A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Az esküvő is olyan édes mint a világ legjobb csokoládéi

2009.01.07. 19:48 | megszervező | Szólj hozzá!

A világ legjobb csokoládéi
Eszközök Nagyobb betűméret  Kisebb betűméret  Ajánlás  Nyomtatás
A prémium csokoládé reneszánsza olyan neves, évszázados csokoládégyártó múlttal rendelkező cégek nevéhez fűződik, mint az angol Cadbury, az amerikai Hershey, a svájci Lindt vagy a francia Valrhona. Összegyűjtöttük a világ leghíresebb csokoládé-zarándokhelyeit.

A legújabb generációs fekete csokoládék már válogatott alapanyagokból, sok esetben lecitin nélkül, igazi vanília felhasználásával készülnek, és a különleges technológiai eljárásoknak köszönhetően valódi luxusdesszertekké váltak.  A legjobb prémium csokoládék nagy része évszázados cégek nevéhez fűződik, de a finomságok gyártói között alig két évtizede alapított üzemeket is találunk.

Csokilegendák Nyugat-Európából

A csokoládégyártás központja Belgium, ahol a diós nugátoktól és pralinéktól a szarvasgombás kreációkon át a fehér csokoládéig minden kapható. A szerencsés belgák mintegy 2000 csokoládéüzletben vásárolhatják meg a mindennapi örömforrásukat, és 16 múzeumban ismerhetik meg a csokoládé történetét.

Az ország éves csokoládétermelése eléri a 170 ezer tonnát, ami körülbelül annyi, mint 850 darab Boeing 747-es repülőgép tömege. A belgák és a csokoládé szoros viszonya egyébként a gyarmatosított Kongóban kezdődött, ahol hatalmas kakaó-utánpótlás állt a csokoládékészítők rendelkezésére.

1912-ben feltalálták a pralinét. A leghíresebb gyártók közé tartozik a Neuhaus, a Sukerbuyc, a Daskalidés és a Godiva. Ez utóbbi, Joseph Draps által alapított gyár első édességboltja még mindig megvan a Brüsszelben található Grande Place-en.

A hatalmas kínálat miatt Belgiumban igen nehéz lehet a választás, ha csokoládéról van szó, viszont semmiképp se hagyjuk ki Pierre Marcolini mesterműveit, amelyek a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készülnek, és amelyeket a csokoládéguru Tahitiról származó vaníliával ízesít. Brüsszelben a Rue de Minimes-n van az üzlet, de a csokiguru Párizsban, Tokióban és New Yorkban is nyitott édességboltokat..

Zürich kapásból három csokoládélegendának is otthont ad. Ezek közül az egyik az 1836-ban alapított Sprüngli, amelynek ellenállhatatlan csokoládéit a Paraderplatz-on található hatalmas csokoládéüzletben lehet beszerezni.  A Confiserie Sprüngli cukrászbolt nemcsak a fekete és sötétbarna édességről, hanem arról is híres, hogy legelőször itt ihattak a nők nyilvánosan kávét.  A cég egyik leghíresebb terméke a Luxemburgerli.

Egy zarándokhely

Az 1845-ben alapított Lindtnek szintén nagy szerepe volt abban, hogy az étcsokoládé ismét visszanyerte méltó helyét a gasztronómiában. Ha a gyárat is szeretnénk meglátogatni, Kilchbergbe kell utaznunk., ezenkívül Altendorfban és Oltenben is található Lindt-üzlet. A harmadik legendás gyár a Teuscher, amely az 1940-es évektől készíti világhírű csokoládéit és gyümölcsös, marcipános, diós desszertjeit. Zürichben három üzletük van, az egyik a Jermoli áruházban, de nyitottak egyet-egyet Genfben és Berlinben is.

Az angol  Cadbury története 1824-ben kezdődött, amikor a 22 éves John Cadbury megnyitotta birminghami üzletét.  Teát, kávét, mustárt és csokoládéitalt árusított.  Az üzlet 7 év alatt kinőtte az apró Bull Street-i helyiséget, és a tulajdonos kibérelt egy sörfőzdét, majd csokoládé- és kakaóitalpor gyártásába kezdett.  A cég egyik leghíresebb terméke a Dairy Milk tejcsokoládé, de a tej nélküli változatra szavazó gourmet csokoládéfogyasztók is találnak ízlésüknek megfelelő táblákat és italokat.
 

 

Forrás: deluxe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr34882358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő

süti beállítások módosítása