A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Svédasztal 125 fős rendezvényre

2008.11.05. 12:37 | megszervező | Szólj hozzá!

Svédasztal 125 fős rendezvényre

125 FŐS LAKODALOM: SVÉDASZTAL

A vacsora felszolgálása 7 órakor kezdődött, mindenki éhes volt és jóízűen, sokat evett.

Jóval több étel volt, mint amennyire szükség lett volna. A menüt úgy állítottuk össze, hogy a vegetáriánusok is találjanak ennivalót. Nagyon sok étel megmaradt, ez később jól jött. A maradékot az esküvő utáni napon szolgáltuk fel, amikor a lakodalmas ház még tele volt rokonokkal és vendégekkel. A helyszínen két ember dolgozott a konyhában kb. 6 órát; Az esküvőt szervező ügyes hölgyek azt ajánlják, hogy a két ember a vacsora felszolgálása előtt 2 órával kezdjen dolgozni, és ha gyakorlatlanok, akkor kell egy harmadik személy is segítőnek.

A svédasztalra a következő ételeket készítettük:

 

Ételfajta
(125 személyre):
A ténylegesen szükséges mennyiség - még így is egy kis ráhagyással:
Az általunk
készített, vagy vásárolt mennyiség
Megjegyzések
egy következő hasonló alkalomra, illetve mások számára
Péksütemény
120 db - 3 féle

145 db

Nem kell mindenkire egy péksüteményt számolni, bár jól jött a maradékokhoz
Vaj
1/2 kiló, kis darabokra vágva
Mi egy kiló vajat vágtunk föl
A vajat meg lehet venni kis darabokra vágva is, vagy fel lehet verni egy kis tejjel, illetve lehet gömböcskéket is formálni belőle.
Cézár saláta
7 kiló feldarabolt zacskós jégsaláta, Mindenkinek elég volt, sőt egy 1/2 zacskó még maradt is, pedig mindenki jó adagot szedett. Összesen 1 1/2 liter öntetet használtunk persze lehet, hogy többre van szükség akkor, ha a salátát nehezebbre készítjük.
9 kiló salátánk volt, 4 liternyi üveges öntettel. Olyan 2 kiló 25 deka saláta és az öntetnek a fele megmaradt.
Csak az utolsó percben szabad összekeverni, hogy a saláta ne veszítse ropogósságát. Nagyon népszerű volt, feltétlenül újra fogjuk használni. Gondoskodni kell arról, hogy legyen elegendő öntet, becslésem szerint 1 kiló salátához kb. egy bögrényi öntet kell (és jobb, ha a parmezánt és a fokhagymás pirított zsemledarabokat belekeverjük a salátába, nem pedig a tetejére szórjuk). A tálat számtalan alkalommal kellett gyorsan újratölteni. Erre a célra olyan nagyon nagy műanyag tálat használtunk, amelyet egy parti szerviztől kölcsönöztünk.
Vegyes, ecetes savanyúság
 
kb. 16 liter
 
Görög saláta
Elég, ha   8 kígyóuborkából, és 16 paradicsomból készülő alapot használunk
kb. 16 litert készítettünk 10 kígyóuborkából, és 20 paradicsomból
Ebből a salátából nagyon sok maradt
Tésztasaláta mákos öntettel
Ehhez a salátához a megfelelő alap 15 bögre, száraz, kisméretű kagyló lett volna
21 csésze, száraz, kicsi kagylótésztát főztünk meg, és így túl sok salátánk maradt
Ebből a salátából a negyede megmaradt. Nem volt szükség arra a mennyiségre, amennyit készítettünk. A menünek ez a fogás tulajdonképpen szénhidrát gazdag részét jelentette, és bármilyen más tészta, rizs, vagy burgonyasalátával helyettesíthető.
Szeletelt sonka
6,5-7,5 kg szeletelt sonka elég
200 szeletet készítettünk, és nagyon sok megmaradt
A csirke sokkal jobban fogyott, mint a sonka, így túl sok sonka maradt
Piláf
18 bögrényi nyers rizs volt a piláf alapja
1/2 bögrényi nyers rizst számoltunk személyenként, de ez túl sok volt
 
Grand Marnier csirke
90 db kicsontozott, lebőrözött fél csirkemell, félbe, vagy több csíkra vágva (ez kb. 12 kiló fagyasztott csirkemellet jelent)
 
Ez mindenkinek nagyon ízlett, nem is csoda, mert nagyon finom volt. Kitűnő a recept, és jó előre elkészíthető, mivel jól fagyasztható. Mi mindenképpen fogjuk még csinálni
Pácolt savanyúság
1 nagy üveg édeskömény 200 darabra vágva
3 db - 4,5 dl-es konzerv kimagozott fekete olajbogyó
 
Tetszés szerinti olajban, ecetben pácolt zöldségek használhatók megfelelő méretűre vágva
Desszert
Különféle sütik, kis darabokra vágva
Nagyon sok maradt
2-3 aprósütemény személyenként, bőven elég mivel sokan egyáltalán nem is ettek desszertet
Bor
 
 
Annak érdekében, hogy spóroljunk, saját borunkat ittuk, mivel a bor nagyon drága Kanadában
Sör
Kb. 200 doboz sör
Közvetlenül az esküvő előtt még vásároltunk sört, és örültünk, hogy így tettünk
Puncsot nem szolgáltunk fel, mivel az sok munkával járt volna, és értékes helyet foglalt volna a hűtőben, amire az ételek miatt volt szükségünk.
Egyéb italok
Kb. 15 üveg   2 literes üdítő
Vegyesen vásároltunk diétás és nem diétás üdítőket, több, mint 15 üveggel
Ami megmaradt, jól jött a másnapi étkezésekhez.

TANÁCSOK:

  • A menü minden egyes elemét elkészítettük kisebb adagban , és "megszavaztattuk" a menyasszonyt és a vőlegényt, valamint családjukat.
  • Csak olyan ételeket választottunk, ami a többségnek ízlett.
  • Amit csak lehetett jó előre elkészítettünk, és lefagyasztottunk. A szomszéd fagyasztóit is használnunk kellett.
  • Rendeztünk egy vacsorát, amire elkészítettük az egész menüt, és a meghívott családtagok, illetve barátok fogyasztásából kiindulva próbáltunk becslést készíteni arra, hogy miből mennyire lesz szükség.
  • Azokat az ételeket, amelyeknél úgy számoltunk, hogy előre lefagyasztjuk, elkészítettük, lefagyasztottuk, és megmelegítettük próbaképpen, így ellenőrizve ízét és állagát.
  • Részletes "önkéntes" listát készítettünk az ételkészítési napra, hogy mindenki tudja, pontosan mit is kell csinálnia.
  • Ez az esküvő télen volt, és a hideg ételeket a garázsban tároltuk, persze hőmérő is ki volt akasztva, amin állandóan ellenőriztük a hőmérsékletet, mert ha túl meleg lett volna, akkor ismét csak a szomszédok hűtőszekrényeit kellett volna igénybe vennünk.
  • A puncsot elvetettük, mivel túlságosan munkaigényes.
  • Előételeket nem tálaltunk fel, mivel ezeket szintén munkaigényesnek ítéltünk, arról nem beszélve, hogy az ételek tényleg minden fellelhető hűtőszekrényben elfoglalták a helyet, nem is lett volna hely külön étvágygerjesztő falatkák tárolására.

Forrás: eskuvoi1x1.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr47750297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő rendezvény svédasztal álomesküvő

süti beállítások módosítása