A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Rendezvény és annak velejárója

2009.02.04. 17:16 | megszervező | Szólj hozzá!

A rendezvény büdzsé, bevételek, költségek

A rendezvény céljait megbeszéltétek. Az időpontokról is megegyeztetek. A következő fontos lépés a büdzsé. Ez adja majd a keretet a döntéseitekhez. Minden fix és változó költséget tartalmaznia kell és az esemény egésze alatt figyelembe kell venni. Kiszámolása hosszú munka és többszöri átbeszélést igényel. Ellenőrizni és frissíteni kell ahogy a szervezés előrehalad nehogy meglepetések érjenek a rendezvény alatt vagy után.

Mit tartalmazzon?

Készítsünk listát a rendezvény minden várható költségéről, bevételekről. A rendezvény minden részletét gondoljuk át, a vendégek otthonról való elindulásától egészen a visszaérkezésükig. Utazási költségek, szállás, a rendezvény maga, látványtechnika, catering, ajándékok, információs anyagok, előadók, előadóművészek. Válasszuk szét a fix és változó költségeket. Ezen belül különítsük el a várható bevételi forrásokat (pld: belépődíj)


A lehető legjobb ár megtalálása

Miután összeállítottuk a listát, megbecsülhetjük a költségeket. A legdrágább dolgokat érdemes több helyre elküldeni és árajánlatokat kérni. Azonban nézzük meg alaposan, hogy a beszállító minden lehetséges költséget belekalkulált-e az ajánlatba. Nem akarunk a rendezvényünkön kellemetlen meglepetéseket.

Hogyan jussunk pénzhez a rendezvényből

Miután megnéztük a költségeket, itt az ideje az esetleges bevételi források számbavételének. A rendezvény bevételi céljainak tükrében, lehet, hogy bevételt kell nyernünk regisztrálási díjból, szponzorálásból, jegyeladásból, adakozásból. Ha belső rendezvényt szervezünk és megvannak a megfelelő anyagi források, a bevételi oldallal nem kell törődnünk.

A rendezvény különböző költségei

Fontos tudni mi tartozik a fix és mi a változó költségek közé. Különösen, ha profitra szeretnénk szert tenni. A fix költségek nem változnak, nem függenek a résztvevők számától, míg a változó költségek igen. Meg kell találni a „megéri“ pontot is, hogy kalkulálni tudjuk a regisztrációs díjat vagy a belépőt.

A végső szó

Használjunk spreadsheetet a büdzsé és költségek listájához. Ezzel megkönnyítjük a változtatások utáni kalkulációt.

Minden beszállítóval történt megbeszélés után, frissítsük az adatokat.

 

Forrás: rendezvenyszervezes.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr56920577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: rendezvény előadó fellépő rendezvényszervező

süti beállítások módosítása