A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Rendezvények és esküvői menük mellett az ajánlatokat érdemes tanulmányozni.

2009.01.09. 20:39 | megszervező | Szólj hozzá!

Rendezvények és esküvői menükMit kínálnak az éttermek 2009-ben ?

A hitelválság az éttermeknél is komoly változásokat fog előidézni, az étteremtulajdonosok vendégeik kevésbé vastag pénztárcáihoz igazodnak majd. Az étlapokon megjelennek az egyszerű ételek gourmet változatai, trendinek számítanak a koreai, perui és katalán fogások, a malacpofa és marhanyelv is.


A trendeket a high-end éttermek kialakításáért felelős Joseph Baum & Michael Whiteman Corporation alapítóinak jóslatai alapján gyűjtöttük össze. A tanácsadó cég projektjei közé tartozik három Michelin-csillagos étterem is, szállodáknak és éttermeknek vezetnek trendről szóló szemináriumokat.

A luxuséttermek egy része is kedvezményeket ad majd

A hitelválság a szállodák és az éttermek világában is komoly változásokat fog előidézni, a vendéglátók vendégeik kevésbé vastag pénztárcáihoz igazodnak majd.

A szállodák az igen magas költségekkel és hosszú megtérüléssel járó luxusuéttermek létrehozása helyett kevésbé formális bisztrókat és osteriákat alapítanak. Ezzel el akarják kerülni a drágulást és a vendégek elmaradását. Míg korábban előfordult, hogy egy fényűző bankett vendégenként 500 dollárba (92 ezer forintba) került a megrendelőknek, egyre kevesebb luxuspartira van igény, ez pedig hatalmas bevételkieséseket okoz a szállodáknak.

A séfeknek alacsonyabb költségvetésből kell kigazdálkodniuk a menüket, kevesebb szarvasgombás és libamájasfogás várható. Ebből következően kevesebb sztárséf adja majd a nevét a "bisztrósított" menükhöz. Kérdés, hogyan fogják magukat érezni a vendégek az előkelő környezetben, kevésbé előkelő ételek között.

A luxuséttermek rugalmasabban fogják kezelni az átlagosan legalább 75 dollárba kerülő menüiket, és több teret hagynak az a la carte választásra. Az a la carte étternmek viszont menüket fognak kialakítani, hogy a vendégek úgy érezzék, jó vásárt csinlnak. Az asztalkendők száma csökken.

A változások egy része kifejezetten kedvez a vendégeknek : az éttermek és olcsóbban kínálják majd a borokat és a koktélokat is. A vendéglősök még kedvesebbek lesznek, és több kedezményes időszak, happy hour lesz. Kisebb adagokat kínálnak kisebb tányérokon, remélve, hogy ezekből az ínyencek többet vesznek majd, ha egy teljes ebéd drágának tűnik.

A spanyol fogások nem mentek ki a divatból

Egyre népszerűbbek lesznek a zártkörű, "titkos", vagy csak a bennfentesek által ismert éttermek, amelyeket nem profi séfek, hanem tapasztalt műkedvelők vezetnek. Az ételek elkészítésében néha maguk a vendégek is részt vesznek, ez persze nem jelenti azt, hogy nem fizetnek ki akár komolyabb összegeket is a garázsokban, lakásokban vagy a szabadban megtartott vacsorákért.

Mit fogunk enni?

Az egyszerű ételeket gourmet változatra javítják fel, és előtérbe kerülnek olyan ételek, mint az ázsiai pad thai, az olasz a rigatoni carbonara. A prémium kategóriás éttermekben is  rehabilitálják a burgonyapürét, zöldségekkel, fűszerekkel és különleges ítársításokkkal feldobva. Az eddig csak reggelire rendelhető ételeket - például a tojásokat és a búzadarát - minden napszakban kínálják majd.

Tovább hódítanak a belsőségek, a séfek egyre több ízletesen elkészíthető testrészt fedeznek fel újra: viszonylag olcsó, de igen sokoldalú hozzávaló a malacpofa, a sertésláb, a gyomor, a marhanyelv és az ökörfarok.

Előtérbe kerül a koreai és a perui konyha, és jövőre is divatos  lesz a katalán éttermek és a spanyol tapas-bárok ízeinek felfedezése. Az Egyesült Államokban mozzearella-bárok nyílnak, és trendi lesz a csicseriborsós fogások készítése.

A húsok jövőre is sokáig fognak készülni a sous-vidolás (vákuum alatt történő főzés) technológiájával, a gineket és a vodkákat pedig gyümölcskivonatokkal turbózzák fel.

Forrás: deluxe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr78882460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő házasság

süti beállítások módosítása