A blogunkról

Bemutatjuk a megszervezem.hu weboldalt, mint rendezvény navigátort!
Minden információt összegyűjtünk, ami jelenleg az interneten van rendezvénnyel, esküvővel kapcsolatban.
A blogon PR cikk megjelenítésére is van lehetőség, de kizárólag a partnereink számára.
Csatlakozzon partnerként!

Címkék

álomesküvő (61) bál (3) báli ruha (1) biofesztivál (2) blog (3) bor (29) borfesztivál (5) catering (3) cégadatbázis (1) ceremóniamester (11) csali (1) csokoládé (1) cukrászda (1) damjanovich (1) dekoráció (11) dilemma (1) eljegyzési gyűrű (4) előadó (2) előadóművész (1) emagazin (2) esküvő (199) esküvői csokor (12) esküvői kitűző (5) esküvői ruha (22) esküvői torta (11) esküvőszervező (88) event expo (2) e mail cím (1) fehér galamb (1) fellépő (2) fesztivál (2) fotós (21) fotózás (9) gasztro (1) gasztronómia (3) google (1) google adwords (2) hatékonyság (2) házasság (14) hellókarácsony (3) hostess (1) ingyen (1) internet; (2) internet marketing (2) internet stratégia (4) internet trend (1) iwiw (2) karácsony (8) kastély (29) kastély07 (1) kastélyszálló (7) kiállítás (4) közösségi oldal (1) landing oldal (3) látogatottság növelés (3) likör (1) link (1) linkapcsolat (2) marketing (3) meghívó (1) menyasszonyi csokor (6) menyasszonyi ruha (15) menyasszony tánc (7) mercus (1) milliomos szuletik (1) nászút (13) nyereményjáték (4) önbizalom (1) online (4) online iroda (4) online marketing (5) online mini képzés (1) online pr (1) online public relation (1) online vallalkozas (2) online vállalkozás (1) pálinka (1) pecabot (1) poker (1) ppc (1) program (1) reddit (1) rendezvény (103) rendezvényhelyszín (45) rendezvényhelyszín0 (1) rendezvényszervező (55) rendezvénytechnika (11) rss (1) sütemény (2) svédasztal (4) szerelem (1) színész (1) torkos csütörtök (1) újdonság (2) vásár (2) videós (1) virág (2) virágbolt (1) vőfély (21) web2 (1) web2.0 (1) weboldal (2) webrendezveny.hu (1) zenekar (1) zenész (3)

Stratégiai Partner

Mennyibe kerül egy esküvő? Röpködnek a milliók.

2009.02.28. 12:09 | megszervező | Szólj hozzá!

Esküvő költségei.

Manapság egy esküvőt és lakodalmat nem lehet egymillió forintnál kevesebből megúszni, így a "házasságiparban" évente legalább 30-40 milliárd forint foroghat. Bár 2007-ben csaknem tíz százalékkal esett vissza a házasságkötések száma Magyarországon, 2008 már csak kétszázalékos visszaesést hozott, így a múlt évben mintegy ...

...  negyvenezren mondták ki a boldogító igent. Esküvőszervezők tapasztalatai szerint manapság egy esküvőt és lakodalmat nem lehet egymillió forintnál kevesebből megúszni, így 1,5-2,0 milliós átlaggal számolva és feltételezve, hogy csak minden második pár választja a pénzköltés e módját, a "házasságiparban" évente legalább 30-40 milliárd forint forog. Hagyományosan májusban indul a főszezon, majd szeptemberig pezseg az élet a menyasszonyok és a vőlegények körül, míg a főszezonon kívül a ceremóniák harmadát tartják.

50-150 fővel lehet számolni

Az esküvők vendégszáma jellemzően 50 és 150 fő között mozog. A kisebb létszámúakat 70-80 vendégig gyakran étterembe viszik, az ennél nagyobb násznép már terembérletet vagy más megoldást (kastély-, hotelbérletet vagy sátorbérlést) kíván. Amíg egy megfelelő terem kibérlése 300-500 ezer forintba kerül, addig a sátor bérleti díja négyzetméterenként 1-2 ezer forintot kóstál. A vacsoránál vendégenként 15-20 ezer forinttal lehet számolni, amely a programokkal, extra szolgáltatásokkal tovább bővül. Budapesten három helyszínnel (templom, házasságkötő terem, étterem vagy rendezvényterem), fotóssal, videóssal, zenekarral, énekessel, versmondóval, vacsorával, tűzijátékkal együtt 2,5-3,5 millióba kerülhet a nagy nap, de akad 6-8 milliós esküvő is. Vidéken 2-2,5 milliót kóstálhat egy nagyobb szabású esküvő és lakodalom.

Szakértők és az ágazatban működők egyöntetű véleménye szerint az esküvői szakma a kilencvenes évek "fénykora" után a mostani évtizedben egyre jobban túlkínálatossá vált. Ennek fő oka, hogy mind több olyan, a területtel korábban nem foglalkozó szolgáltató jelent meg, amely továbbra is kiegészítő jelleggel, emiatt alacsonyabb árakkal - és gyakran alacsonyabb színvonallal is - végzi e tevékenységet. Ezzel együtt egyértelmű: ma már szinte minden elképzelhető szolgáltatás és kiegészítő termék az ifjú pár rendelkezésére áll, a lehető legkülönbözőbb árszinten, hogy saját szája íze szerint tegye minél emlékezetesebbé a nagy napot.

A válság még alig hatott

A gazdasági válság egyelőre a vártnál jóval kevésbé hat az esküvői piacra: a párok továbbra is kitartóan házasodni akarnak, míg a kínálati oldalon továbbra is egyre több szolgáltató jelenik meg - derült ki az idén immár 16. alkalommal, a múlt hét végén a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Esküvő vásár és kiállításon. A rendezvény a vártnál nagyobb forgalmat hozott - tudtuk meg Nemes Ildikótól, a szervező Kamlage Kiadó Kft. ügyvezető igazgatójától. A tavalyi 156-tal szemben idén 158 cég került be a katalógusba, végül pedig - az utolsó pillanatban érkezők révén - végül 170 cég mutatta meg magát a három nap alatt.

Az idén szakítottunk a hagyománnyal és január utolsó hétvégéje helyett két héttel korábbra hoztuk a rendezvényt. Így a potenciális látogatóknak nem kell megosztaniuk a figyelmet, mivel négy éve már egy hasonló profilú esemény is létezik, Esküvői kiállítás néven, amely - jó érzékkel - szintén a januári utolsó hétvégét szokta választani. Idén viszont mi voltunk a "szezonnyitók" az esküvői iparban - mondta Nemes.

A nők kezében van a döntés

Érdemes már legalább fél évvel korábban elkezdeni az esküvő szervezését, különben a pár - különösen a főszezonban - a "megtelt" táblával találhatja magát szembe a népszerű rendezvényhelyszíneken, éttermekben. Ha pedig a helyszínt sikerült lefoglalni, marad idő a részletek nyugodt megszervezésére.
Az ifjú párból szinte mindig a nő az "álomesküvő szervezője", míg a férfinak legfeljebb vétójoga van - mondta lapunknak Nagy Annamária esküvőszervező. Egy szakember segítségének igénybevétele azért is kedvelt megoldás, mert általában nem kér külön díjazást, hanem az igénybe vett alvállalkozóktól kap juttatást.

 

Forrás: eskuvovilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megszervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr6958137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: esküvő esküvőszervező esküvői ruha menyasszonyi ruha menyasszonyi csokor esküvői kitűző menyasszony tánc álomesküvő esküvői torta esküvői csokor

süti beállítások módosítása