A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Megújul a fertődi kastély ékköve

2009.10.29. 11:00 | megszervező | Szólj hozzá!

A nyári zenei évad befejeztével restaurátorok vették birtokba a zenetermet és a dísztermet a fertődi Esterházy-kastélyban: megkezdődött az épület ékkövének felújítása az 1,6 milliárd forintos rekonstrukció keretében - mondta el Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója.


Fertőd


Ismertetése szerint a kályhákat, a kandallókat és a négy évszakot jelképező szobrot elszállították, felújításukat restaurátor-műhelyekben végzik. A napokban felszedik a parkettát, megerősítik a födémet, hogy ne kelljen 110-120 zenehallgatóra korlátozni a koncertek közönségét. A helyiségeket eredeti mintázatú parketta díszíti majd, annak rajzolatát az egyik szobor posztamense alatt találták meg.

Október első napjaiban lezárják a díszudvart és megindul a parkosítás. A jelenleg nagy kiterjedésű kavicsos terület helyére gyepet telepítenek és virágokat ültetnek. A park közepén lévő szökőkutat megőrzik, sőt a két oldalsó szökőkutat is szeretnék működőképessé tenni. A belső díszlépcsőházban a későbbi vakolatrétegek alól feltárják a barokk falképeket a restaurátorok és dolgoznak a Salla Terrena (nyári hűsölő) megszépítésén is.

Varga Kálmán hangsúlyozta: a munkálatok idején folyamatosan látogatható marad a kastély. A közlekedés ugyan kissé körülményesebb lesz, ugyanakkor számos érdekességet kínál a vendégeknek. A látogatók rejtett lépcsőházakon, csigalépcsőkön át juthatnak be a kiállításokra, bepillanthatnak a kulisszák mögé és kuriózumként olyan útvonalak is megnyílnak előttük, ahonnan még a restaurátorok munkájának fogásait is elleshetik.

A kastélyrekonstrukció első ütemében fokozatosan megújulnak a déli nagy park felőli homlokzatok, rekonstruálják a bábszínház tetejét és egy parkoló is megépül. A projekt első fejlesztési üteme a tervek szerint 2011-ben zárul. Az 1,6 milliárd forintos beruházást a kormány 2007 novemberében kiemelt projektként nevesítette, ami lehetőséget teremtett arra, hogy 90 százalékban uniós forrásból újulhasson meg az Európa-hírű egyedi műemlék - mondta Varga Kálmán.

A második ütemben a tervek szerint elkészül a kínai lakkszoba a kastélyban, felújítják az egykori bábszínházat, valamint a jószágkormányzó egykori otthonát, a kiskastélyt. Tovább bővül a kastélypark és a két kamarakert is megújulhat. Fogadóközpont épül, amely egyrészt kiszolgálja a kastélyba és a világörökségi területre érkezőket, valamint a régió turisztikai központja lesz. A második ütem megvalósulása után az Esterházy-kastély a Fertő-táj világörökségi terület európai színvonalú kulturális központjává válik.

 

Forrás: kastely.blogter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr31428590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: kastély

süti beállítások módosítása