Voltál már olyan rendezvényen ahol szörnyű volt az étel? Túl zsíros, hideg vagy íztelen, esetleg a kiszolgálás volt iszonyú lassú? Könnyen elkerülheted ezeket a problémkat ha profi és megbízható vendéglátókkal szerződsz és megszívleled az alábbi tanácsokat:
A vendéglátó:
Általában a kiválasztott rendezvényhelyszínnek megvannak a saját vendéglátósai és többnyire ragaszkodnak is hozzájuk. Amennyiben külsősöket szeretnél alkalmazni, számíthatsz rá, hogy ezt esetleg nem ingyen teheted. Ha jobbnak látod, a rendezvényednek válassz külső helyszínt, ebben az esetben bármelyik cateringet beviheted. A tapasztalat szerint sokszor a külsős vendéglátósok sokkal kedvezőbb árajánlatokat tesznek mint a belsősök.
Milyen egy jó vendéglátó:
- Modern és széles választékot kínál
- Rugalmasan áll hozzá bármi is legyen a rendezvény témája, igénye
- Előteremti és irányítja a megfelelő számú személyzetet
- Megszervezi a vendéglátással kapcsolatos esetleges kölcsönzéseket
- Italokat is szolgáltat
Tippek, hogyan működjünk együtt a vendéglátóval rendezvényünkön:
1. Mondjuk el nekik a rendezvény részleteit, a kéréseket és mindent foglaljunk is írásba.
2. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden a vendéglátással kapcsolatos engedélyük megvan.
3. Jó ha a vendéglátó és a pincérek már dolgoztak együtt korábban és ismerik egymást. Ez elősegítheti a minőségibb kiszolgálást.
4. Legyünk tisztában vele mit is kell kölcsönöznünk (többfajta pohár a különböző italokhoz)
5. Amenyiben úgy gondoljuk nyugodtan kérjünk ajánlatot az ételsorra, hiszen valószínűleg nagy tapasztalattal és számtalan ötlettel bírnak.
Trendi menük:
-Kifordított sushi (falatkák, soya dippel)
- Vegetáriánus variációk ahol lehet
- Tészta kosárkák különféle töltelékekkel (csirke-mangó salsa, kecskesajt és spenót, guacamole és pirított bacon)
- Kenyérkék füstölt lazaccal és krémsajttal, brie-vel és eperrel, teriyaki tonhallal
Mi az ami nem trendi:
- Bármi ami túl olajos vagy zsíros (olajban kisütött falatkák)
Bármennyire is finomak, kézfogásnál nem ideálisak.
- Bármi amin mák van, hiszen a fogak között marad
- A túl sok fokhagyma
- Amit nehéz enni, megfogni. Ha mondjuk állófogadás van nem szerencsés az olyan étel amihez két kéz kell.
- Bármi ami csöpög, olvad
Forrás: rendezvenyszervezes.blogter.hu