A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Vőfély vagy ceremóniamester?

2009.01.14. 12:20 | megszervező | Szólj hozzá!

 Vőfély vagy ceremóniamester?

Nagyon sok esküvőszervezéssel kapcsolatos magyar honlap vőfélyre és ceremóniamesterre osztja a lakodalomban szövegelő szakmunkásokat. Úgy jellemzik, hogy a vőfély az a népiesebb, kalap-gumicsizma-kapanyél-szűr-csikóbőrös kulacs; a ceremóniamester meg az intelligens, öltönyös csávó. A magam rendkívül erőltetettnek érzem ezt az oppozíciót.

Alapvetően van egy fazon, aki szövegel a lakodalomban (meg mindenféle mást csinál). Ha az előzetes megbeszélés és a tetthelyen tapasztaltak alapján nem tudja felmérni, hogy mit kellene csinálnia a helyszínen, és egy előkelő, Budapest belvárosában levő szállodában a tojásgörgetést forszírozza, egy lepukkadt, zsíros falú falusi művházban pedig Shakespeare-szonettekkel próbálja meg kitölteni a két kajálás közti időt, akkor hagyja abba az egészet. Persze, ez egy csúnya, nagyon sarkított elméleti példa volt, amivel csak azt akartam felvezetni, hogy a jó vőfély tudja, hogy mikor mit várnak tőle, s ennek megfelelő programot tervez és valósít meg.

Ez lenne a vágyott állapot. De tudom, hogy a való életben ez nem így van, nagyon sok olyan kolléga van, aki csak egyfélét tud, s bárhova hívják, ugyanazt a repertoárt viszi magával. Mert nincs neki más. Emiatt sokan már eleve nem is hívnak vőfélyt, mert láttak egy ilyen embert, és azt mondták, hogy az én lagzimba egy ilyen ne jöjjön. Sajnos.
Szóval erre az esküvőszervező cégek által generált látszatproblémára egy válasz van: mindegy, csak jó legyen. Tudjon élni az adott közegben. Ez a lényeg.

 

Forrás: vofely.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr81883342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: vőfély ceremóniamester

süti beállítások módosítása