Az a baj, hogy egyik szakembert sem tudod a megbizás előtt...
... kipróbálni, letesztelni: Nem lehetséges egy próbapert csináltatni a barátnőd által ajánlott örökösödési specialista ügyvéddel, majd ha bevált, akkor az igazi peredre felkérni.
... kontrollálni, jelen lenni a munkája során: Nem tudsz, nem akarsz mindig jelen lenni a munkájuk alatt, meg hát nem is értesz hozzá. Így azzal sem lehetsz tisztában, hogy miből (mivel) kezdenek el dolgozni, mit adnak hozzá a munkájukhoz, és egyáltalán milyen tudással rendelkeznek. Azt sem tudod, mennyi munkaórát fordítanak rá, és mennyire odaadóan, lelkesen végzik az általad megrendelt feladatot.
Ugyanezek a bizonytalansági tényezők az esküvő szervezésekor is megjelennek.
De! Ez már egy biztos garancia Neked arra, hogy az esküvődnél is minden ugyanilyen jól fog klappolni? Ugyanaz a jól főző szakács lesz bent, ugyanaz a kedves pincér fog felszolgálni? Biztos, hogy az étterem vezetőjének az árajánlat megírásakor nem fog majd vastagabban a ceruzája csak azért, mert Te egy esküvőre kértél ajánlatot, nem egy szimpla családi összejövetelre?
Nem csak vendéglátós betegség ez, kérdezd meg a sarki virágboltost, hogy 10 szál virágból mennyiért köt egy esküvői csokrot, majd küld le a párodat ugyanoda, hogy rendeljen nála egy 10 szálas sima csokrot. Az árkülönbözetből még egy jót fogsz fagyizni a családdal a Zserbóban!
- Kontrollálás: vagyis jelen kell lenned a munkájuk alatt: Ez az, amit soha nem fogsz tudni megoldani! Vagy az egyik oldalon állsz (vőlegény/menyasszony, násznagy, vendég, barát), vagy a másikon (vendéglátós).
Soha nem tudod meg, hogy a büfében díszelgő ételekhez első osztályú, vagy csak gyengébb minőségű húsokat, zöldségeket használtak fel...
Soha nem tudod kontrollálni, hogy a megrendelt menüsort az esküvőtöknek helyszínt adó híres étterem egy kezdő szakácsa készítette, vagy maga a neves főszakács...
Rögtön felvetődhet Benned a kérdés, hogy milyen módon tudnád akkor kipróbálni és kontrollálni? Hiszen nem állhatsz az esküvői menüd megfőzésekor a szakácsok mellett, ráadásul a nyersanyagok, a főzéstechnológiák, egyáltalán a szakértelem hiánya miatt értelmetlen is lenne ez.
Most kérded akkor tőlem: "Akkor az Isten szerelmére, MI A MEGOLDÁS?"
Forrás: eskuvoitanacsok.hu