A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Gere-, Polgár- és Bock-borok titkai

2008.10.01. 22:51 | megszervező | Szólj hozzá!

Az ország borvidékein kezdetét vette a szüret. A borászat egyik különlegessége, hogy majd’ ugyanolyan minőségű szőlőből lehet literenként háromszáz, de akár tizennyolcezer forintos nedűt is előállítani. A Hetek a villányi borászok titkaira volt kíváncsi. 

A Villány–Siklósi Borút Egyesület elnöke, Becker Leonóra több mint húsz éve fotókat készíteni jött egy helyi művésztelepre, majd a helyi borászok egyik legjelentősebb píárosa lett. „Teljesen beleszerettem ebbe a miliőbe, mert együtt jártunk fel a hegyre dolgozni a helyi borászokkal” – mesélte az elnök asszony. Emlékezetes számára egy bácsi, aki lóval ment fel minden nap, még télen is a szőlőjébe, és arra a kérdésre, hogy „Most mit fog csinálni a szőlőben, gazduram?”, azt válaszolta: „Megnézem!”

 

Becker Leonórának annyira tetszettek már akkor is az itteni emberek, hogy végül a családjával úgy döntöttek, hogy itt keresnek házat. „Életem egyik jó élményének tartom, hogy borászokkal dolgozhatok együtt. Egészen másként gondolkodnak, mint egy átlagember. Hosszú távon kell gondolkodniuk, erre maga a növény tanítja õket és a borászat is, hisz alkotómunkát végeznek” – magyarázta az indokokat.  

A borkultúra is sokat változott az elmúlt tíz évben Magyarországon. A rendszerváltás elõtt még egy jó étteremben is így kérdezték, hogy „pirosat vagy fehéret”, és felháborító volt a tudásszint, persze nem is nagyon fogyaszthatott a magyar ember jó magyar borokat, mert a nagyüzemi világ ezt nem tette lehetõvé. Nagyon érdekes, hogy most már nem divatos a mulatozás, hanem inkább az igazi, intellektuális borkóstolás.

Boros Edit és Kellner Edit cikkének folytatása a Hetek hetilapban olvasható.

Forrás: http://www.hetek.hu/?q=node/20267

 


A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr35691687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: bor

süti beállítások módosítása