A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vállalkozás (1) online vallalkozas (2) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Mi mit jelent az esküvőn?

2009.10.22. 10:30 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageMinden kislány álma, hogy egyszer hófehér ruhában az oltár elé lépked, és minden szempár rácsodálkozik a szépségére. Az ifjú arát valami misztikus, megfoghatatlan tulajdonsággal ruházzák fel, ha teljes pompájában a templomba lép.A menyasszonyi viseletnek és a nászszertartás minden metódusának jelentősége van, ... ... melyek a hosszú évszázadok alatt váltak a csoda részévé.


A gyűrűcsere

A házasságkötés elválaszthatatlan kelléke a gyűrű. Két ember örök szövetségének jelképe. A tökéletes kör a szerelemnek, a végtelen időnek, az elkötelezettség elérkeztének szimbóluma. A gyűrű egymásnak való átadása formálisan is megpecsételi, hogy a házasságra lépő két ember Isten és a világ színe előtt egymás mellett döntöttek. Ennek az apró ékszernek már a pogány és római eljegyzési szokásokban is hangsúlyos szerepe volt. Elsőként csak a templomi esketés főszereplője volt, majd elterjedt, és mára a polgári szertartásoknak is szerves részévé vált. A gyűrű átadásának eredete a 11. századi bizánci eljegyzési rítusokban keresendő. A gyűrűcsere a 13. században épült be a keresztény világ zárt falai közé, hogy elsősorban a férfiak hűségét és elkötelezettségét erősebbé és tudatosabbá tegye.

A fehér ünnepélyessége

A hófehér menyasszonyi ruha szintén régi szokásokról árulkodik. A fehér szín a tisztaság, a teljesség, az öröm, az ünnepélyesség, az élet és az kiolthatatlan fény jelképe. A krisztusi idők óta a keresztelőruha színe is. Tulajdonképp mindig fehérbe burkolózunk, ha a sorsfordulókat megünnepeljük: első áldozáskor, kereszteléskor. Az esküvőn a menyasszony fehér fátyolba burkolózik, kifejezve, hogy oltalmat, védelmet, biztonságot keres párja és Isten oldalán.

A kézfogás

A kézfogás kis fantáziával óriási jelentőséggel bír. A kezünk az a testrészünk, amely életünk folyamán a legaktívabb, mintegy huszonöt milliószor nyitjuk és zárjuk. Az emberi kéz 27 csontból, 33 izomból, 28 izületből és 17000 érzékelő idegből áll. Nincs két egyforma ember a világon, kiknek keze azonos lenne. A kéz formája tükrözi személyiségünket. Az ujjhegyek lenyomatai páratlan ismertetőjeleink, melyek egy egész élet alatt sem változnak. Bonyolult és kiváló eszközeink, melyben az erő és precizitás egyesül. A kézfogóval a legbecsesebb és legféltettebb részünket adjuk hát a másiknak, amikor bal jobb kezünket nyújtva és összekulcsolva, stólával átfűzve ismételjük: 'amit Isten egybekötött, azt ember szét nem választhatja.'

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr841428549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező álomesküvő

süti beállítások módosítása