alapvető szabálya, hogy ne akarjunk olyasmit kihozni egy helyiségből, amire az adott tér nem alkalmas. Inkább fogjuk meg a hely különleges hangulatát és arra összpontosítsunk. Senki nem fogja egyenként vizsgálni a díszeket, de a hangulat azonnal átjön a vendégeknek, amint belépnek egy szépen feldíszített terembe vagy kerthelyiségbe.

 

Rendkívül divatos kellék a teremdekorációhoz a székszoknya. Gondolkodjatok el rajta, minden szempontot megvizsgálva: ne feledd, sok a szék, és ha pl. a masni nem illik az összképbe, akkor 120 hatalmas masni még annyira sem fog!

 

Asztali díszek
Olyan asztali dekorációt válasszatok, amitől kicsit különleges lesz a teríték, de semmiképp ne dekorálja túl az asztalt, különben az étel nem fér majd rá. Az esküvői dekorációk legmeghatározóbb elemei az asztaldíszek, minden más elemmel összhangban kell lenniük, egész este a násznép előtt pompáznak.

 A menyasszonyi csokor domináns virágából (tudod, ez volt a kiindulópont!) kerülhet az asztalokra is, és döntés kérdése, hogy külön asztaldíszt kap az ifjú pár, vagy a csokrot fogja a menyasszony egy vázában elhelyezni az asztalon.

Figyelj olyan apróságokra is, mint ültetőkártyák és ülésrendek, egyedi, alkalomra szóló szalvéták, alkalmi menükártyák, szalvétadíszek. Ezek teszik eredetivé az alkalmat a vendégek számára, és akár haza is vihetik emlékbe az ilyen apróságokat.
Sátrak
A kertben rendezett esküvő igényli a fedett környezetet is, ami elegáns, mégis mindenki elfér. A rendezvénysátrak sajátos dekorációt igényelnek, mert nagy felületen kell dekorálni úgy, hogy mégse legyen nyomasztó az eltúlzott mennyiségű dekorációs elem.
Autó-dekoráció
A menyasszonyi autót mindenképp érdemes dekorálni, hogy már messziről láthassa mindenki: egy ifjú feleség utazik benne. Az autódísznek egyszerre kell szépnek és strapabírónak lennie, ezért fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat használjátok. Figyeljetek oda, hogy az autódísz ne legyen túl nagy, mert a vezetőt zavarja a kilátásban, és könnyebben sérülhet, leválhat. Persze túl kicsi se legyen, mert jelentéktelenné válik az autó méreteihez (és az esemény nagyságához) képest.

 

Ugye nem is olyan egyszerű? De ne csüggedj, amint az alapötlet megvan, szinte magától kialakul a többi részlet. Engedd el bátran a fantáziádat, kápráztasd el a vendégsereget!

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr831292302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező álomesküvő

süti beállítások módosítása