A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvői helyszín kiválasztása 5. rész

2009.06.10. 10:37 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvői menü és italsor:

 

Az étterem vagy parti szerviz a házasulandók felvázolt elképzelései alapján általában komplett menüajánlatokkal áll elő, amelyek azonban mindig módosíthatók illetve kiegészíthetők, hogy végül megszülessen a tökéletes, minden igényt kielégítő, végleges menüsor. Esküvői menü esetében a három fogás minimumnak (előétel, főétel, desszert), az öt fogás átlagosnak tekinthető, hét fogásnál többet pedig, legyen bármilyen kifinomult is a menüsor, nem igazán szoktak tálalni. Fontos, hogy a végleges döntésre legalább néhány héttel az esküvő előtt sor kerüljön, illetve, hogy a későbbi meglepetések elkerülése érdekében a menüajánlat mellett a részletes költségajánlatot is kapjanak a megrendelők.


Vidéken ma is nagy hagyomány, hogy ebédre vagy vacsorára a leves igazi tyúkhúsleves csigatésztával. A leves után pedig a töltött káposzta sem maradhat el, mellette pedig általában több fajta pörköltből (birka, sertés, marha) válogathatnak a vendégek, köretnek a főtt burgonya a legelterjedtebb. Természetesen a pörköltek elengedhetetlen velejárója a vegyes savanyúság, valamint a friss fehér kenyér. 23 órától éjfélig a tortáké a főszerep. Éjfél után a különböző sülteket szokás felszolgálni. A fő fogások között csipegetni való kerül az asztalra: sós és édes sütemények. A modern esküvőknél is találkozunk olyan menüsorral, ahol megtartják a fenti hagyományt, csak kiegészítik egy - két dologgal: például manapság nagyon divatos, hogy töltött káposzta és pörköltek helyett a sültek kerülnek terítékre a főmenüben, a köretek is változatosak.

Egy esküvői vacsorát megelőzően általában a vendégeket egy pohár itallal várják érkezéskor. Legtöbb esetben ez egy ún. welcome drink-et jelent, amivel lehet koccintani az ifjú pár egészségére, de emellett természetesen opcióként alkoholmentes italokat is fel kell szolgálni. A vacsora alatti és utáni időszakban az italfogyasztás több tényezőtől is függhet: meddig maradnak a vendégek, milyen a vendégösszetétel (sok a gyerek, sok az idős vendég), milyen az idő, stb. Javasolt összeállíttatni egy fix áras italcsomagot a vendégeknek. Ebben az esetben a rendezvény idejére, vagy 4-5 órás időtartamra a vendégek a megbeszélt italcsomagból korlátlanul fogyaszthatnak.

 

Forrás: eskuvoszervezes.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr971289959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező

süti beállítások módosítása