A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Székszoknya dekoráció

2008.12.16. 12:44 | megszervező | Szólj hozzá!

Székszoknya dekorációMunkánkból adódóan elég gyakran tanulmányozom a különféle esküvői helyszínek weboldalait, és meglehetősen elkeserítő, hogy a referencia képeken szinte semmi mást nem látok, csak számtalan egyforma, rózsaszín, lila, zöld, kék, vagy éppen fehér MASNIT.
Mindezt olyan mértékben, hogy már a szemem is káprázik tőle, és semmi mást nem látok a helyszínből, csak fehér lepleket masnikkal.
Természetesen érthető, hogy a legtöbb esküvői helyszín nem rendelkezik az esküvő pompájához kellőképpen illeszkedő, igényes székekkel, vagy ha rendelkezik is, azok színvilágukban, stílusukban nem passzolnak a dekorációhoz… Ilyenkor nyilván a legjobb megoldás a székszoknya, székselyem, székhuzat alkalmazása…



Nem mindegy azonban, hogy ezek közül melyiket választjuk! Gyakran látni olyan megoldást, amikor a szék formájához egyáltalán nem illeszkedő „leplet” valahogy próbálják ráigazítani az ülőalkalmatosságra, aztán egy masnival megkötik, és kész, a munka elvégzettnek tekintendő. Ilyenkor fordul elő, hogy a rendezvény végére a székszoknyák össze-vissza állnak, szétcsúsznak – hiszen gondoljunk csak bele, egy valamire való esküvőn a vendégek számtalanszor felállnak (pl. táncolni), majd újra leülnek (ha másért nem, hát enni). A széklepel pedig nem bírja ezt a gyűrődést (szó szerinti értelemben)…

Egyáltalán nem elhanyagolandó szempont a székhuzat anyaga sem, sajnos gyakran látni vékony, áttetsző anyagból készült székhuzatokat, amelyeken nem csupán átsejlik, hanem szinte átüt a szék anyaga és mintája!

Vannak igényesebb kivitelű székhuzatok, melyeket kifejezetten az adott ülőalkalmatosságokhoz (vagy éppen az esküvőkön leggyakrabban használt széktípusokhoz) készítik. Szerencsés helyzetben például egy olyan esküvői helyszín, ahol gyakran rendeznek székszoknyás esküvőt, elkészítteti a saját székeihez a huzatot, maximum a masnik színét variálja.

Ha mindenképpen szükséges a székszoknya használata, akkor is léteznek már egyéb megoldások a hagyományos masnis változaton kívül. Van olyan székszoknya, amely anyagában hasított, és a hasítékba lehet elhelyezni különféle (pl. az asztali napron vagy futó mintájával megegyező) anyagokat.

A hagyományos masnis típus megkötésével is lehet variálni, vagy pl. egy-egy szál virággal feldobni – sokkal mutatósabb és egyedibb, mint a masnik!
 
Vannak olyan esetek, amikor a kiválasztott esküvői helyszín nem rendelkezik elegendő mennyiségű ülőalkalmatossággal (még véletlenül se essünk abba a hibába, hogy a meglévő mennyiséget próbáljuk kipótolni más típusú, bérelt székekkel, és székszoknyával próbáljuk leplezni a különbséget, hiszen nem lesz ugyanolyan!), vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre szék, hanem bérelni kell (pl. sátras rendezvény esetén).

Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a szék + székszoknya bérlés helyett eleve elegáns bankett székeket bérlünk, amelyek önmagukban is dekoratívak, és nem anyagilag sem jelentenek többletet (vagy legalábbis nem sokkal drágábbak), mintha széket bérelnénk és hozzá székhuzatot.

Természetesen vannak esetek, amikor anyagi vagy praktikussági megfontolásból marad a hagyományos masnis székszoknya alkalmazása – de akkor ne csodálkozzunk, ha az esküvőnket úgy látjuk viszont egy-egy szolgáltató honlapján, mint egyet a sok-sok masnis kép közül…

 

Forrás: kreativcsoport.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr50881589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő rendezvény dekoráció

süti beállítások módosítása