A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvői vacsora

2009.05.21. 09:55 | megszervező | Szólj hozzá!

leggomb Ha esküvői fogadást szervezünk, akkor nem lehetünk tájékozatlanok a vendéglátó ipari szlengben. Tanácsadónk segít eligazodni az állófogadás és az ültetett állófogadás szakkifejezéseiben és folyamatában, s megtudjuk, miért ez a legnépszerűbb fogadási forma nem csak hazánkban, de egész Európában és az USA-ban is. Az állófogadás
Ideális lehetőség akkor, ha nem akarjuk túl hosszúra nyújtani az estét, egyszerűen csak meg szeretnénk vendégelni az egybegyűlteket. Különlegesen ajánlható például második házasságkötéshez, vagy olyan esküvőre, ahol sok a fiatal, vagy nagy a létszám, esetleg a hangsúly a vacsora helyett a bulin és a táncon van. Az ültetett állófogadás pedig napjaink legnagyobb divatja.

Folyamata:
Büféasztalokra ki vannak téve a hideg és meleg ételek, saláták, pékáruk, desszertek, gyümölcsök. Ide kerülnek fel a tányérok, evőeszközök, szalvéta, és minden más, ami kell az étkezéshez, innen szednek maguknak a vendégek és elfogyasztják állva, többnyire könyöklő asztalok mellett. Ennél a vendéglátási formánál nem mindig ajánlatos hagyományos esküvői ételekhez ragaszkodni, mert ezeket állva nehezen tudjuk megenni, helyette inkább a kisebb méretre vágott húsokat, sülteket, mini töltött káposztát ajánlom.  
Az italkínálat többnyire italpultra van kitéve, innen tudunk választani, kínálata leginkább sör, bor, pezsgő, üdítők, esetleg rövid italok is.

Hová ajánlom?
Kötetlen hangulatú ebédre vagy vacsorára, ahol a hangsúly inkább a bulizáson van. Ha nem tervezzük túl hosszúra az ebédet vagy vacsorát, akkor egészítsük ki éjfélkor éjféli vacsorával.

Mire figyeljünk?
Az állófogadás kínálata legyen bőséges, tartalmazzon hideg tálakat, salátát, meleg ételt. A büféasztalt javasolt díszíteni, hogy elegáns legyen, és gondoskodjunk megfelelő számú könyöklő asztalról és néhány ülő alkalmatosságról az idősebb vendégek, gyerekek részére.

Szleng:
Chafing = meleg ételek melegen tartására szolgáló eszköz.
Galantin = hidegkonyhai eljárással készült étel, felszeletelve ezt szokták tálalni tükörre, vagy tálakra. 


Ültetett állófogadás /büféasztalos fogadás

Folyamata:
Állófogadás az Illés panzióbanÉtelkínálata meggyezik az állófogadáséval, a különbség abból adódik, hogy a vendégek le tudnak ülni, és kényelmesen tudják az ételeket elfogyasztani. A vendégek ültetése 10-12 fős körasztaloknál, vagy téglalap asztalokból U-alakban, vagy fésű-alakban összeállított asztaloknál történik. Az italok kínálása történhet asztalnál is, de emellett általában van italpult is. Vagy kérhetünk a vendég asztalára kancsóban friss jeges vizet, vagy palackozott bort is.

Hová ajánlom?
Kivétel nélkül minden esküvőre ajánlanám, mivel széles az ételválasztéka, elegáns a megjelenése, kényelmes a vendégeknek. Ár-érték arányban is igen jó választás, és nem csak a klasszikus állófogadás fogásait kínálhatjuk, hanem lehet egy grill party kínálata is. Nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb vendégfogadási forma manapság.

Mire figyeljünk?
Ültetett fogadásnál fogyaszthatunk bátran levest is. Javasolt plusz adagokat kérni állófogadáshoz képest, mivel ülve többet fogyasztanak a vendégek!

Szleng:
Couvert tányér = pékárut és fűszervajat tesznek rá a teríték mellé.
Asztalközép /napron = körasztalok közepére terített abrosz-féleség, amely dekorációként szolgál. 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr171284530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező

süti beállítások módosítása