A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Mézeshetek

2009.10.13. 11:00 | megszervező | Szólj hozzá!

ImageMindenki ismeri a mézeshetek kifejezést, és elsőre talán mindannyian arra gondolunk, hogy a találó elnevezés az édes együtt töltött napokra utal az esküvőt követően. Azonban nem ennyire egyszerű a magyarázat. A nászút és a mézeshetek kifejezések használata manapság teljes mértékben egy és ugyanazon fogalom kifejezésére szolgál.
Bár jelentésük különböző, hiszen a "mézeshetek" sokkal meghittebb, régies szóhasználatból származó elnevezése annak az időszaknak, amit az egybekelést követően élünk át, míg a nászút semleges jelentéstartalmú kifejezés.

Az eredeti elnevezés tehát a "mézeshetek" volt. A szó eredete ma már feledésbe merült, de több elképzelés is kialakult a forrását illetően. Az egyik ilyen elképzelés Samuel Johnson, XVIII. századi írónak tulajdonítja a szót, akinek megfogalmazásában a mézeshetek szó alapját az angol honeymoon (mézes hónap illetve hold) kifejezés adja, és a házasságkötést követő első hónap gyöngédséggel és gyönyörrel teli időszakát jelentette. Az angol kifejezésben szereplő Hold szóval a szerelmesek érzelmeit kívánta szimbolizálni, amely a Hold változásaihoz hasonlóan szintén telik, fogy, fellángol, elhamvad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik elképzelés az ősi Babilon népének tulajdonítja a szó eredetét. A fiatalok nemző- és fogamzóképességének javítása érdekében az ifjú feleség apja egy hónapra elegendő mead-ről, azaz méz alapú, élesztőgombák segítségével erjesztett alkoholos italról, egyfajta mézes borról gondoskodott. Hogy mennyire volt ez a módszer hatékony, arról nincsenek feljegyzések, de káros nem lehetett, mert mind a szokás, mind maga a mead több száz éven keresztül fennmaradt.

Néprajzi kutatások szólnak amellett, hogy a "mézeshetek" kezdetben valóban mézes heteket jelentettek, hiszen a mezőgazdasági munkák idején nem tartottak esküvőt, így vallási és praktikus okokból az esküvők nagy része a nyári napforduló idejére, a vetés és az aratás közé esett. Mivel a mézet is ezekben a hetekben gyűjtötték be először, így ez az időszak tényleg mézes volt. Akárhonnan származik is a kifejezés, az bizonyos, hogy utazásról szó sem esik benne.

Egy jó nászút olyan csodavilágba röpíthet el, amiben később nem igazán, vagy csak nagyon különleges esetben lesz része az embernek.
Az utazási irodák ma már igen sokszínű palettával rendelkeznek a nászutas ajánlatok terén. Lehetőség nyílik arra is, hogy magát a házasságkötést is a választott országban, helyen bonyolítsátok le. A külföldön szervezett ceremónia kérésre lehet hivatalos ill. nem hivatalos (ilyenkor csak egy ottani akkreditált oklevelet kap a fiatal pár).

Általában a nászutas alapcsomag tartalma:
- érkezéskor a repülőtéren virágcsokros és pezsgős köszöntés
- oda-vissza repülőtéri transzfer privát autóval esetleg limuzinnal
- gyümölcskosár-bekészítés a virágokkal feldíszített szobában
- egy romantikus gyertyafényes és pezsgős vacsora
- egy speciális ajándékcsomag

A csomag tartalma természetesen egyedi kérésnek megfelelően változtatható, illetve utazási irodánként jelentősen eltérő. Érdeklődjetek minden esetben, hogy milyen kedvezményekkel élhettek, és persze semmiképpen ne titkoljátok sehol, hogy ifjú házasok vagytok.
 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr681412368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő nászút esküvőszervező

süti beállítások módosítása