A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

A tíz legviccesebb áprilisi tréfa

2009.04.01. 10:10 | megszervező | Szólj hozzá!

"Vajon ez a nap miért kapta a bolondok napja nevet? Köthető valamilyen híres "bolondhoz"? :)

Április 1, bolondok napjaÁprilis elseje a tréfálkozások napja. Nem tudni pontosan, hogyan lett ebből a napból a bolondok napja, a feljegyzések legkorábban 1582-ben Franciaországban tesznek említést áprilisi tréfálkozásról. A régi francia naptár szerint ugyanis az év április elsején kezdődött. Az évkezdetet nagy, nyolcnapos vigadalommal ünnepelték, amelyet már március 25-én elkezdtek, és április elsején ért a tetőpontjára.

1582-ben azonban IX. Károly is bevezette a Gergely-naptárt, így az év első napját Franciaországban is január elsejére tették át. A változtatás híre asok emberhez csak évekkel később jutott el, és sokan nem is akarták elfogadni azt. E csökönyös népséget a köznép lassan el kezdte „bolondoknak” titulálni. A molesztálás lassan mindenféle csínytevéssé alakult át. A hagyomány a 18. században átterjedt Angliára és Skóciára is. Később elterjedt Amerika francia és angol gyarmatain is.

A közismert április elsejei tréfák (Kioldódott a cipőfűzöd!) mellett a sajtó is egyre gyakrabban teszi lóvá az olvasókat. Itthon idén Csurka-visszavonulása és a Political Capital Amway-ügynökök listája „szólt” a legnagyobbat, a nemzetközi média azonban az elmúlt évtizedekben ennél nagyobb poénokat is megeresztett.


Visszavonul Csurka

"Több évtizedes közéleti tevékenységem után, 72. életévemben most úgy döntöttem: búcsút intek a politikának, és hátralevő esztendőimben már csak írni fogok. Belátom: a nemzeti radikalizmust vakvágányra vezettem. A MIÉP csak politikai gőzlevezetőként működött; az össztársadalmi folyamatokra egyáltalán nem volt hatással, legfeljebb a filoszemita, balliberális oldalnak adtam táptalajt – áll abban a levélben, amelyet Csurka István MIÉP-es e-mailcíméről küldtek szét péntek hajnalban gyakorlatilag minden újság szerkesztőségébe és a hírügynökségekbe. A magyarsághoz intézett „nyílt levél” szerint Csurka most már elég pénzt gyűjtött össze ahhoz, hogy nyugdíjas éveiben biztonságban, boldogan éljen. A jobboldali pártelnök arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy 72 éves korában megnősül és hamarosan feleségül veszi Papolczyné Balla Gizellát, „a MIÉP sokak által alaptalanul támadott - hiszen sikeres – kampányfőnökét”.

A naptárra nézve valószínűleg megerősítés nélkül is sokan sejtették az e-mail ál-levél mivoltát, a párt szóvivője mindenesetre kijelentette: hamisítvány, áprilisi tréfa volt csupán.

Amway-ügynökök listája

Szintén idei április 1-jei tréfának szánták a Népszabadság ügynöklistás írását, mely szerint "az ügynökkérdésből politikai tőkét kovácsoló Political Capital" azt tervezi, hogy újabb listákat hoz nyilvánosságra. "Ezúttal a szocializmus évtizedeiben rendkívül hatékony és széles néptömegek életét megkeserítő Amway-ügynökök kerülnének sorra, utána a biztosítási ügynökök következnének, a végén pedig nyilvánosságra hoznák az egyik legkártékonyabb fajta, a porszívóügynökök listáját is" - írja a lap. A Political Capital állítólag a teljes lista közzététele előtt részleteket közölt a honlapján egy bizonyos Lóman Vilmos kettős ügynökről, aki azon túl, hogy jelentéseket írt, alapot szolgáltatott a Miller fedőnéven jelentő Molnár Artúrnak, aki rendkívül pontos és megbízható jelentést készített életéről és tevékenységéről is.

A svájci spagetti-szüret

1957-ben a mértékadó BBC Panoráma című hírmagazinja bejelentette, hogy az enyhe tél és a rettegett spagettizsizsik kiírtása miatt a svájci farmereknek örvendetesen dús spagetti-termésben lehetett részük. A híradást döbbenetes felvételekkel illusztrálták, amelyeken svájci parasztok spagetti-kötegeket húztak le a fák ágairól. A riportban a bámészkodók köréből is többeket megszólaltattak, akik a látvány hatására rendre azt tudakolták, hogy hogyan nevelhetnének saját maguk számára is spagetti-fákat. A BBC munkatársai diplomatikusan csak ennyit válaszoltak: „ültess egy kis darab spagettit egy adag paradicsomszószba és reménykedj a sikerben!”

Instant színes TV

1962-ben még csak egy TV-csatorna létezett Svédországban, az is fekete-fehérben sugározta a műsorait. Az állomás technikai szakembere, Kjell Stensson április 1-jén megjelent a képernyőn és bejelentette, hogy egy újonnan kifejlesztett technológiának hála, valamennyi TV-néző villámgyorsan átválthatja az adást színesre. Ehhez csupán annyit kell tenniük– tanácsolta a technikus -, hogy húzzanak egy nylon harisnyát a képernyőre. A bejelentés hatására állítólag Svédország hétmillió lakosából több százezren kipróbálták a dolgot. A történet fricskája, hogy a színes műsoradás végül nyolc évvel később, éppen április 1-jén indult el a skandináv országban.

San Serriffe

1977-ben a brit The Guardian egy hétoldalas melléklettel rukkolt elő, amelyben az Indiai óceánban fekvő San Serriffe köztársaság megalakulásának 10. évfordulója előtt tisztelgett. A cikksorozat szenvedélyes hangvételben írt a több pontosvessző-alakú földrészből álló szigetcsoport szépségeiről, és a sokak előtt ismeretlen őslakók kultúrájáról. A két legnagyobb sziget neve Nagybetű és Kisbetű volt, a fővárost és az államelnököt pedig különböző betűtípusokkal illették. A megjelenés után csak úgy égtek a telefonvonalak a The Guardian szerkesztőségében, olvasók tömegei szerettek volna többet megtudni a nyári utazások szempontjából is ideális célpontnak tűnő paradicsomi szigetekről.

Megváltozik a pi értéke

1998. áprilisi számában a New Mexicans for Science and Reason lap hírlevele arról számolt be, hogy az alabamai törvényhozás a pi értékét a 3,14159-ről a „bibliai” hagyományoknak megfelelő 3,0-ra módosította. A cikk hamar felkerült az internetre is, bejárta az egész világot, és hamarosan tiltakozók ezrei kezdték el e-mailben és telefonon bombázni az alabamai törvényhozást. Az eredeti cikk a törvényhozás azon törekvéseinek kívánt görbe tükröt állítani, amelyek az evolúcióval kapcsolatos tananyagok bibliai szellemű újraírását szorgalmazták.

A bolygó együttállás csökkenti a földi gravitációt

1976. április elsején a BBC Radio 2 adóján a brit csillagász, Patrick Moore bejelentette, hogy este 9 óra 47 perckor a hallgatók különleges élménynek lehetnek részesei. A Plutó ekkor a Jupiter mögött halad át, amelynek következtében megváltozik a bolygók tömegvonzása, és átmenetileg csökken a földi gravitáció. Moore azt ígérte a hallgatóknak, ha az együttállás pontos pillanatában ugranak egyet, szenzációs lebegő érzésben lehet részük. 9 óra 47 perctől égtek a rádióadó telefonvonalai, és több ezer hallgató számolt be lebegő élményéről, volt olyan, aki azt állította, hogy barátaival fotelestől lebegtek szobájukban.

A forrófejű meztelen jégfúró

1995 áprilisában az amerikai Discover Magazin arról számolt be, hogy a neves biológus, Dr. Aprile Pazzo új állatfajt fedezett fel az Antarktiszon. Az állat fején csontos kiszögellések vannak, amelyeket számos véredény táplál, így rendkívül magas hőmérsékletre képesek felmelegedni. E különleges szerv révén az állat nagy sebességgel olvasztja maga körül a jeget, így sikeresen vadászik pingvinekre. Nem sokkal később Dr. Pazzo azt is felvetette, hogy a forrófejű jégfúró lehet a felelős Philippe Poisson legendás Déli-sark felfedező 1837-es rejtélyes eltűnéséért is. A Discover soha annyi e-mailt nem kapott még cikkel kapcsolatban, mint a mostani a felfedezésnél.

A fütyülő sárgarépa

2002 áprilisában a Tesco a The Sun című lapban fizetett hirdetésben tette közzé, hogy mostantól üzleteiben genetikailag módosított fütyülő sárgarépa is kapható. A reklám szerint a sárgarépa oldalán fokozatosan vékonyodó lyukak találhatók. E légbuborékoknak köszönhetően a megfőzött répa sípoló hangot ad ki.

Tavaszi nagytakarítás az interneten

1997-ben egy e-mail járta be a világhálót, mely szerint március 31-e éjféltől április 2-a nulla óráig nagytakarítás miatt bezár az internet. A levél szerint a nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi. A levél tulajdonképpen egy régi, telefonvonal-takarításos tréfa modernizálása volt. Néhány évtizede egy amerikai telefontársaság kérte arra ügyfeleit, hogy április elsején helyezzenek műanyagzacskót készülékeikre, mivel a vonaltisztogatás miatt nagymennyiségű por távozhat a kagylón keresztül.

 


National Geographic Online

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr831032587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő rendezvény esküvőszervező rendezvényszervező álomesküvő

süti beállítások módosítása