A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Az esküvők vára

2009.06.12. 12:39 | megszervező | Szólj hozzá!

varBartos József festőművész Ukrajnában elsőként lett vártulajdonos. Néhány évvel ezelőtt bérbe vette a beregszentmiklósi (Csinagyijevo) erődöt, ahol most a középkori hagyományokat szeretné újjáéleszteni. Feleségével, Tetyanával már a vár falai között mondták ki a boldogító igent.

Azóta is békében és boldogságban élnek, s már követőik is akadtak.

Az erődítményt valaha árkok és földsáncok övezték, ma kollégium és gépkocsilerakat van a szomszédságában. A román stílusban épült kétszintes várat nem kímélte az idő vasfoga és az emberek keze sem. A kőfalakon, az ablakok mellett lőrések tucatjai, a tetőn bástyák, ahol annak idején a harcok folytak. A felújított falépcsők nyikorognak a léptek alatt. A földszinten hat szoba és egy terem van, tágas előtérrel. A bérlőnek hét évébe telt megmenteni a teljes enyészettől, a munkácsi rezidencián pedig megnyitotta a Perényi emlékmúzeumot. A rekonstrukció a szerelem jegyében zajlik.

– Egy esküvői terem kialakításán dolgozunk – meséli a modern várúr. – Egy várban örök hűséget fogadni nagyon romantikus. Szeretnénk egy nászutas lakosztályt is berendezni. A legenda szerint Zrínyi Ilona itt látta meg először a kuruc hadvezért, Thököly Imrét, és az első titkos találkájukra is e falak között került sor. Az emberiség történelmének nagy szerelmei közé tartozik az övék, melyért a grófnő kemény árat fizetett: elszakították a gyermekeitől, vagyonát elkobozták, tömlöcbe vetették, majd száműzték az országból.

A beregszentmiklósi várról először 1450-ben tesznek említést a krónikák. Báró Perényi akkor kért engedélyt az osztrák császártól az építésére. A falut, melyről a nevét kapta, 1240-ben alapították, és kereskedelmi út halad keresztül rajta. A települést gyakran érte rablótámadás. A két sarokbástyás, méteres vastagságú rideg falakat, a föld alatti járatokkal együtt 1657-ben a lengyel Ljubomir fejedelem katonái súlyosan megrongálták. Helyreállítását követően fél évszázadig II. Rákóczi Ferenc rezidenciájául szolgált. Fennállása alatt négyszer építették újjá, utoljára a XIX. század elején Schönborn gróf.

A jelenlegi rekonstrukció úgymond múzsája Zrínyi Ilona. Bartos József 1991-ben nézte meg először a várat, amikor a mellette lévő Szent Miklós templom restaurálásában vett részt. Akkor még eszébe sem jutott, hogy hamarosan ő lesz a vár ura.

Azóta már rajtuk kívül három pár mondta ki a boldogító igent az ódon falak között. Az ide látogató szép számú turista között pedig az a szóbeszéd terjedt el, hogy a várban új erőre kap a szerelem. A termek XVII. századi stílusban vannak berendezve. A tervek szerint a lovagi hagyományokat is felelevenítik majd, és különböző fesztiválok megrendezésére teszik alkalmassá.

– Már elkészült a restaurálás részletes terve – mondja a tulajdonos. – Az esküvőn kívül borkóstolótermet és kovácsműhelyt is nyitunk. Ahhoz, hogy az ősi vár valamennyi titka feltáruljon, még legalább tíz évre van szükség. Az elképzelések és a tervek realizálásához szükséges pénzt pedig az Európai Unió pályázatain szeretnénk megnyerni. A költségek fedezésére egymillió-háromszázezer euróra lenne szükség, és két év alatt az ősi vár régi pompájában tündökölhetne.

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr641290274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező

süti beállítások módosítása