A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvői helyszín kiválasztása 4. rész

2009.06.05. 14:50 | megszervező | Szólj hozzá!

Az esküvői fogadás és szerviz fajtái:

Az esküvői rendezvény elkerülhetetlen velejárója a vendéglátás. Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy az esküvőt Magyarországon ne egy hamisítatlan lagzi kövesse, azonban manapság ide is begyűrűzött a trend, vagyis több típusú vendéglátás közül választhatnak a párok.

·      Szűkebb költségvetés esetén a koktélparti remek megoldásnak tűnik, mégis inkább a „drága” esküvők sajátja, amikor a pár első körben a teljes násznépet egy koktél partin látja vendégül, majd a kiválasztottak számára nagyszabású esküvői vacsorával készülnek.

·     Az esküvői fogadás a magyar lagzi angolszász, divatossá vált változata: látványos és elegáns rendezvényforma. A 8-10 óra időtartamra tervezett vacsora vendégei 10-12 személyes körasztalok mellett ülve fogyaszthatják el a felszolgált bőséges vacsorát. Az esküvői vendéglátás hagyományos változata továbbra is népszerű, amelynek az asztalra kerülő ételek és italok képezik az alapját.

·     Az ültetett vendégfogadás mellett ma már egyre elterjedtebb a büfé (svédasztal) alkalmazása vagy a kettő kombinációja.

A hagyományos ültetett vendéglátás előnye, hogy a fogások tálalásáról és leszedéséről, a vendégek kényelméről és egyéb igényeiről személyzet gondoskodik. Hátrányai az ülésrend, aminek megtervezése esetenként komoly fejtörést okozhat, illetve a személyzet alkalmazásából adódó magasabb költségek.

A büfés és svédasztalos vendéglátás esetében minden vendég ízlése szerint és tetszőleges mennyiségben válogathat a kínált ételek között, ami különösen jó megoldás a különböző ételallergiában szenvedők, diétázók és vegetáriánusok számára. Merészebben választhatók egzotikus fogások is a menüsorba, hiszen nem kötelező mindenkinek vennie belőle. A kevesebb személyzet miatt költségtakarékosabb, lendületet visz a vendéglátásba és elősegíti a vendégek közötti kommunikációt. Hátrányai, hogy ha kevés asztalon kerül tálalásra a menü, hosszú sorok alakulhatnak ki és így időben nagyon elhúzódhat az étkezés, illetve hogy a büfé fogadáshoz nem szokott vendégek számára könnyen gazdátlannak és szervezetlennek tűnhet a vendéglátás e formája.

Mivel valószínűleg a vendégek nagy része a hagyományos ültetett vendégfogadásokhoz szokott, érdemes egymással kombinálva alkalmazni a vendégfogadás fent említett két változatát. Ebben az esetben az előétel, a levest a személyzet szervírozza az asztaloknál, majd a meleg büfé asztalaihoz invitált vendégek a kínált fogásokból maguk állíthatják össze a folytatást.

Forrás: eskuvoszervezes.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr341288344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvőszervező

süti beállítások módosítása