A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Virág dekoráció az esküvőn! 1.rész

2008.10.01. 21:50 | megszervező | Szólj hozzá!

A menyasszonyi csokor! Ahogyan a fátylat és az egyéb kiegészítőket is, úgy az esküvői csokrot is mindig a menyasszonyi ruha stílusának, az esküvő színvilágának, és nem utolsó sorban adottságainknak megfelelően kell kiválasztani. Alapszabályként azt mondhatjuk, hogy a csokor virágainak szárhossza ne legyen több a magasságunk egyharmadánál. Költségtakarékosság szempontjából célszerű elsősorban a szezon virágaiból válogatnunk, de hála a intenzív importnak, naponta érkeznek friss virágok külföldről is, tehát szinte bármikor szinte bármilyen... virágból köttethető a menyasszonyi csokor! Az igazán romantikusok a virágok kiválasztásánál azok mögöttes jelentését is figyelembe vehetik. És mivel a menyasszony megjelenésének a csokor is hangsúlyos összetevője, így többek között harmonizálnia kell a ruha stílusával, a hajszínnel, a sminkkel és nem utolsó sorban a egyéniségével is. Az esküvői csokor soha nem főszereplő, hanem a menyasszony szépségét hivatott kiemelni, kiegészíteni, és mint tudjuk, mindenki másképpen szép.

A hagyományok szerint a menyasszony csokrát a vőlegény választja és rendeli, ő hozza el azt az esküvő napján a virágostól és nyújtja át kedvesének az esküvő előtt. Mára azonban mindez nem szigorú szabály, sőt gyakran maga a menyasszony választ csokrot vagy éppen közösen keresik fel a virágkötőt, hogy az esküvői virág dekoráció is kettejük közös választása legyen.

Magas termetű menyasszonyok kezében nagyon jól mutat a dúsan kötött, tömött körcsokor, amit levélzöldek koszorújával keretezhetünk, vagy leomló indákkal tehetünk könnyedebbé. Mivel optikailag hangsúlyozza a kerek vonásokat, így kevésbé ideális választás teltebb alkatú illetve abroncsos-nagyszoknyás ruhát viselő menyasszonyok számára.

A körcsokor egy variációjaként a gondosan elrendezett virágfejek gömböt is alkothatnak.

A felül kerek, lefele keskenyedő, csepp alakú csokor optikailag nyújt és karcsúsít, különösen, ha virágait nem túl szorosra, hanem inkább kissé lazábbra köttetjük.

A csepp alakú csokor rokona a vízesés, benne a virágok vízesésszerűen helyezkednek el, lazán omlanak alá. Jól illik a hosszú, lágy esésű ruhákhoz, az empire fazonhoz. Optikailag nyújt és karcsúsít.

Az egyszerű csokor egyféle virágból kötött, egyszínű vagy egy színen belüli árnyalatok átmenetére komponált csokor, ahol a hatás kulcsa a letisztult forma és a visszafogott virághasználat együttesében rejlik.

A fantáziacsokor kreatív fantáziával és egy ügyes kezű, tehetséges virágkötő segítségével tulajdonképpen bármilyen csokrot megvalósíthatunk! A fantáziacsokrok egyedi, kreatív ötletek és stílusok, a nem megszokott formák megvalósulásai. Általában olyan virágokból - pl. kála, orchidea, anthurium - kötik, amelyek határozott formája erős karaktert ad a csokornak

A mezei csokor sokféle apró virágból kötött, könnyed hatású csokor, ami a frissen szedett mezei csokrok hangulatát idézi.

A behajlított karra fektethető, hosszú szárú virágokból, pl. kálából komponált ívben leomló csokor a karcsokor, amelyet általában szalaggal kötnek át.

Az évszakok is meghatározzák a csokrok hangulatát:

Üde virágokkal, pasztellszínekkel és könnyed hatásúra kötött csokorral garantáltan gondoskodhatunk a tavaszias hangulatról.

Nyáron a vidám, élénk színű csokrok virágait gabonakalászok, nyári füvek, indák egészíthetik ki.

Narancs, vörös és terrakotta színek, változatos levélzöldek és beérő bogyók, termések jellemzik az őszi hangulatú csokrokat.

Téli csokrok kedvelt színei a zöld-fehér, illetve a kékes árnyalatok és persze a karácsonyi dekorációból jól ismert vörös és fenyő zöld.

 

Gyakori esküvői színek a fehér, a vörös, a rózsaszín, a halványsárga, de tulajdonképpen bármit választhatunk, amíg ügyelünk arra, hogy ne legyen túl tarka a csokor. Érdemes megmutatni a virágkötőnek a menyasszonyi ruha és koszorúslányok ruhák anyagát, mert ez a legmegfelelőbb szín kiválasztásánál nagy segítség lehet. Ezt még akkor is érdemes megtenni, ha fehér csokrot szeretnénk, hiszen még a fehérnek is rengeteg tónusa, árnyalata van, legyen szó akár ruháról, akár virágokról.

 

Egyébként minél világosabbak a menyasszony színei - a bőre, a haja - annál inkább ajánlott pasztellszíneket választani. Kistermetű, törékeny menyasszony kezében a kicsi, finom csokor a mutatós, a magas menyasszonynak jól áll hosszabb szárú virág. Kedvelt virágok többek között a rózsa, a kála, a frézia, a liliom, de nyugodtan engedhetünk az évszak csábításának is, tavaszi esküvői csokorba kötve az íriszt, az orgonát, a nárciszt, a tulipánt, vagy vöröslő bogyókkal díszítve az őszi menyasszonyok csokrait. Az esztétikumon túl néhány követelménynek még meg kell felelnie a menyasszonyi csokornak: Az arra érzékeny virágoknál gondoskodjunk a víz utánpótlásáról. A csokor legyen stabil, hogy kibírja a napot, és este is ugyanolyan szép legyen, mint amilyen a nagy nap kezdetén volt. Ha olyan virágot választottunk, például liliomot, ami erősen virágporoz, előre gondoskodjunk róla, hogy ne tudjon foltot ejteni a menyasszonyi ruhán.

Forrás: http://eskuvoszervezes.blogter.hu/?post_id=190781

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr58691588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő virág dekoráció menyasszonyi csokor

süti beállítások módosítása