A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvő utánni pihenéshez tartozó érdekességek.

2009.01.11. 11:50 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvő utánni pihenéshez tartozó érdekességek.Fényvédelem
Legtöbben esküvő után a sok-sok munka és készülődés fáradalmait a mézes hetek alatt pihenik ki, ilyenkor szívesen utaznak tengerpartra, ahol extrém módon vagyunk kitéve a nap ártó sugarainak. Aktuális téma a fényvédelem, amely szorosan kapcsolható az esküvőhöz, ill. a mézes hetekhez és a mindennapi élethez is.
Most nem a faktorok és általános veszélyek felsorolása következik, ezt mindenhol halljuk és valljuk be sokan legyintenek is rá pedig…

Munkám során rengetegszer találkozom pigment foltos bőrre és persze mindig ott a kérdés miért, hiszen én mindent úgy csináltam, mint eddig.
Mindenkitől meg szoktam kérdezni használ-e fényvédő krémet a sok-sok reklámkampány és figyelmeztetés ellenére megdöbbentő, de 10 nőből 9-en azt válaszolják, hogy nem vagy esetleg napozáshoz.

Pedig én bekentem magam fényvédővel a strandon…

Kérdezem én mi van a többi napon töltött idővel, amikor jövünk megyünk a belvárosban mondjuk délben, mert ebédidő van, vagy reggel araszolunk az autónkba a munkahelyünkre az ablaküveg meg mint a nagyító felerősíti a sugarakat, de megvédeni semmiképp nem fog. Azt mindenki hallotta, hogy manapság egyre gyakoribb az, hogy a normál bőr leéghet 15 perc alatt, pontosan ez a napi 15-20 perc elég ahhoz, hogy pigment foltjaink legyenek, pedig nem is voltunk a strandon.
A vízparton még fokozottabb a fényerôsség és mennyiség. A fény a vízfelszínrôl csaknem 100%-ban, homokról, sziklafalról 25%-ban verôdik vissza. Sőt a víz 1,5 m mélységig szintén nem nyújt védelmet.

Mitől lehet pigmentfoltos a bőröm?

UV-fény, bőr és orvosságok – veszélyes trió.
Tapasztalatom, hogy kevesen tudják, hogy milyen mellékhatásoknak vannak kitéve, ha gyógyszert szednek, valljuk be egyre többen ellenőrizetlenül használják a különböző szereket, igaz sokan elolvassák a mellékhatásokat, de nem veszik komolyan azokat.
Ízelítő mely gyógyszerek okozhatnak fényérzékenységet.
Fogamzásgátlók: munkám során számtalanszor visszavezettük Vendégemmel a pigment foltok megjelenését a tablettaszedés kezdetét követően.
Antihisztaminok vagyis allergia elleni gyógyszerek, amit pl. szénanátha vagy csalánkiütésre ír fel az orvos.
Nem szteroidos gyulladáscsökkentők, amik általában fájdalom és lázcsillapító hatásúak, sokan szednek ilyeneket reumás betegségek kezelésére.
Antibiotikumok, amik hosszú ideig fejtik ki hatásukat, ezért a szedés befejezése után is jóval fényérzékenyítők, tapasztalatom, hogy legtöbb tavasszal megjelenő foltot antibiotikum kárára tudjuk visszavezetni.
Antidepresszánsok, a depresszió ellen, amit sokan akár ellenőrizetlenül szednek, főleg nők.
Vízhajtók, ami a szívbetegek gyógyszere, de a nők fogyókúraként előszeretettel kapkodnak be.

Fényérzékenységet okozhatnak a parfümök, tehát vigyázzunk, ha strandra megyünk, vagy csak sokat leszünk napon, ha a nyakunkra vagy a dekoltázsra fújjuk az illatot foltos is lehet a bőrünk, ez akár UV fény nélkül is bekövetkezhet.
Vigyázzunk még a gyanús, ismeretlen nem túl jó minőségű sminkanyagokkal, mert könnyen foltok kerülhetnek az arcunkra. A jó minőségű, márkás alapozókban sokszor van fényvédő anyag, de ez nem előzi meg a pigmentfoltokat ha fokozottan érzékeny valaki.

Nem elég, ha az arckrémem tartalmaz fényvédőt?

Sokan kérdezik, amikor krémet szeretnének venni, hogy tartalmaz-e fényvédőt, mert azt olvasták, hogy az milyen fontos, és xy cégnek van ilyen terméke. Az én véleményem az, hogy ez csak jó reklámfogás, hiszen az arckrémekbe pluszban lévő néhány faktor nem biztosít elegendő védelmet, arról nem beszélve, hogy arckrémet reggel és este használunk. Szóval ha én reggel 7-kor néhány faktort rákenek az arcomra az 11 órakor 8,5-ös UV sugárzásban majd megvédi az arcomat a pigment foltosodás ellen? Ha pedig este használom ugyanezt a krémet, mert sok 24 órás krém van (ezek olyan termékek, amiket reggel és este is használhatunk) mi szükségem nekem éjszakai fényvédelemre? A felesleges faktorok csak plusz kémiai megterhelés a bőrnek.

Fizikai vagy kémia fényvédelem?
Vajon melyik, mint jelent?

A fizikai fényvédelemmel működő anyagokban általában cinkoxid és titándioxid van, ezek egyáltalán nem váltanak ki allergiás reakciót. Előnye azonnal hat és mind az UV-A, mind az UV-B fénysugarakat visszaverik, tehát amint felkenjük a bőrre máris védve van a káros sugaraktól, ha megfelelő vastagságban használjuk 100%-os védelmet biztosítanak.
Egyetlen hátránya, hogy mivel túlságosan fedő anyag a bőrt fehérre „meszeli” ezért nem igazán szeretik.
Kémiai fényvédők szintetikusan előállított készítmények előnye, hogy „láthatatlan” nem fed annyira, kiegészítik hidratáló, tápláló, öregedés gátló anyagokkal. Hátránya, hogy beengedi a fénysugarakat a bőr mélyebb rétegeibe, ami kedvez a bőrrák kialakulásának. Igaz, hogy e fényvédők allergizáló hatását a mai kutatások igyekeznek kiküszöbölni, de mivel az anyag bejut a mélyebb rétegekbe napfény hatására előfordulnak allergiás reakciók.
Sokan nem gondolják milyen fontos a napozás utáni ápolók használata, ezek úgy vannak kitalálva, hogy a napfény által elvett folyadékot, vitaminokat, ásványi anyagokat pótolják a bőrbe és nyugtató, gyulladáscsökkentő, hűsítő hatással bírnak, meghosszabbítják a bőr barnásságát.

Mindenkinek biztonságos és kellemes nyaralást kívánok!

 

Forrás: menyegzolap.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr47883288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő

süti beállítások módosítása