A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvői ruha különlegesség.

2009.01.05. 19:16 | megszervező | Szólj hozzá!

Sissy királyné esküvői ruháját te is felpróbálhatod! 
Az év vége, amely ismételten az esküvői szezon beindulását jelzi. Ez az az időszak, amikor el kell kezdeni az esküvői szervezkedést, hogy minden elintézhető legyen. Ebben nyújt segítséget idén is a debreceni Lovardában január 10-11-én megtartandó Esküvői Kiállítás, idén különleges meglepetéssel.

Hogy mi is ez? Az idén tizedik évfordulóját ünneplő Debreceni Esküvői Kiállítás és Vásár egy különleges szenzációval is szolgál a kilátogató pároknak. Az idén megtekinthető lesz Erzsébet királyné, közismertebb nevén Sissy királyné esküvői ruhája! A ruha mellett pedig a koronázási ékszerek megtekinthetőek lesznek.

De ez még mind semmi! A különleges menyasszonyi ruha másolata fel is próbálható az esküvői kiállításon! Ehhez nem kell mást tenned, csak írj egy e-mailt az info@debrecenieskuvo.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre, és az első 3 jelentkező garantáltan felpróbálhatja a ruhát!

Mégis mit érdemes tudni erről a különleges menyasszonyi ruháról?

1867-ben a híres párizsi mester, Worth készítette az ősi hagyományokat követő magyar koronázási díszruhát. Az öltözék darabjai: egy fehér valódi selyemszoknya, hozzá tartozó kötény, áttetsző fátyol, valamint szalagcsokrokkal díszített csipkeujjas, dús gyöngysorokkal összefűzött fekete bársonyderék.1

C. F. Worth divatszalonját 1858-ban nyitotta meg Párizsban. Worth a divatvilág meghatározó személye lett, megalapította az Haute Couture-t, a vezető divatszalonok azóta is fennálló szövetségét. Luxuskollekcióinak alapanyagául a nap minden órájára lyoni selymet javasolt, a damaszt, szatén, kristálygéz, muszlin és sanzsan mellett. Worth nevéhez köthető a turnűr feltalálása is. A Worth dinasztia utódai egészen 1941-ig folytatták a híres műhely munkáját.

Worth két leghíresebb megrendelője Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné és Eugénia francia császárné, III. Napóleon felesége. Eugénia az európai divat irányítója volt, amit ő hordott, azt utánozta mindenki. Erzsébet nem kívánt divatirányító lenni, a ruhák szépsége kiemelését szolgálták.

A ruha a D'Elia Szalonban (Gödöllő) készült 2007-ben, 1 hónapon keresztül, igazodva az eredeti ruha készítési dátumaihoz. Ezáltal jelképesen is az 1867 és 2007 között eltelt 140 évet szimbolizálja.

„A ruhát egy régi, lábbal hajtós varrógépen készítettük el, majd az összes többi varrást és tisztázásokat kézi munkával dolgoztuk el. Figyelembe vettük az 1860-70-es évek ruháinak eldolgozását és aszerint jártunk el. Tudni kell, hogy ezeket, a régi díszruhákat csak egy-egy alkalommal hordták, így belülről változó volt az eldolgozásuk. Nekünk az anyagokhoz is igazodni kellett, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük.

Az elmúlt 140 év eltelte miatt az anyagok minősége mára nehezen rekonstruálható. A természetes anyagok színe az idővel öregszik és megsárgul, így ha fenn is maradt volna, ebben a színhatásban, látnánk viszont. A lehető legközelebb álló mai anyagokat és csipkéket válogattam össze, hogy az eredeti darab látványilag és tapintásra is felidézhető legyen. A csipkeminták válogatásánál figyelembe vettem az eredeti csipke mintázatát.

A 19. századi díszruháknál a váll és ingváll egy ruhadarabbá olvadt össze, amelyet a viselettörténet új kifejezéssel „ruhaderéknak" nevezett el. Ez anyaga függvényében lehet selyem ruhaderék, taft ruhaderék, stb."

Ne feledd a királyi menyasszonyi ruha másolatát te is felpróbálhatod 2009. január 10-11-én.
 

Forrás: rendezvenyvilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr67882296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvői ruha menyasszonyi ruha

süti beállítások módosítása