A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Esküvő előtti sminkpróba fontossága

2009.01.20. 14:40 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvő előtti sminkpróba fontossága

Smink-a nő egyik leghatásosabb fegyvere, mely ápol, szépít, eltakar, kijavít, kihangsúlyoz és még számtalan előnye van, de néha hátránya is… A nagy napon tökéletesnek kell lennie!
Gyakorló sminkesként összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, hogy biztosan jó döntést hozhass, amikor kiválasztod sminked és sminkesed.

Hogyan válaszunk sminkest?

Legjobb az ajánlás. Ha ismerőseid között van, aki csináltatott már sminket és megtetszik, sőt Ő is elégedett kérd el a sminkes telefonszámát és kérj személyes konzultációra időpontot.
Ha nincs, ilyen keress fel nyugodtan több szakembert valakivel biztosan megtalálod a közös hangot.

Ha a próbasmink előtt megismerkedsz a sminkessel vagy kozmetikussal figyeljen oda, hogy elég időt szán-e a próbasminkre (1 smink min.1 óra!), tiszta-e a helység és a sminkeszközök, van-e elegendő fény, meghallgatja-e a kívánságaid, segít-e ha tanácstalan vagy, ráér-e amikor az esküvőd van. Kérdezd meg tud-e képeket mutatni sminkjeiről.
Ha pozitívak az első benyomásaid mindenképpen tegyél egy próbát!

Mikor menjünk sminkpróbára?

Ha van rá lehetőség én még a próbasmink előtt 1-2 hónappal szeretek személyesen találkozni a menyasszonnyal beszélgetünk, hogy egy kicsit megismerjük egymást, elmondja a kívánságait, megbeszéljük az elképzeléseit, tanácsokat adok az időbeosztáshoz. Ha esetleg  problémás a bőre, még van idő és lehetőség, hogy megfelelő kezelésekkel rendbe hozzam, segítsek a helyes otthoni bőrápolásban.
Magát a próbasminket én azt szoktam tanácsolni a Vendégeimnek, hogy 1-2 héttel esküvő előtt készítsük, mert addigra kialakul az összkép: ruha, csokor, kiegészítők, hajszín, bőrszín. Megvan esetleg már az esküvő időbeli forgatókönyve. Lehetőleg napközben próbálunk, mert akkor kint nappali fénynél is meg tudjuk nézni a színeket, hiszen a legtöbb esküvő délután van, és nem este lámpafénynél.
Mit vigyünk magunkkal a próbára?

Mindenképpen valamilyen világos a menyasszonyi ruha színéhez hasonló felsőben, és ha van rá lehetőség frizura próba után közvetlenül sminkeltess, így jól láthatod a majdani végeredmény. Vidd magaddal a kiegészítőket: ékszerek, a csokor színei, virágai bármit, amihez a sminknek esetleg igazodnia kell. Hozhatsz magaddal képeket sminkekről, bár ugyanaz a smink nem mindenkinek áll jól, de alapötletnek biztosan fel lehet használni.

Hányszor lehet próbasminket készíteni?

Erre nincs szabály. A legtöbbször egyszer elegendő, főleg ha részletes megbeszélés előzi meg, de ha valamiért úgy éred, mindamellett, hogy elégedett vagy és szép a sminked, de még  szeretnél  más formát vagy színeket kipróbálni inkább csináltass még egy próbasminket, minthogy ne érezd  jól magad az esküvőd napján.

Milyen sminket válasszunk? Kövessük a trendet?

Szerintem azt mindig a menyasszony dönti el mit szeretne. Én azt szoktam javasolni ne nagyon legyünk mások, mint az életben. Az elsődleges szempont az, hogy a smink szépítse a nőt, fontos hogy harmonizáljon az egyéniségével és ne a sminket csodálják meg, hanem őt magát. Akkor tudunk természetesek és szépek lenni ha illenek hozzánk a színek, a formák és jól érezzük magunkat a bőrünkbe. Hiába divat a lila, ha nem áll jól.
A trenddel kapcsolatban pedig nehéz, mert soha nincs egy és egyetlen, amit követnünk lehet.
Nálam az első a Te kívánságod. Semmi nem tilos, de mondjuk vérvörös ajkak és köröm nem esküvőhöz illő. Előnyösebbek a lágy, tiszta, világos pasztellszínek, a diszkrét fények és csillogás, a romantika a szűzies egyszerűség, a fény és az árnyék játéka.
Általában mindenki a visszafogottabb „natúr” sminket kéri, de mindenképpen szükséges egy „közepesen erős” sminket készíteni különben a fotókon és a filmen semmi nem fog látszódni, főleg ha fekete-fehér vagy 1 színárnyalatos képeket is készítettünk, ha túl halvány a smink általában csalódott a menyasszony a végeredménnyel, hiszen a fotókon minden egybefolyik.

Esküvő napján mikor kell elkészíteni a sminket?

Mindig a fodrász után készül a smink, mert ha lefújják lakkal a hajad összeállhat és maszatos lesz a már elkészült smink.
A hölgyek mindig aggódnak mi lesz a sminkből estére. Bármilyen stílus mellett döntesz a menyasszonyi smink legfontosabb szempontja, hogy tartós legyen, megnyugtatok mindenkit, hogy a profi sminkesek olyan kiváló minőségű termékekkel dolgoznak, amik addig fennmaradnak, amíg le nem mosod. Javaslatom, hogy a próbasminken használt és bevált rúzsból szerezz be, mert azt biztos pótolnod kell, és kérd meg a sminkest, hogy vízálló spirállal fesse ki a szempilládat, esetleg ha örömödben elsírnád magad, akkor csak finoman itasd fel a könnyeid és ne dörzsöld a szemed.
Kicsit speciálisabb sminkelést kíván, ha műtermi fotók is készülnek, bár a digitális technika sok mindenen segít, de az sem szép, ha túlretusálják a képeket a nem megfelelő sminkelés miatt.
A vőlegényeknek is szoktam lehelet finoman alapozást feltenni ecsettel, ami mattá teszi bőrt, így a képeken nem fog csillogni.

Mindenkinek sikeres próbálkozást és gyönyörű esküvői sminket kívánok!
Legközelebb arról fogok írni, hogy esküvő előtt mikor és milyen kozmetikai kezeléseket ajánlott igénybe venni.

 

Forrás: menyegzolap.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr62883543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő menyasszonyi ruha

süti beállítások módosítása