A Pálinka Céh Egyesület a budapesti Városháza Parkban november 7-9. között Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivált rendez, ahol 16 meghatározó pálinkagyártó és a Pannon Bormíves Céh kínálja legkiválóbb termékeit a közönségnek.
A hagyományteremtő szándékkal rendezett fesztiválon lesz pálinkakóstoló iskola is, ahol szakemberektől tanulhatják meg a látogatók, hogyan kell illatokat értékelni és kóstolni a pálinkát, illetve a pálinkaversenyeken milyen szempontok alapján bírálnak a szakértők, mi a különbség a pálinka és a párlat között, van-e olyan, hogy mézes pálinka, mit jelent az, hogy kisüsti pálinka és mi az a törköly? A hungaricumnak számító italokon kívül lesz hurka, kolbász, mangalica, kenyérlángos, sajt, továbbá különleges pálinkával készült ételeket is kínálnak a vendégeknek.
Forrás: turizmusonline.hu