A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Vitray Tamás módszere - Hogyan lehet megnyugtatni a menyasszonyt?

2009.04.13. 15:28 | megszervező | Szólj hozzá!

Nemrég megkérdezte tőlem egy kedves hölgyismerősöm, hogyan „viselem” azt a szituációt, amikor az esküvője szervezése miatt folyamatosan stresszelő menyasszonyt kell nyugtatgatnom? Jól viselem, illetve nem kell elviselnem.

 

Nálam nincs miért stresszelnie, mert mindig alkalmazom Vitray Tamás módszerét!

 

A folyamat nagyon érdekes, most figyelj!

 

 

Adva vagyon az ő hercege is, aki a hatástalan „pót” nyugtató-tabletta szerepét tölti be a „ne izgulj drágám, úgyis minden rendben lesz”, valamint a „legyen úgy, ahogy Te szeretnéd” mondatok sűrű ismételgetésével (akire nem vonatkozik, attól elnézést kérek!).

 

Adva vannak az esküvői szolgáltatók is, akiktől a menyasszony nem kapja meg az általa kért infókat, sőt megpróbálják őt a nekik megfelelő irányba terelni.
(itt is vannak kivételek, szerencsére!).
A menyasszony ettől egyre idegesebb lesz. A "nem látok ki a teendőkből", a „mindjárt megőrülök” és a „nekem nem segít senki” érzések kerítik hatalmába. Puskaporos otthon a levegő, a párkapcsolat első igazi próbája ez. Sok vőlegény fejében megfogalmazódik a kérdés: "Kell ez nekem?"
Az egók, a családi és baráti elvárások, a gyermekkori álmok megvalósítási szándéka feszülnek egymásnak és ömlenek a jó tanácsok az ismerősöktől, a női magazinokból, az esküvős fórumokból, … Óh, egek, mi a megoldás?

 

Hogyan lehet a menyasszonyt ilyen körülmények között megnyugtatni?

Agykontrollal, jógával, esetleg idegnyugtatókkal?
Nem, nem!

 

A kérdezz-felelek „játékkal”.
Megkérdezem őt, hogy mik azok a megoldandó feladatok, amelyek a legjobban aggasztják és mik azok a lépések, amelyeknél nem halad előre?

 

Ő kiönti a lelkét, rám zúdít egy halom nehézséget, amikben nem tud előrelépni, … és ez mindkettőnknek nagyon jó!
Ő megkönnyebbül („van végre valaki, aki meghallgat!”), én pedig el tudom neki mesélni az utóbbi „tízegynéhány” évben alkalmazott esküvőszervezési módszereimet, pár száz esküvő tapasztalatát.
Minél több kérdése van, minél többre tudok neki válaszolni, annál jobban megnyugszik, a bizalmi viszony felépül.

 

Semmi mást nem csináltam, csak ugyanazt, amit Vitray Tamás egy évtizedekkel ezelőtti tévéműsorában: CSAK ÜLÖK ÉS MESÉLEK!

 

A stresszelő menyasszony esetét éltem meg Zsófi és Ágoston esküvőjén is. Imádtam őket, nagyon aranyosak voltak: Zsófi a nagyon aggódó, a borzalmasan stresszelő, Ágó a nyugodt, a békés, az „úgyis nagyon jó buli lesz” típusú fiú.

 

Első találkozásunktól az esküvőjük napjáig a folyamat a fent leírtak szerint zajlott. Sokat „meséltem” nekik, rengeteget teendőt intéztünk együtt és külön-külön is…
A végeredmény pedig szenzációs lett: Zsófi egyre „relaxáltabb” lett, Ágoston, a szülők és a barátok pedig nem győztek csodálkozni.

Az eküvőjükön érezhető energia pedig maga volt a csoda!
Még én is megkönnyeztem!

 

Most várják az első babájukat. Sok sikert nekik!

Ha Te is sokat stresszelsz, vagy nem haladsz előre,
és egyre jobban nyom a közelgő nagy nap határideje,
akkor írjatok nekem

az arpad kukac eskuvoitanacsok pont hu címre,
hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot.

Forrás: eskuvoitanacsok.hu

 

Adva vagyon egy menyasszony, aki nagyon izgul, hogy élete nagy napján minden az általa megálmodott módon sikerüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr261275775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő álomesküvő

süti beállítások módosítása