A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Jó ha a vőfély ismerős vagy családtag?

2008.11.07. 08:29 | megszervező | Szólj hozzá!

Jó ha a vőfély ismerős vagy családtag?(Legelőször is nulladik pontként mondjuk el, hogy amikor még virult a tradicionális, - bővebben Ferdinand Tönnies is megírta: Gemeinschaft und Gesellschaft a jeles szakmunka címe, és magyarul is olvasható –, akkor természetesen mindenkinek a családból volt vőfélye itt, felénk, a Dél-Csallóközben. Így 1930-ban erre a kérdésre csak az a válasz létezett, hogy: Persze, csakis, szégyen, akinek nincs ilyen a családjában! De ennek már rég vége. Ennek tükrében olvassuk e bejegyzést.)

Végigzongoráztad az előző posztokban felsorolt össze lehetőséget, de nem sikerült egy vőfélyt sem találnod?

(Miközben ezt a posztot írtam, felhívott egy nagymegyeri anyuka, aki a július 12-i hétvégére szeretett volna vőfélyt egy vegyes lagziba. Én voltam az ötödik a sorban, akit felhívott, és nekem se volt jó az a hétvége, éppen szabadságon leszek akkor. Adtam neki két számot, tudom, hogy a megadott kollégák is foglaltak azon a hétvégén, de hátha ők tudnak neki valami jót mondani.)

Vagy csak egész egyszerűen úgy gondolod, hogy miért dobnál ki X ezer koronát vagy forintot, mikor ott az unokatestvéred, a Sanyi, majd az elbohóckodik. Ha új látogató vagy, olvasd vissza a második bejegyzést. Még mindig úgy gondolod? Lehet, hogy a Sanyi ügyes gyerek, és idővel kifutja majd magát, a tizedik lagzijában már egyszer sem fog hibázni, és öt éven belül ő lesz a megye legnagyobb vőfélye. Neked viszont (jó esetben) csak egy lagzid lesz. Biztosan azt akarod, hogy az unokatestvéred/szomszéd srác a te lagzidban veszítse el a „vőfélyszüzességét”? Mekegjen-nyökögjön, papírról olvasva bénázzon, úgy, hogy a videós utólag mindenhonnan kivágja őt? Az ilyen alkalmi munkás, ha mondjuk tagja a helyi színjátszó csoportnak, vagy az önkéntes tűzoltó egyesület dalárdájának, még az is elképzelhető, hogy teljesen tisztességes színvonalon képes megtanulni és előadni a verseket, és nem szalad el, amikor 150 vendég mered rá, várva, hogy mily szó szökken ki a botos ember fogainak kerítésén. Viszont a szervezési háttérmunkával nem lesz tapasztalata, s mint azt kifejtettük alant, az csaknem egyenrangú az exhibicionista megmozdulásokkal. Ha nem szívesen lennél egy fogorvos első páciense, és az autódat is inkább rendes szervizbe hordod, miért gondolod, hogy egy lakodalmat akárki képes színvonalasan levezetni? Így fest a dolog a te nézőpontodból.

És most nézzük a rokon gyerek/szomszéd srác szempontját. Már napokkal előbb stresszelni fog, a lagzi előtt már nem is fog tudni aludni, mert az fogja foglalkoztatni, hogy Úristen, holnap 50-100-150-200 szempár fog rámeredni, hogy is van az a tortavers… Az egerek rágják le a násznagy uram fülét vagy farkát, vagy mijét is? Egy göthös sündisznó lesz a nyársra húzva? Vagy kettő? Vagy nem is sündisznó, hanem bolha? Vagy az már a következő passzsus? Még soha nem vettem a fáradságot, hogy összeszámoljam, de egy tradicionális – értsd népies – lagziban, elejétől a végéig, a prózai kommentárokat nem számítva egy vőfélynek kb. 200-300 sornyi verset kell prezentálni. Ne kövezzük meg, aki nem színinövendék, és elsőre nem tudja megtanulni. Szóval abban biztos lehetsz, hogy az előző bekezdésben felsoroltakon túl az a legkevesebb, hogy az első lagzijában nem fogja magát jól érezni. Ezt akarod?

Vőfélynek lenni felelősség. Nem kicsi.

Forrás: vofely.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr92755226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: vőfély