A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

A gyertya misztériuma

2009.06.09. 10:31 | megszervező | Szólj hozzá!

gyertya1Kínában több mint kétezer éve jól ismerik és használják a viaszgyertyát. Egy VIII. századi szöveg már színes gyertyákról tesz említést, amelyet az esküvői szertartáskor használtak.A "meggyújtani a viaszgyertyát" kifejezés a szüzesség elvételére utal.

 A régi Kínában a gyertyát - akárcsak a füstölőpálcát - időmérésre is használták, amely során a leolvadt rész mennyiségéből kalkulálták ki az eltelt időt. Méhviasz gyertyákat már a rómaiak is készítettek. A XII. század környékén jelentek meg az első faggyúgyertyák. 1825-ben szabadalmaztatta M. E. Chevreul és J. L. Gay-Lussac a sztearingyertyát. Manapság a gyertyát kemény paraffinból és sztearinból készítik. A sztearin megnöveli az olvadáspontot, és meghosszabbítja az égési időt is: palmitinsavból és sztearinsavból készül.

A gyertya kanóca bórsavval, szalmiáksóval, foszfátokkal pácolt pamutszál. A pácolásra azért is van szükség, mert a tiszta pamut nagyon gyorsan elégne és ráadásul füstölne. A fonott kanóc elszenesedés után meghajlik, kitér a láng útjából, és elég. A kanócban lévő cellulóz reagál a pácoláshoz használt sókra, és úgy bomlik el, hogy nem marad utána hamu.

gyertya2

A gyertya lángja

A gyertya lángja megolvasztja és elpárologtatja a viaszt, amelyet a kanóc kapilláraktivitással szív fel. A felszabaduló szénhidrogén-molekulák többféle szerepet is játszanak az égési folyamatban. A gyertya a tűz elem fontos jelképe. Szerepet játszik a varázslatokon, és egyéb szertartásokon. Lehet különböző pecséteket nyomni rájuk, vagy olajokkal meghinteni őket az adott varázslatnak megfelelően. Ha valaki varázslásra szánja el magát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen varázslásnál, milyen színű gyertyát használ, hisz más-más a színek jelentése, és mindegyik más jellegű varázslatot segít elő.

Íme egy rövid leírás a gyertyák színével kapcsolatban:

  • Fehér - minden célra alkalmas
  • Piros - szenvedély és alkotókészség
  • Kék - béke, bölcsesség, beilleszkedés
  • Narancs - munka, hivatás
  • Barna - barátság
  • Zöld - gyógyulás
  • Lila - spiritualitás
  • Fekete - ártalmas dolgok elhárítása
  • Sárga - ész, értelem
  • Ezüst - látnoki tevékenység

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr101289944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő

süti beállítások módosítása