A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Lánykérés

2009.04.23. 16:43 | megszervező | Szólj hozzá!

Régen bevált forgatókönyve volt a lánykérésnek és az eljegyzésnek, míg ma már mindenki szabadon választhat és döntheti el, hogy hogyan szeretné nyilvánosságra hozni eljegyzését.
 


Ha csak a nagyszülőkre gondolunk, vagy dédszülőkre, akkor rájöhetünk arra, hogy a régi időkben mennyire fontos volt az, hogy csak azonos társadalmi és anyagi helyzetű fiatalok kössék össze az életüket. Inkább a szülők választottak párt az éppen eladó menyecskéknek, vagy házasulandó fiúknak. A lánykérés is előre megírt forgatókönyv szerint zajlott le és egyfajta családi eseménynek számított. Akad olyan eset is, amikor a házasulandó felek akkor találkoztak egymással először, hiszen a szülők választották ki őket és rendezték az eseményeket, visszakozni pedig nem lehetett.

Ám mára ez már megváltozott, ami még az idősebbek szerint sem probléma. Ugyan visszatérő mondat, hogy „ezek a mai fiatalok", de úgy érzem mindenképp egészséges az, ha mindenki magam választhatja meg a párját és a lánykérés módját.
Ma már felértékelődött a barátok szerepe is, és saját tapasztalataimból ítélve a fiatalok családdal és a társaságukkal is megosztják eme örömteljes eseményt.
Azonban maradt is a hagyományokból, hiszen még mindig a fiúk a jövendőbeli apóstól kérik meg leányuk kezét, persze a helyzet annyiban változott, hogy a választottjuk már előbb tud róla, míg régen az apa volt az első, aki érintett volt a kérdésben.

Véleményem szerint nem a hogyan és miként számít, hanem maga az esemény. Van, aki világraszóló vacsorával köti egybe az élete fontos állomását, van aki csak szűk családi körben. Ám a lényeg ugyanaz, a szerelem megpecsételése!

 

Forrás: eskuvoimagazin.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr611275927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: eljegyzési gyűrű

süti beállítások módosítása