A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Daubner cukrászda

2008.10.28. 12:50 | megszervező | Szólj hozzá!

Daubner cukrászdaBudapesten vannak híres cukrászdák: a Szamos, a Ruszwurm, az Auguszt, a Gerbeaud. Mind régi nagy nevek, megbízható, különleges minőséggel. A Daubner viszonylag újnak számít a régi klasszikusokhoz képest, pedig Daubner Béla első üzletét 1901-ben nyitotta meg, csak éppen nem a fővárosban, hanem Orosházán. A mai tulajdonos Daubner György tehát több generációs cukrász családból származik, és ma is gyakran forgatja nagyapja és apja kézzel írott recept könyveit. Kedvence a tejszínhabos mogyoró torta és a kizárólag friss alapanyagokra esküszik!

A legtöbb cukrászdának van valami specialitása, amit mindenki ismer és rendszeresen visszatér miatta. A Daubnernek viszont az a különlegessége, hogy mindenben jó. Bárkit kérdeztem, hogy mi a kedvence a Daubnernél, folyamatosan különböző sütemény-csoportokba ütköztem. Az apró süteményektől kezdve, a parfékon át egészen a különleges tortákig… és tényleg, a Daubnernél nagyon-nagyon nehéz mellé nyúlni. Kimondom bátran, véleményem szerint Budapest legjobb cukrászdája, mivel különleges, kiegyensúlyozott és folyamatos a minőség. Grema barátom, aki Rafael Nadalnál csak a moszkauert szereti jobban, a legdurvább fogyókúra alatt is néha elcsábul, ha a Daubner közelében jár.

Hétvégén és ünnepek környékén kisebb tömegjelenetek alakulnak ki a cukrászda környékén. Nyaranként jellemző kép, hogy kígyózó sorok állnak a fagyiért, majd az óbudai polgárok, mint egy rendes napközis csoport, szép sorban üldögélnek a hosszú padon, és rendületlenül nyalogatják a fagyijukat.

A parfétorta nagy sláger – bár én személy szerint a külső fagyott hab bevonatért nem vagyok oda-, de persze a kevésbé ismert szóló-parfék is fantasztikusak, kedvencem a rizs, nemcsak azért mert másfélszer akkora dobozban árulják mint a többit, hanem azért is, mert barack lekvárral van vegyítve. A legjobb akkor, ha megvárjuk, amíg félig felolvad, és esetleg feljavítjuk egy kicsit a (Maca) nagyi lekvárjával. Egyszerű, előre elkészített desszert vonalon ez számomra a mennyország. Anyukámat a grillázs parféval lehet levenni a lábáról, idősebb barátaim meg a szilvás papucsra és a narancsos trüffel tortára esküsznek.

Természetesen itt is találunk néhány negatívumot. A honlapjukkal kezdhetnének valamit, mert egyelőre elég „fapados”. Problémás a közlekedés, a Szépvölgyi út, a Pusztaszeri út és az Ürömi út találkozásánál gyakran ragad az ember egy kis dugóba. Bár az utóbbi években megépült egy 10-12 kocsis saját parkoló, csúcsidőben így sem egyszerű helyet találni. Esetleg néhány biciklitárolóval barátságosabbá lehetne tenni a helyet.

Bár most építették át többedszerre a pultokat és vitrineket, még mindig nem lehet látni a sorban állóktól a választékot. Ami még szembetűnő, az a felső kávézó rész színvonala, ami egyszerűen nem méltó a sütemények minőségéhez.

Rövid közvélemény-kutatásom alapján két süteményre érkezett kevésbé jó vélemény. Egyrészt a krémesről gondolják úgy néhányan, hogy nem kiemelkedő (de azért ez sem rossz), másrészt néhány olasz tiramisut megkóstolva felmerül a kérdés, hogy érdemes-e más országok különlegességével próbálkozni, ha valószínűleg alapanyag híján úgy sem lehet tökéletes minőséget elérni. Bár ha ezt a gondolatmenetet vesszük alapul, akkor a Daubner esetében egyből lehet találni cáfolatot is, hiszen a Sacher tortájuk vetekszik a bécsi, eredeti Sacherrel, csak harmad annyiba kerül! Szerkesztőségünkben a pogácsák állagán alakult ki komolyabb vita, van, aki szerint kicsit száraz, néhányan viszont úgy vélik, hogy túl zsíros. Véleményem szerint a pogácsák nagyon laktatóak, ugyanakkor az én ízlésemnek tökéletesen megfelel az állaguk.

Gyakran hallani azt a véleményt, hogy Daubnernél tökéletesek a sütik, csak a személyzet hozzáállása veszi el az emberek kedvét a vásárlástól. Úgy gondolom, hogy ez nem igaz. Lehet, hogy csak a személyes varázsom teszi, de én mindig mosolygós, kedves, segítőkész alkalmazottakkal kerültem szembe. Ha valaki még nem ismerné a Daubnert, gyorsan próbálja ki. Tökéletes végállomás lehet egy Hármashatár-hegyi túrázás vagy biciklizés után! Nagyon egyszerű, hiszen bármit lehet választani, csalódás kizárva!

Forrás: vinoport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr96748435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: cukrászda sütemény esküvői torta

süti beállítások módosítása