A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Avantgárd luxusóra 30 millió forintért

2009.02.27. 12:02 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvői ajándék?

Luxus helyett már álomkategóriába pozicionálta a De Bethune manufaktúra a legújabb, Dream Watch elnevezésű karóráját, legalábbis ezt támasztja alá a szürrealizmusból kibontakozó formavilág, a miniatűr, háromdimenziós holdmodell és a hasonlóképp meghökkentő, 30 millió forintos árcédula.

Ahogyan múlnak az évszázadok, úgy lesz egyre nehezebb dolga a svájci óraiparnak és a technikai újításokra alapozó óragyárosoknak, ha nem a régi, megszokott ötleteket kívánják megvalósítani. Sokan szakítanak a hagyományos sémákkal, az efféle avantgárd műhelyek közé tartozik a La Chaux L'Auberson-i székhelyű De Bethune, amely a gazdasági világválsággal mit sem törődve manapság is a legkülönlegesebb ritkaságokon munkálkodik.

A Dream Watch nevű modell minden kétséget kizáróan egyedülálló formavilágot mondhat magáénak, a számlap első pillantásra űrkorszaki hangulatot kelt. Az idegen formák és a fehérarany csillogó színe szokatlanná, már-már valószerűtlenné teszi az óra látványát. Mindez összetéveszthetetlenné teszi a terméket, és arra is minimális esély van, hogy megpillantjuk valaki más csuklóján a ritkaságot.

Szürrealizmusból kibontakozó formavilág

De nemcsak a dizájnra, hanem az alkalmazott technológiákra is érdemes odafigyelni. A Dream Watch-on ugyanis olyan holdfázis kijelző található a 6-os alatt, ami semmilyen más órán nincs: háromdimenziós. A hold különböző állását nem egy előre lerajzolt tárcsán mutatja, hanem egy gömbön, amelyet az égitest képéhez idomulva takar le vagy fed fel az éjszakát szimbolizáló kék színű burok.

A térhatású kijelzőt olyan pontosra alkották a svájci mesterek, hogy az első érzékelhető eltérést csak 120 év múlva tapasztalhatnánk. Ez a technikai bravúr azonnal szabadalmat ért a feltalálónak.

A fehérarany-platina tokban a De Bethune DB 2016 jelű, kézi felhúzású kalibere dolgozik, amelyet a 12-esnél elhelyezett koronával húzhatunk fel. Szintén a megszokottal szállt szembe a billegő tervezője, aki az egyenletes mozgást biztosító alkatrészt rendhagyó módon tárcsa alakúra alkotta meg szilíciumból és platinából. Ez az alkatrész a háromdimenziós holdfázis kijelző alatt van.

A Dream Watch további meglepetést is tartogat. Teljes felhúzás után mintegy hat napig képes járni, ami jelentős eredménynek mondható a hasonló modellek körében. A nagy kényelem érdekében újratervezték a bőrszíj csatját is.

A számos érdekes újítás és a nem mindennapi dizájn kifejlesztése azonban kifejezetten sok pénzbe került, ami a fogyasztói árba is beépült. A Dream Watch a Watchtime.net értesülései szerint 97 600 euróba kerül, ami jelenleg 30 millió forintnak felel meg.

 

Forrás: deluxe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr61958127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő rendezvény újdonság házasság menyasszony tánc

süti beállítások módosítása