A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvői trendek vidéken és Budapesten

2008.12.01. 13:34 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvői trendek vidéken és BudapestenAz esküvői divat nem változik évről évre, mint a ruhák esetében, ezért nem beszélhetünk kimondottan 2008-as esküvői trendről. Sokat gondolkodtam, hogy van-e különbség egy fővárosi és egy vidéki trendi esküvő között. Az igényeket tekintve, azt kell, hogy mondjam, nincs. Egy „trendi” Jegyespárt az különböztet meg ...

... a nagy többségtől, hogy több ideje, anyagi lehetősége és igénye van az extravagáns és különleges esküvő iránt, vagy legalábbis több pénzt és időt szán a Nagy Nap megszervezésére, mint az átlag. A legfontosabb tényező általában az ez iránti igény megléte.

Ha azonban a helyben megtalálható kínálatot vizsgálom, nagyságrendi különbségek vannak a budapesti és a vidéki szolgáltatók között. Ez utóbbiak közül sokan sikerrel próbálnak lépést tartani a legújabb divattal, a legtöbb Pár azonban meg kell, hogy elégedjen az évek óta bejáratott ruhakészítővel, dekorossal, vőféllyel és zenekarokkal. Nincs akkora kínálat a különlegességekből, és az információk valahogy el sem jutnak a vidéki párokhoz az újdonságokról, és ebben – természetesen – nagyrészt az is benne van, hogy sokukban az igény sincs meg erre.
 
Egy igazán trendi és extravagáns menyasszony (hisz valljuk be, nagyon kevés vőlegényt érdekelnek a részletek) azonban nagyon is tisztában van az országos trendekkel. Már egy évvel az esküvő előtt az Internetet bújja, ellátogat a régió esküvő kiállításaira, megvásárol minden létező esküvői magazint, és esküvőszervező tanácsát kéri az ő Nagy Napjával kapcsolatban.
 
Arról, hogy mostanság mi trendi a fővárosban, Rátkai Tímeát kérdeztem, akinél erre megfelelőbb embert aligha találtam volna, hiszen ő maga is gyakorló menyasszony. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy az ő Függetlenség Napján megtartott menyegzője lesz az év legtrendibb és legextravagánsabb esküvője.
 
Az egyik legjelentősebb budapesti esküvőszervező iroda vezetője kérdésemre elmondta, mi számít ma trendi esküvőnek Budapesten: elegáns esküvő, ceremóniamester, külső – helyszíni szertartás – nem ritkán szertartásvezetővel, majd ezt követően svédasztalos vacsora, melyről nem hiányozhat a csokoládé-szökőkút és a jégszobor sem. A vendégek a legelegánsabb ültetési formában foglalnak helyet, vagyis körasztaloknál, a székeket pedig székszoknyák borítják. Az est fénypontja a tűzijáték vagy a lézershow. Ami a dekorációt illeti, egy trendi menyasszony élővirág- és textildekorációt választ, és a dekoratőr gyakran fényfüzérekkel teszi még varázslatosabbá a vacsora helyszínét. A szervezőmunkát egy ilyen esküvő esetében természetesen esküvőszervező segíti.
 
Meglepő módon, Budapesten igen kevés az olyan helyszín, mely megfelel egy ilyen exkluzív esküvő lebonyolítására. A négy-, illetve ötcsillagos szállodák mellett az erre szakosodott rendezvénytermek jöhetnek még számításba. Ha mindehhez igazán királyi környezetet szeretne az Ifjú Pár, bizony vidékre kell utaztatni a násznépet, ahol számos kiváló kastélyszálló közül választhat.
 
És itt térhetünk át a vidéki trendi esküvőkre. Ahogy cikkem elején említettem, tapasztalataim alapján az igények tekintetében nincsenek különbségek a fővárosi és vidéki „trendi Párok” között. A vidéki élet egyik nagy előnye (esküvőjükre készülő Párok tekintetében), hogy számos exkluzív kastélyszálló áll rendelkezésre, melyek tökéletesek a fent vázolt esküvők lebonyolítására. Ezek a négy- vagy akár ötcsillagos hotelek tökéletesen figyelemmel követik a nemzetközi és országos trendeket, és teljes körű, ún. „all-at-one-place” (mindent egy helyen) szolgáltatás nyújtanak: helyszíni polgári ceremónia, de egyre gyakrabban egyházi esküvő a kastély felszentelt kápolnájában, esküvői vacsora és szállás a vendégeknek. Az Ifjú Pár természetesen grátisz megkapja az Elnöki Lakosztályt a nászéjszakára. Elengedhetetlen kellék a lovashintó, a körasztalos ültetés székszoknyával, ceremóniamester, virág- és textildekoráció. Egyszóval, éppen úgy, mint a fővárosi esküvők esetében.

Ami a különlegességeket illeti, talán ebben tapasztalható a legnagyobb eltérés. Kevesebb számú esküvőn található meg a csokoládé-szökőkút vagy a lézershow, de a tűzijáték és a galambröptetés egyre elterjedtebb. A vacsora hagyományos lakodalmas menü minden szépítés nélkül: húsleves, pörkölt, sültes tál, éjfélkor pedig töltött káposzta. Ettől eltérni csak kevés Pár szokott, azok, akik igazán le akarják nyűgözni vendégeiket. A kastélyszállók főszakácsai természetesen ez utóbbiak igényeit is ki tudják elégíteni maradéktalanul. A legtöbb séf eleve összeállít több, különböző árkategóriába tartozó menüt már az ajánlatadási szezon elején.
 
A másik különbség főváros és vidék között az esküvőszervező igénybevétele. Vidéken nem épült még ki akkora kínálat az ilyen szolgáltatást nyújtó irodákból, mint Budapesten, de szerencsére ez a probléma egyre inkább megoldódni látszik. Nincs olyan régiója az országnak, mely fehér foltnak számít, hiszen a legtöbb nagyvárosban már található egy-két esküvőszervező. Már csak azt kell elhinniük a vidéki Pároknak, hogy esküvőszervezőt fogadni nem luxus, és nem is „pesties” úri mulatság. Ha valakinek nincs elég ideje, energiája vagy fantáziája, nyugodt szívvel forduljon esküvőszervezőhöz, aki egész évben azért képezi önmagát, hogy tisztában legyen a mindenkori esküvői divattal, hogy a menyasszony álmát és minden kívánságát meg tudja valósítani.

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr48808991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvői ruha

süti beállítások módosítása