A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Bajban vannak a rendezvényszervezők?

2008.10.08. 09:13 | megszervező | Szólj hozzá!

A zenés rendezvények szervezőinek kötelezettsége, hogy a rendezvény szerzői jogi szempontból is megfeleljen a törvényi előírásoknak. A rendezvények szervezőinek ennek érdekében engedélyt kell kérniük az összes olyan zenemű szerzőjétől, amely művek a rendezvényen elhangzanak, és ha nem élőzenés az előadás, akkor a lejátszott hangfelvételek kiadói és a hangfelvételeken szereplő előadóművészek részére jogdíjat kell fizetniük. (Élő előadás esetén a szervezők az előadóművészekkel közvetlenül állapodnak meg, és az előadóművész díjazását is ez a szerződés rögzíti.) Mi a teendő?

A szervező kötelezettségei
"Ahhoz, hogy a szervező szerzői jogi szempontból helyesen járjon el, több, a szerzői jogi törvényben előírt, egyszerű kötelezettséget is teljesítenie kell. Ezek közül a legelső és legfontosabb, hogy előzetesen be kell jelentenie a zenefelhasználást. Ezen kívül akkor is bejelentési kötelezettsége van, ha a tervezett – vagy folyamatban lévő – zenefelhasználást meg kívánja változtatni. Ezek az adatok ugyanis elengedhetetlenek ahhoz, hogy az engedély fejében járó jogdíjat az Artisjus pontosan ki tudja számítani. A bejelentésnek a szervező az Artisjus honlapjáról (www.artisjus.hu) letölthető vagy személyesen az Artisjus munkatársaitól beszerezhető adatszolgáltatási lapok kitöltésével tehet eleget. Az adatlapokon saját adatait megfelelően ki kell töltenie, fel kell tüntetnie a zenefelhasználás adatlapon kért körülményeit. Élő előadás esetén az elhangzott művek (címe, szerzők neve) adatait is meg kell adnia. A kitöltött és megfelelően aláírt adatlapokat kell azután eljuttatni az Artisjushoz. A szervező köteles ezentúl a zenefelhasználáshoz igazodó jogdíj megfizetésére, a zene felhasználási engedélyt ugyanis csak ezt követően szerezheti meg."
Összeségében: A szerzői jogról szóló törvény értelmében a szerzői, ill. az egyéb jogdíjak kifizetéséről a Szerzői Jogvédő felé mindig a Megbízó (az adott rendezvény főszervezője) gondoskodik. (A Kulturális Közlöny 1999. jan.18. XLIII. évfolyam 2.szám alapján)
 

 

Forrás: rendezvenyszervezo.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr97700055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: zenész előadó fellépő

süti beállítások módosítása