A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Újra megnyílt a Kis-Trianon kastély

2009.03.27. 10:00 | megszervező | Szólj hozzá!

Egy évig tartó felújítás után október 2-án újra megnyitotta kapuit a versailles-i Kis-Trianon palota.
Kis-Trianon palotaMarie-Antoinette királyné, XVI. Lajos felesége kedvenc nyári lakját 250 szakember munkájával állították helyre. A kis palota, kertjei és a közelében lévő Francia Pavilon restaurálása 5,3 millió euróba (1,3 milliárd forint) került. A mecénás a Bréguet óragyártó cég volt.

Az épületegyüttest a közönség újra olyan állapotban láthatja, mint amilyen volt azon az 1789. október 5-i napon, amikor az ostromlók megérkeztek Versailles kapuihoz. A királyné a kertben sétálgatott és amikor eleredt az eső, az angolpark mesterséges parkjába menekült. Egy inas oda vitte neki a rossz hírt. A királyi pár másnap visszautazott Párizsba és soha többé nem tért vissza. "A történelmet ebben a pillanatban akartuk megállítani, mintha azt mondanánk a látogatónak: a királyné most nincs itt, használja ki az alkalmat" - mondja Pierre-André Lablaude, a munkákat irányító főépítész.


A neoklasszicista épületet XV. Lajos emeltette Madame de Pompadour részére, de lakott benne Madame Du Barry is, mégis inkább annak az életnek a szimbóluma lett, amelyet Marie-Antoinette élni akart, távol a versailles-i etikettől. Eddig csak az első emelet volt látogatható, a bejárható terület most megháromszorozódott. Visszakapta eredeti funkcióját a földszint, ahol az utóbbi időben az adminisztratív ügyeket intézték, valamint a második emelet, amelyet raktárrá változtattak.

Restaurálták a királyné termeit, amelyek visszakapták eredeti virág- és gyümölcsmotívumú dekorációjukat. A raktárakból előkerültek a régi bútorok és az ablakok is visszanyerték a 18. századi formájukat. Megújult a könyvtár, a fürdőszoba, a királyi lakosztály és régi pompájukban díszelegnek az udvarhölgyek szobái. A földszinten megtekinthető a konyha a maga korabeli tűzhelyével, az "ezüstök" szobája, ahol a királyné ezüst és arany étkészletei láthatók. A "gyümölcsös szoba" multimédia-terem lesz, ahol a mozgássérültek virtuális látogatást tehetnek a kastélyban. Az érdeklődő megtudhatja azt is, hogyan működtek a "repülő asztalok", a korabeli ételliftek, bár ezeket Versailles sohasem használta.

A második emelet régen a vendégeké volt, most azoknak a nőknek az emlékét idézi, akik benne laktak. Marie-Antoinette lányáét, Madame Royale-ét, unokahúgáét, Mária Lujzáét. Ezt az emeletet és a földszintet csak idegenvezetővel lehet megtekinteni.

 

Forrás: kastely.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr321019785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő rendezvény esküvőszervező rendezvényszervező kastélyszálló

süti beállítások módosítása