A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

A felmelegedés áldozatai lehetnek a francia borok

2009.09.03. 11:17 | megszervező | Szólj hozzá!

A francia bor és gasztró világ vezető alakjai összefogtak, és a Le Monde-ban közöltek egy nyílt levelet, amelyben azt állítják: most kell valamit tenni, különben lőttek a francia borvidékeknek és boroknak. Közben a Greenpeace is figyelmeztet: ha a globális CO2 kibocsátás nem csökken, annak drámai hatása lesz Franciaország borvidékeire.

Jégeső Bordeaux-ban - óriási pusztítást végez

A mértékeadó francia lapban, a Le Monde-ban megjelentetett nyílt levelet a francia gasztronómia és borvilág jeles képviselői írták alá. 35 nagy borgazda, és olyan séfek, mint Jean-Luc Rabanel, Marc Veyrat és Mauro Colagreco, ill. sommelier.k, mint Franck Thomas vagy Antoine Petrus – tudósít a Decanter.

A levélben azt írják: az elegáns és kifinomult francia borok, a közös hagyatékunk ékszerei veszélyben vannak. A klímaváltozás miatt a borvidékek nagyon sérülékenyek lettek. Nyáron hőhullámok, jégesők tizedelik meg Bordeaux termését, és az ilyen nem megszokott időjárási tényezők csak szaporodni fognak. Ha nem teszünk semmit a kibocsátásunk mérséklésére, a szőlőket a jelenleginél akár 1000 km-el is északabbra kell majd telepíteni. A terroirboroknak ezzel vége – így a levél, amit egyenesen Nicholas Sarkozy-nek címeztek. 

Arra kérik a francia elnököt, hogy érjen el egy komoly környezetvédelmi megállapodást az elkövetkezendő ENSZ-konferencián. A levél szerint a fejlettebb államoknak meg kell állapodniuk abban, hogy 2020-ig 40%-al csökkentik CO2 kibocsátásukat. A Greenpeace is csatlakozott a felhíváshoz. A környezetvédő egyesület szerint a francia borvidékek a katasztrófa szélén állnak, ha nem tesznek valamit a kibocsátás érdekében.

Forrás: borravalo.blog.fn.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr561336831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: bor

süti beállítások módosítása