A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Álomesküvő a királyok esküvője?

2008.10.16. 18:15 | megszervező | Szólj hozzá!

Királyok esküvői. Olyan lehet, mint a mesében. Azt tesznek, amit akarnak, és akkor teszik, amikor akarják. A pénz nem akadály. Álomesküvőt tarthatnak, olyat, amilyenről mi is mindig álmodtunk. Hatalmas vendégsereg, felröppenő galambok, begördülő hófehér limuzin, liliommal díszített hintó. Páratlan virágköltemények, vörös szőnyeg, rózsaszirmot szóró apró koszorúslánykák. Mint a mesében. Igen, de csak a mesében.
 

A valóság – bár a pénz és pompa valóban nem hiányzik – különbözik ettől.

 

Szabályok sokaságának, generációkat összekötő kötelezettségek tömkelegének kell eleget tenni a mai uralkodó családok sarjainak. A hagyományok, a hivatalos protokoll meglehetősen kevés lehetőséget teremt az édes álmodozásra. Egy-egy uralkodói esküvőn a meghívottak között általában jeles államfők, királyok és királynék, hercegek tűnnek fel. Minden rangos házasságkötés hatalmas felhajtással jár. Egy világ kíváncsi a nagy eseményre. 2002-ben, Amszterdamban megrendezett, a holland Vilmos-Sándor koronaherceg esküvőjén például jelen volt többek közt a svéd, a norvég, a belga uralkodó, Károly brit trónörökös és öccse András herceg, Caroline monacói hercegnő és férje, Zsófia spanyol királynő, fia, Fülöp herceg kíséretében, Nur jordániai királyné, Naruhito japán trónörökös, s ott volt Kofi Annan ENSZ-főtitkár, valamint Nelson Mandela egykori dél-afrikai államfő is. És ez a felsorolás csak egy pár név a több mint ezer meghívott vendég közül.

Vajon, mennyire tud az ifjú pár magára az eseményre, annak jelentőségére koncentrálni? Valószínűleg sokkal fontosabb, hogy minden a pontos „menetrend” szerint menjen. Ennek érdekében hatalmas szervezőgárda áll a háttérben, akik mindent pontosan, percről percre úgy vezényelnek le, mint egy előadást. Valójában az is, egy nagyszabású színházi előadás, ahol kicsit több néző ül, mint egy átlagos színházteremben. A királyi esküvők világraszóló – vagy inkább hetedhét országra szóló, ha már a meséknél tartottunk – események, amelyekről minden kontinens minden országában tudósítanak a tévécsatornák, a híradókban vezérhírként szerepelnek, a sajtó minden műfajában ezerszámra születnek a cikkek már hónapokkal a menyegző előtt.

Hihetetlen, de a spanyol televíziózás történetének legnagyobb nézettségét érte el a spanyol Fülöp herceg esküvőjének közvetítése. 25 millió spanyol - azaz a lakosság 62 százaléka - követte figyelemmel a televízió előtt a trónörökös és polgári származású hitvese, Letizia Ortiz május 22-i házasságkötését 2004-ben. Soha ennyi ember nem látott tévéműsort Spanyolországban, világszerte pedig 1 milliárd 200 millióra teszik azok számát, akik a TVE által öt kontinens 600 televíziójának ingyen átadott közvetítését látták. A spanyol sajtó által az évszázad esküvőjének kinevezett esemény televíziós felvétele nagy szervezést és hosszadalmas előkészítést igényelt. A TVE minden anyagi és humán erőforrását a monstre műsor rendelkezésére bocsátotta, de még így is szükség volt közvetítő kocsik és helikopterek bérlésére. Asszisztensek, operatőrök, újságírók és technikai személyzet egész hada: 1100 személy segítette a rendezőt, akinek 196 kamera és 27 közvetítő kocsi is a rendelkezésére állt.
A nagy erőfeszítések ellenére az esküvő televíziós közvetítése több bírálatot is kiváltott. A nézők túl intézményi jellegűnek és érzelemmentesnek találták. Többen kifogásolták, hogy a kamerák szemérmesen félrenéztek, amikor a fiatal pár áldozott. Felrótták a technikai problémákat a pohárköszöntő idején. A TVE ugyanis olyan rossz minőségű hangot adott erről, hogy nem lehetett érteni a király és a herceg által mondott szavakat. Sokan több részletet szerettek volna látni a családtagokról és meghívottakról is. A legtöbben azonban egy igazi házastársi csókot hiányoltak.
Az esküvő közvetítésének rendezője kénytelen volt egy közleményben magyarázatot adni. A pohárköszöntővel kapcsolatban elmondta, hogy az eredetileg nem volt része az élő közvetítésnek, csupán a királyi ház kifejezett kérésére illesztették be, amikor már nem volt lehetőség a technikai feltételek biztosítására. A rendező szerint nem a közvetítés volt hideg és érzelemmentes, hanem maga a ceremónia. Azzal védekezett, hogy a televízió nem mutathat nem létező könnyeket és csókokat. Ami végképp nem illeszkedik a meghitt esküvői hangulathoz az, hogy a választásokat korábban elvesztett Néppárt is kihasználta a lehetőséget, hogy az azelőtt ellenőrzésük alatt tartott, de ekkor már a szocialista kormány által kinevezett TV-vezetőt bírálja. Pillanatok alatt felkapta a spanyol politikai sajtó a témát és minden erő pártra, színre, meggyőződésre való tekintet nélkül saját nézete közvetítésére, eszközként használta fel az eseményt.

Ha megkérdeznénk az ifjú párt, ilyenről álmodtak-e, elégedettek-e és őszintén válaszolhatnának nekünk, csak úgy négyszemközt, biztosan azt felelnék, nem. Hiszen hol a meghittség? Nyilván boldogok. Főleg hogy túl vannak az őrületes, több ezer embert megmozgató ceremónián. A mese tehát nem tündérmese, annak látszik csupán. A királyi családok szemével a tündérmese valószínűleg az átlagember élete, aki elvileg protokolláris kötöttségek nélkül élheti – legalább a magánéletét. Az már más lapra tartozik, hogy inkább élhetné, hiszen egyre többen gondolják azt, hogy a privát esemény nagyszerű alkalmat biztosít másféle céljaink elérésére, külvilág felé szóló üzeneteink közvetítésére.

Forrás: eskuvoszervezes.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr66746193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: álomesküvő

süti beállítások módosítása